Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 06 24

Ką miego poza pasako apie jūsų asmenybę?

Jūsų muzikos skonis, užsakoma kava, pasilepinimo būdas – visa tai apie jus pasako labai daug. Tačiau tikriausiai nustebsite išgirdę, kad jūsų miego poza taip pat gali atskleisti labai daug įdomių dalykų, rašo womenshealthmag.com.
Miegas
Miegas / 123RF.com nuotr.
Temos: 2 Lova Miegas

„Miego pozos yra pasąmoningos, todėl jos puikiai atspindi jūsų emocijas ir tai, kas darosi giliai jūsų viduje, – sako Lillian Glass, mokslų daktarė, Beverli Hilso (Kalifornija) kūno kalbos ekspertė. – Ji taip pat daug pasako apie jūsų santykius, kai miegate su kitu žmogumi.“

Žinoma, būtent todėl, kad jos yra pasąmoningos, negalite kontroliuoti, kaip jūsų kūnas nori miegoti – arba ką tai apie jus pasako budrumo valandomis. Tačiau atsižvelgiant į tai, kad trečdalį gyvenimo praleidžiame miegodami, žinojimas, ką kiekviena miego pozicija reiškia, gali suteikti šiek tiek informacijos – na, ir pripažinkime, šiek tiek pramogos.

Jei miegate ant pilvo

Tikriausiai esate labai privatus žmogus ir galbūt net šiek tiek užsidaręs, sako W. Christopheris Winteris, medicinos mokslų daktaras, miego specialistas ir knygos „The Sleep Solution: Why Your Sleep Is Broken and How To Fix It“ autorius. „Tai saugi poza“, – aiškina vyras.

Tačiau tai nėra pats geriausias pasirinkimas jūsų kvėpavimui ir apatinei nugaros daliai. Žmonės, miegantys ant pilvo, yra labai stoiški, papildo L.Glass.

Vida Press nuotr./Mieganti moteris
Vida Press nuotr./Mieganti moteris

„Jaučiatės tarsi uždengti ir apsaugoti, kaip vėžlys savo kiaute“, – aiškina W.Ch.Winteris. Jis taip pat pažymi, kad taip pat greičiausiai esate „labiau linkę susitelkti į vidų, nei projektuoti į išorę“, o tai logiška, turint galvoje, kad jūsų kūnas (tiesiogine prasme) pasuktas į vidų.

Jei miegate ant nugaros

Esate labiau linkę projektuoti ir/arba priimti tam tikrus dalykus, aiškina W.Ch.Winteris. L.Glass pritaria: „Tai reiškia, kad esate atviri ir jaučiatės labai užtikrintai.“ Ji pažymi, kad gyvūnai taip pat miega šia poza, kai šalia jūsų jaučiasi saugiai ir patogiai.

Mieganti pora.
Mieganti pora.

„Tai pasitikėjimo savimi poza, ypač jei esate žmogus, lovoje nedėvintis labai daug aprangos. Juk viskas matosi“, – sako W.Ch.Winteris.

Tačiau ši miego poza nereiškia vien pasitikėjimo savimi, ji taip pat rodo atsargią asmenybę. Taip miegant geriau girdisi, kas vyksta namuose, sako W.Ch.Winteris, ir jei kažkas atsitiktų, būtumėte labiau pasirengę šokti iš lovos ir imtis veiksmų, nei miegodami ant pilvo ar šono.

Jei miegate embriono pozoje

Tikriausiai jaučiatės šiek tiek (arba labai) nesaugiai ir „jums reikia saugumo ir apsaugos, – sako L.Glass. – Tai jūsų būdas pasiguosti.“

W.Ch.Winteris pritaria, pažymėdamas, kad embriono poza yra būdas „apsisaugoti nuo pasaulio“, kai jaučiatės emociškai pažeidžiami.

Fotolia nuotr./Saldus miegelis
Fotolia nuotr./Saldus miegelis

„Ši poza laikoma regresyvia, – aiškina vyras. – Kai yra trauma, su kuria negalite susidoroti, susigūžiate į kamuoliuką (embriono pozą).“

Jei miegate ant šono

Mėgstate išlaikyti pusiausvyrą – lovoje ir gyvenime. Kadangi ši poza yra embriono pozos bei miegojimo ant nugaros kombinacija, ji palaiko pusiausvyrą, – aiškina L.Glass. – Daugumai žmonių ši poza yra labai patogi.“

123RF.com nuotr./Pora lovoje
123RF.com nuotr./Pora lovoje

Ir jei šioje pozoje atrodote kaip bėgikas, galbūt bandote palaikyti „atletiškąją pusiausvyrą“, papildo W.Ch.Winteris. Tad jei dienos metu esate sportininkas, nenustebkite, kad naktį linkstate link šios pozos. „Tai tikriausiai geriausia poza kvėpavimui“, – papildo vyras.

Miegojimas ant šono parodo jūsų harmoniją su pasauliu – jums „nebūtina rodyti visko aplinkiniam pasauliui“, aiškina W.Ch.Winteris, tačiau taip pat nejaučiate poreikio visko slėpti.

Jei miegodami keičiate miegojimo pozas

Greičiausiai jus kažkas kamuoja – ir jūsų kūnas tai jaučia. „Tai gali būti vidinio sumišimo požymis, – sako vyras. – Žmonės, kuriuos kažkas kamuoja, dažnai sako „šiąnakt prastai miegojau, varčiausi visą naktį.“ Tačiau kai miegate gerai, užklotas net nepajuda.

Jei jūsų protas ramus, tačiau jūsų kūnas tos žinutės negavo, problema gali būti fizinė. „Kaip miego specialistas, į miego pozų kaitaliojimą žiūrėčiau kaip į tam asmeniui būdingą miego problemą, dėl kurios jis prastai miega, – sako W.Ch.Winteris. – Ar yra diagnostinė negebėjimo visą naktį miegoti vienoje pozoje reikšmė? Galbūt to asmens kojos periodiškai juda, todėl jis nuolat pabunda, kad galėtų atsikvėpti.“

123RF.com nuotr./Miegas
123RF.com nuotr./Miegas

Ir nors miego pozų kaitaliojimas gali būti susijęs su žmogaus patogumo pojūčiu, jis taip pat gali būti susijęs su tuo, kas vyksta miego cikle, papildo L.Glass: „Kartais sapnas, kurį sapnuojate, diktuos jūsų miego pozą“, – sako moteris. Jei pabudę prisimenate, kad sapne buvote labai aktyvūs, tai gali paaiškinti sukuistus patalus.

O, ir dar vienas dalykas: Galite užmigti vienoje pozoje, tačiau atsikelti visiškai kitoje. „Kai atliekame miego tyrimus, labai įdomu, kai daug žmonių sako, kad jie miega tam tikra poza, tačiau iš tiesų ji visai kitokia, – sako W.Ch.Winteris. – Suvokimas to, ką darote naktį, gali labai skirtis nuo to, ką iš tiesų darote.“

Tai reiškia, kad miego poza kėlimosi laiku yra tikslesnė už tą, kurioje užmigote.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius