Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 09 11

Kaip išsirinkti gerą vestuvių vedėją?

Kas vestuvėse svarbiausia? Be vienas kitą mylinčių jaunavedžių, svarbūs patogūs bateliai, sklandus scenarijus, nuoširdumas, ir žinoma, gera jaunųjų, jų palydos bei svečių nuotaika.
Nuotaka.
Nuotaka. / Fotolia nuotr.

Tačiau nuotaika neatsiranda šiaip sau – kad yra proga kažką švęsti. Didelį darbą čia atlieka ir svarbiausias vestuvių dirigentas – šventės vedėjas.

Ji24.lt pateikia daugiau nei 10 metų (iš jų 6 metai praleisti vedant vestuves) renginių vedėju dirbančio Andrius Baltrušaičio mintis apie tai, koks vestuvių vedėjas yra geras.


Jei vestuvėse yra renginių organizatorius, paprastai jis ir koordinuoja visų tiekėjų darbą, tačiau didžioji dauguma jaunavedžių vestuvėms ruošiasi patys, tad vestuvių vedėjas privalo būti tas žmogus, kuris viso vakaro metu koordinuos visus veiksmus.

O jų vestuvėse daug: virtuvės darbas, vėluojantis karštas patiekalas, neatneštas šampanas, pasiklydę svečiai, nepaimtos gėlės ir dovanos iš jaunųjų, prasta sveikinimų vieta fotografams, salės apšvietimas netinkamas filmavimui, ne laiku pradedanti groti muzika ir t. t.  Geras renginių  vedėjas privalo sureguliuoti visus procesus, kad šiose ir panašiose situacijose jaunavedžiai jaustųsi saugūs ir neiškiltų nesklandumų, o vakaras taptų nuostabus ir nepamirštamas. Juk šią dieną yra svarbi kiekviena smulkmena.

123rf.com nuotr./Vestuvės
123rf.com nuotr./Vestuvės

Emocijos yra labai svarbi vedėjo darbo dalis. Geras vestuvių vedėjas stengiasi, kad vakaro metu ore tvyrotų dvi emocijos: pasididžiavimas ir laimė. Neabejotinai, jis turi nuteikti, kad ne jis, ne svečiai, ne muzikantai būtų vakaro žvaigždėmis, bet jaunavedžiai – tie, kurie išties svarbiausi šioje meilės kelionėje.

Dažnai vakaro vedėjas mano, kad jis bus geras, jei pažers šūsnį anekdotų, pažais kuo daugiau žaidimų ar persirengs keliais personažais (įprastai: kaimo žmogus, policininkas, gydytojas, Tolimųjų Rytų šokėjas ir t. t.). Tačiau dažnai šie personažai verčia svečius dalyvauti įvairiuose žaidimuose, tik žmonės paprastai to nenori, todėl vestuvių vakaras būna padalytas į keletą erdvių, kuriose saugu slėptis nuo vedėjo…  Tokiu būdu nei jaunavedžiai, nei vakaro svečiai nebus linksmi ir laimingi, priverstinai dalyvaudami įvairiuose žaidimuose, rungtyse, užduotyse.

Nėra jokio reikalo išskirtinę šventę paversti festivaliu su jau kažkur matytais ar girdėtais elementais. Pagaliau tokie renginių vedėjo „burtai“ labai retai atrodo skoningai ir subtiliai, dažniau balansuoja ties pigumo ir cirko su senais numeriais riba.

Vestuvės – prisiminimas visam gyvenimui. Tad klausimas: ką jaunavedžiai norės prisiminti – humoro vakarą, abiturientų šimtadieniui siūlomus žaidimus, persirengėlius? Yra kitų subtilių būdų jaustis linksmiems ir laimingiems, todėl prieš pasirinkdami vakaro vedėją, jaunavedžiai turėtų aptarti visą šventės eigą nuo pradžios iki kulminacijos.

Geras vedėjas turi ruoštis renginiui. Dar iki vestuvių jis turi pasitengti surinkti kuo daugiau informacijos tam, kad vakaras būtų nepamirštamas. Informacija gali būti labai įvairi: jaunavedžių pažintis, draugystės laikotarpis, įdomūs gyvenimo faktai, įsimintiniausios drauge praleistos dienos, pasimatymai, pomėgiai, taip pat kitos įdomios detalės – apie svečių profesijas, jų įdomiausius posakius, silpnybes ir pan.

Geras vedėjas padarys viską, kad perimtų ne tik jaunavedžių norus, bet ir jų pasaulėžiūrą. Jie tikrai nusipelno, kad ši  meilę vainikuojanti šventė būtų įsimintiniausia jų gyvenime.


Šaltinis – vedejasvestuvems.lt

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius