Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 12 26

Kaip panaikinti pudros, lūpdažio ir dezodoranto dėmes iš drabužių?

Nemalonu, kai vilkdamosi kokį drabužį, ypač baltą, netyčia ištepame jį makiažo priemonėmis – veido pudra ar lūpų dažais. Ne itin malonu ir, kai ant palaidinės ar marškinėlių lieka dezodoranto dėmės, nors, kai pirkote produktą, instrukcijoje buvo nurodyta, jog dėmių jis nepalieka. Ką daryti, jei vis dėlto taip nutiko – jei ištepėte drabužį makiažo priemonėmis arba jūsų mėgstamą palaidinę „pagadino“ dezodorantas?
Lūpdažio dėmė ant drabužio
Lūpdažio dėmė ant drabužio / 123RF.com nuotr.

Keletas patarimų, kaip pasinaudoti priemonėmis, kurias beveik visi turime savo namuose, ir pamėginti iš drabužių išvalyti dėmes.

Kreminė pudra

Ką daryti, jei ką tik vilkdamasi drabužį ištepėte jį kremine pudra?Pabandykite nuimti pudros perteklių – tiks peilis ar šaukštas, geriausia plastikiniai. Tada, jei turite kameroje, paimkite ledo kubelį, pridėkite jį prie išteptos vietos, kol kubelis pradės tirpti. Lediniu vandeniu tokias dėmes valyti lengviau nei karštu, o kubelis padeda nesušlapinti ir neištepti didelio ploto, kaip paprastai nutinka bandant rankomis plauti dėmę.

123RF.com nuotr./Kreminė pudra
123RF.com nuotr./Kreminė pudra

Arba galite šaltu vandeniu sušlapinti popierinio rankšluosčio skiautę ir pabandyti per kelis kartus sugerti pudrą.

Dar viena netikėta priemonė, kuri gali pagelbėti šioje situacijoje, yra skutimosi putos. Tiks bet kokios. Suplakite flakonėlį, užpurkškite putų ant dėmės ir palikite kelioms minutėms. Tada gerai patrinkite ir išskalaukite šaltame vandenyje.

Jei dėmė vis dar matyti – pakartokite visą procedūrą, tik po to, kai vėl patrinsite, perplaukite drabužį šiltu vandeniu. Paskui, žinoma, jį išskalbkite.

Birios makiažo priemonės

Jei ant jūsų drabužio užbyrėjo kompaktinės pudros, skaistalų ar šešėlių, nepulkite trinti pirštais, nes dar labiau ištepsite. Geriausia pamėginti staigiai nupūsti miltelius arba dar geriau – pasinauti džiovintuvu, įjungus šaltą srovę. Didesnė dalis priemonės pasišalins, o likučius padės surinkti prie dėmės priglaustos nailoninės kojinės.

Fotolia nuotr./Moteris tepa biriąją pudrą
Fotolia nuotr./Moteris tepa biriąją pudrą

Lūpdažis

Lūpdažiu išteptą drabužį bene sunkiausia išvalyti, nes jo sudėtyje yra vaško ir pigmento. Bet, jei taip nutiko, pamėginkite į pagalbą pasitelkti plaukų laką. Papurkškite šiek tiek jo ant išteptos vietos ir keletą minučių palaukite. Tada sudrėkinkite popierinio rankšluosčio gabalą šaltu vandeniu ir atsargiai valykite, smarkiai netrinkite. Galite taip kartoti keliskart, kol lūpdažio dėmė bus išvalyta.

Kitas būdas – užpilti ant diskelio vatos šiek tiek spirito ir juo pavalyti dėmę. Procedūrą gali tekti pakartoti, darykite tai nauju švariu vatos diskeliu.

Dar viena priemonė, galinti padėti išvalyti dekoratyvinę kosmetiką iš drabužių, – drėgnos higienos servetėlės arba kūdikiams skirtos servetėlės. Jomis dėmę reikėtų valyti nedelsiant ir smarkiai netrinant į šonus, kad dėmė nepasklistų.

123RF.com nuotr./Lūpdažiai
123RF.com nuotr./Lūpdažiai

Dar vienas būdas įvairioms makiažo priemonėms iš audinio išvalyti – naudoti skalbimo priemonę „Vanish“ ir drabužį išskalbti. Vizažistės kartais griebiasi ir kito triuko – dėmę valo miceliniu vandeniu „Bioderma“.

Dezodorantas

Jei dezodoranto dėmės jau yra spėjusios įsigerti į audinį, jums reikės druskos – sudrėkinkite nešvarias drabužio vietas ir pabarstykite jas druska. Palikite mažiausiai porai valandų.

Praėjus nurodytam laikui dar kartą sudrėkinkite tas druska pabarstytas vietas ir gerai pašveiskite (druskos nenuplaukite, kai drėkinsite audinį). Po šios procedūros drabužį skalbkite įprastu būdu. Toks dezodoranto dėmių šalinimas puikiai tinka tiek baltiems, tiek juodiems audiniams, rašo goodhouse.ru.

Jeigu dėmės nuo dezodoranto atsirado ką tik – jums besirengiant, pasiimkite iš spintos senas pėdkelnes. Tereikia jas susukti į gniužulą ir patrinti erzinančias dėmes – jos turėtų išnykti greitai ir nebekelti diskomforto.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius