Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 07 20

Kaip pasiruošti išvykai, kad jos nesugadintų lietuviška vasara

„Ech, ir vėl lietus“, – orų prognozę tikrindamas dūsauja dažnas tautietis, nusprendęs per šias atostogas neieškoti saulės svetur. Tačiau liaudies išmintis sako, kad nėra blogo oro, yra tik netinkama apranga. Ir netinkamas pasiruošimas – galime pridurti. Tad verčiau ne dūsauti, o apsiginkluoti reikiama amunicija ir mėgautis tuo, ką turime.
Palapinės
Palapinės / 123RF.com nuotr.

O turime nuostabią gamtą, kurios mums pavydi daugelis čia atvykstančių užsienio turistų. Skaidrūs ežerai, žali miškai, pilni paukščių čiulbesių ir gardžių gėrybių, kurių, jei tik netingime, galime prisirinkti, o tuo pačiu ir atsigauti nuo miesto šurmulio bei darbų.

Tai gal metas skambinti draugams, kurių nematėte visus metus, ir traukti link ežeriuko? Žinoma, svarbu pasirūpinti stogu virš galvos ir pramogomis.

Gera ir patogi palapinė – vienas svarbiausių dalykų vykstant į gamtą su nakvyne. Ji turi būti pakankamo dydžio, kad nereikėtų miegoti kaip silkėms statinėje, ir neskylėta, antraip tapsite kraujasiurbių donorais. Tad jeigu saviškę palapinę sudėvėjote – metas pasidairyti naujos.

skelbiu.lt/Palapinė
skelbiu.lt/Palapinė

„Kaip pasiklosi – taip išsimiegosi“ – sako liaudies patarlė. Jeigu mėgstate ekstremalumus, išmiegoti galima ir ant turistinio kilimėlio, tačiau jeigu turite “prabangesnius” šonus, reikalaujančius minkštesnių patalų, verčiau paieškokite čiužinio. Na, o kadangi naktimis temperatūra mūsų nelepina, miegmaišis pravers šiltesnis, su kuriuo komfortiška miegoti ir prie 0 laipsnių.

skelbiu.lt/Miegmaišiai
skelbiu.lt/Miegmaišiai

Kai nekepina karštis, stovyklaujant visada labai džiugina laužas. Tačiau ne visose vietose jį leidžiama kūrenti, tad turėti su savimi grilių visada pravartu. Įmetę malkų į kepsninę ir pasišildysite, ir romantiškai pasėdėsite, ir alkani neliksite.

skelbiu.lt/Grilius
skelbiu.lt/Grilius

Tikras turistas savo automobilyje visada turi turistinę viryklytę, ant kurios bet kada galima išsivirti kavos. Tai labai praverčia plaukiant baidare, kai norisi tiesiog trumpam atsipūsti ir pasimėgauti gamta. Tokios mielos akimirkos suartina bendrakeleivius, juk visada šalia kavos galima pasiūlyti savo sumuštinį ar sausainį.

skelbiu.lt/Turistinė viryklė
skelbiu.lt/Turistinė viryklė

Ar teko valgyti ant laužo išvirtų barščių? Niekada ne vėlu tai padaryti, nes to skonio neužmiršite visą gyvenimą! Ypač jei visą dieną praleisite aktyviai, o vakare šildysitės prie laužo, maišydami kvapnią sriubą ir laukdami to pirmojo dubenėlio. Na, o sriubai ant laužo virti reikia specialaus puodo, kuris atlaikytų tikros ugnies karštį ir suteiktų tą unikalų skonį.

skelbiu.lt/Kazanas
skelbiu.lt/Kazanas

Iškyloje ir bet kokioje kelionėje labai praverčiantis daiktas – termosas. Kas gali labiau nudžiuginti sustirus nei karštos arbatos puodelis, ypač jei lyja ir nesinori nosies kišti iš automobilio ar palapinės.

skelbiu.lt/Termosas
skelbiu.lt/Termosas

Kiekvienas mėgstantis keliauti pripažins, kad kelioninis šaldytuvas yra vienas puikiausių išradimų. Ir nesvarbu, ar su savimi nori pasiimti lietuviškos dešros namų ilgesiui numalšinti, ar sviesto su sūriu - visi produktai šaldytuve jausis saugiai.

skelbiu.lt/Automobilinis šaldytuvas
skelbiu.lt/Automobilinis šaldytuvas

Ar dar neatsibodo nuomotis baidarės? Įsigiję savo valtį, kanoją, baidarę ar irklentę galėsite bet kada užsimesti ją ant automobilio ir keliauti link savo mylimiausio ežeriuko ar upės. Net jeigu nesate didelis vandens sporto mėgėjas, patirsite, koks yra malonumas stebėti pasaulį iš vidurio upės.

skelbiu.lt/Baidarė
skelbiu.lt/Baidarė

Kremtatės, kad neturite sodybos ir pirtelės? Be reikalo. Įvertinkite tai, kad ramiai miegate, nes jums visai nerūpi, kad galbūt šiuo metu kažkoks nevidonas braunasi į jūsų sodybą pro duris ir langus. O pirtelė? Galite ją įsigyti ir nusivežti ten, kur tik užsigeisite tą vakarą!

skelbiu.lt/Mobilus kubilas
skelbiu.lt/Mobilus kubilas

Mėgstate į kelionę pasiimti visus namus? Tuomet jums tikrai pravers automobilinė stogo bagažinė. Įsigijus ją nebereikės skaičiuoti, kiek porų kojinių ar batų pasiimti.

skelbiu.lt/Automobilinė bagažinė
skelbiu.lt/Automobilinė bagažinė

Keliauti ir iškylauti yra smagu, tiesa? Na, o visus išvykoms reikalingus daiktus rasite Skelbiu.lt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius