Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2020 04 08

Įtariate, kad šnipinėja? Praktiniai patarimai, kaip ieškoti paslėptų vaizdo kamerų

Įtariate, kad jus šnipinėja? Bijote, kad viešbutyje gali būti įrengtos slaptos vaizdo kameros? Keletas patarimų, kaip ramiau miegoti apimtiems visuotinio sekimo baimės.
Šnipas
Šnipas / 123RF.com nuotr.

Gyvenant savo namuose šie patarimai gal ir nėra itin aktualūs, tačiau dažnai keliaujantiems (po karantino, žinoma, kai vėl sugrįš pamažu įprastas gyvenimo būdas) tikrai gali praversti.

Internete pilna slaptomis kameromis darytų įrašų su žmonėmis, kurie net nenutuokia, kad yra filmuojami. Ką daryti, jeigu įtariate, kad jus gali sekti?

Apžiūrėkite elektros prietaisus

Šiais laikais vaizdo kameros yra neįtikėtinai mažo dydžio, tačiau kokia maža ji bebūtų, kiekviena kamera turi turėti objektyvą. Net jeigu jis degtuko galo skersmens.

Dėl to specialistai iš „Esquire“ pataria kruopščiai apžiūrėti laikrodžius, šviestuvus, rozetes, dūmų detektorius, kambario temperatūros reguliavimo ir pan. įrenginius. Ko ieškoti? Mažų degtuko galvutės dydžio juodų dėmelių. Tai gali būti paslėpti objektyvai.

Apžiūrėkite paveikslų rėmelius

Dėl tos pačios priežasties apžiūrėkite ir paveikslų rėmus. Ypač tuos, nuo kurių matyti visas miegamasis ar vonios kambarys.

Apžiūrėkite daiktus, kurie turi laidus

Jeigu kambaryje yra keistų, lyg „netyčia“ paliktų daiktų, apžiūrėkite juos. Net jeigu nieko keisto nerasite, visgi į tokį dalyką, kaip paprastas USB raktas ar tušinukas, lengvai galima įmontuoti slaptą garso ar vaizdo įrašymo įrangą.

Ypač atkreipkite dėmesį į miegamąjį ir vonios kambarį

Jeigu esate viešbutyje ar nuomojamame kambaryje, ypač jeigu tai yra trumpalaikė nuoma, itin didelį dėmesį atkreipkite į vietas, kuriose vaikštote nuogi. Pasaulyje egzistuoja daugybė „keistuolių“.

123RF.com nuotr./Miegamojo interjeras
123RF.com nuotr./Miegamojo interjeras

Pasinaudokite mobiliomis aplikacijomis

Rinkoje yra nemažai įvairių aplikacijų mobiliesiems telefonams, kurie registruoja nelegalią aparatūrą. Ypač lengva nustatyti prietaisus, kurie siunčia įvairius signalus.

Viena tokių programėlių vadinasi „Detectify“. Ji yra nemokama ir puikiai veikia. Ši programėlė padeda nustatyti, ar patalpoje nėra infraraudonaisiais spinduliais veikiančių prietaisų. Taip dažnai veikia prietaisai, perduodantys signalus per atstumą.

Be to, „Detectify“ magnetometro principu ieško ir veikiančių elektronikos priemonių, kurios įrašo signalą, bet jo neperduoda.

Šia programėle galima tiksliai nustatyti prietaisų buvimo vietą. Ji yra nemokama, tačiau dėl to teks peržiūrėti vieną kitą reklamą. Tačiau geriau pamatyti reklamą savo telefone negu savo atvaizdą internete, ar ne?

Nepatiko – galite rinktis kitą programėlę. Tokio tipo aplikacijų rinkoje yra dešimtys; didelė dalis jų yra nemokamos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius