-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 11 30

Kalėdų dovanos 15–22 metų jaunimui: ką rinktis?

Artėja Kalėdos, bet jūs iki šiol nežinote, kokią dovaną po eglute šiemet padėti savo vyresniems vaikams? „Topo centras“ atliko tyrimą, kuriame dalyvavo jaunimas nuo 15 iki 22 metų: apklausos rezultatai nustebino netikėtais atsakymais.
Kalėdinės dovanos 15-22 metų jaunimui: ką rinktis?
Kalėdų dovanos 15–22 metų jaunimui: ką rinktis? / Shutterstock nuotr.

Apklausos duomenimis šioje amžiaus kategorijoje geriausia dovana yra dovanų čekis. Tokiu atveju, dovaną galima pasirinkti pačiam, o Kalėdiniu laikotarpiu tai daryti yra itin paprasta, kadangi tuo metu parduotuvėse – kaip niekad daug nuolaidų. 15–22 m. kategorijoje esantys jaunuoliai kaip antrą labiausiai geidžiamą dovaną nurodė žaidimų konsolę.

„Topo centro“ ekspertai rekomenduoja rinktis tarp „Xbox One“ arba „PlayStation 5“ serijų konsolių, bet jeigu jūsų vaikas dažnai keliauja arba kasdien ganėtinai ilgą laiką praleidžia viešajame transporte (vykdamas į mokyklą ar, pavyzdžiui, būrelius), „Nintendo Switch“ gali būti puikus pirkinys laikui viešajame transporte praleisti.

Jaunesni nei 15 m. amžiaus apklaustieji antrojoje vietoje kaip geidžiamiausią dovaną nurodė net kelis daiktus: išmanusis telefonas, dronas, bevielės ausinės ir televizorius. Iš išmaniųjų telefonų tokio amžiaus vaikams paprastai rekomenduojame vieną iš „OnePlus Nord“ įrenginių arba „iPhone SE (2020)“ norintiems „iOS“ įrenginio. Tiek „Nord“ serijos telefonai, tiek „iPhone SE“ siūlo puikų kainos ir kokybės santykį, tačiau tuo pačiu pasižymi galia ir funkcionalumu, kurio pakanka daugeliui tokio amžiaus jaunuolių. Iš dronų labiausiai rinktis rekomenduojame „DJI Tello“ dėl jo paprastumo, iš bevielių ausinių siūlome vieną iš „Apple AirPods“ ar „Samsung Galaxy Buds“ šeimų prietaisų, o televizorių daugeliu atvejų reikia rinktis taip, kad patenkintų visos šeimos poreikius.

Ganėtinai dažnai paaugliai apklausoje įvardindavo ir nešiojamus kompiuterius. Tiesa, paprastai turimi omenyje ne darbui skirti „Microsoft Surface“ ar „Apple MacBook“ įrenginiai, tačiau žaidimams sukurti kompiuteriai, tokie kaip „Razer“, „ASUS TuF“ „ASUS RoG“ ar „HP Omen“ serijų gaminiai. Pagrindinis aspektas renkantis žaidimų nešiojamą kompiuterį yra vaizdo plokštė: labiausiai rekomenduojame nešiojamus kompiuterius su „Nvidia GTX 1650 Ti“ ar aukštesnės klasės (kuo didesnis skaičius – tuo aukštesnė klasė) vaizdo plokštėmis. Be abejo, pasirinkimas priklauso ir nuo jūsų biudžeto.

Toliau, kaip ir vaikai iki 15 m., paaugliai tarp 15–22 m. įvardino telefoną bei bevieles ausines. Bevielėms ausinėms šiuo atveju galioja tie patys pasirinkimai, kaip ir jaunesniems apklausų dalyviams. Tuo tarpu telefono pasirinkimas priklauso nuo jūsų biudžeto. Jaunesnėms atžaloms rekomenduojami įrenginiai yra puikūs visų amžiaus kategorijų žmonėms, tačiau jeigu turite galimybę, galite savo vaiką nustebinti ir „iPhone 13“ ar „Samsung Galaxy S21“ telefonu.

Kiek mažiau populiarūs, bet į top 10 vis dar patekę atsakymai ypač stebina. Pasirodo, nemažai paauglių dovanų norėtų gauti kavos aparatą! Tokio įrenginio pasirinkimas, be abejo, priklauso nuo to, ar kavą geria kiti šeimos nariai. Jeigu ją geriate visi, galite drąsiai pirkti net ir brangesnį aparatą iš „Jura“, o kitu atveju rekomenduojame „Nespresso“ aparatus.

Taip pat populiari ir „Topo centro“ ekspertus nustebinusi geidžiama dovana yra dulkių siurblys-robotas. Dažniau šie įrenginiai yra minimi merginų, bet apie jas užsiminė ir dalis vaikinų. Labiausiai rekomenduojami gan nebrangius „Xiaomi Roborock S6“ ir „Roborock S7“ dulkių siurblius-robotus, kurie turi ir visas išmanias funkcijas, ir pakankamai galingą siurbimo varikliuką. Tokia dovana būtų tikrai netikėta, bet labai naudinga, ypač studijuojantiems ir jau savarankišką gyvenimą pradėjusiems vaikams.

Na, o galiausiai, tikrai neprašausite ir padovanoję išmanųjį laikrodį, apyrankę ar grožio prietaisą merginai. Tokio amžiaus jaunuoliai yra itin linkę aktyviai judėti, prižiūrėti savo kūną, tad tokia dovana gali tapti puikia motyvacija tobulėti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius