-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2018 12 20

Kėdainių moterų klubas padėjo sergančiai mergaitei: „Drauge galime padaryti daug prasmingų darbų“

15min kviečia savo skaitytojus dalytis gerais darbais! O štai Kėdainių moterų LIONS klubas nuoširdžiai dėkoja visiems, kas kalėdinės mugės metu pasidalijo savo gerumu.
Kėdainių moterų klubas dalinasi gerais darbais
Kėdainių moterų klubas dalinasi gerais darbais / Asmeninio archyvo nuotr.

Moterys kraštiečius kvietė paaukoti dvimetės mergytės, sergančios cukriniu diabetu, gydymui. Už auką visi buvo apdovanoti pačių moterų lipdytais angeliukais ar Kėdainių profesinio rengimo centro auklėtinių keptais kūčiukais. Moterys dėkingos tiems, kas palaikė jų ryžtą padėti mažajai ligoniukei.

„Kai reikia, esame tikrai stipri bendruomenė. Juk net nėra dvejonių, kad tie gerumo angeliukai, tarsi tikras kalėdinis stebuklas, šildys kiekvienus namus, į kuriuos jie parkeliavo.

Drauge mes galime padaryti daug gero ir prasmingo – šįsyk palengvinsime vienai kraštiečių šeimai siųstus išbandymus. Ačiū visiems aukojusiems ar bent jau palaikiusiems gražų sumanymą‘‘, – sakė klubo vadovė Vilija Mockuvienė.

Iš viso buvo išdalinta 120 angeliukų ir 133 kūčiukų paketėliai. Mažajai ligoniukei mugės metu surinkta 528,41 euro aukų.

Asmeninio archyvo nuotr. /Kėdainių moterų klubas dalinasi gerais darbais
Asmeninio archyvo nuotr. /Kėdainių moterų klubas dalinasi gerais darbais

Klubo LIONS vadovė V.Mockuvienė sako, kad nors klubas Kėdainiuose gyvuoja ketverius metus, jau spėjo padaryti ne vieną gražų, gerą ir reikšmingą darbą.

„Mūsų klubo tikslas – padėti tiems, kam reikia paramos. Nors LIONS klubo veikla yra orientuota į pagalbą akliesiems ir silpnaregiams, tačiau tuo neapsiribojame.

Kiekvienais metais suteikiame pagalbą tiems, kuriems jos reikia labiausiai. Šie metai – cukrinio diabeto metai, todėl prioritetas buvo padėti tiems, kurie kovoja su šia liga“, – sako moteris.

Asmeninio archyvo nuotr. /Kėdainių moterų klubas dalinasi gerais darbais
Asmeninio archyvo nuotr. /Kėdainių moterų klubas dalinasi gerais darbais

Ji pasakoja, kad klubo moterys pasiruošusios gerumu dalintis su visais – lanko senelių namus, kuriems vežė savo numegztas kojines ir kitas gėrybes, yra neabejingos vienišiems vaikams, padeda moterims, kurios patiria sunkumus šeimose ir neturi kur prisiglausti sunkiomis akimirkomis.

„Štai praėjusiais metais padėjome mergaitei, gyvenančiai Krakėse, kuri labai silpnai mato. Nupirkome ir padovanojome jai specialiai pritaikytą kompiuterį, kuris padeda ruoštis pamokoms, mokytis“, – pasakoja klubo vadovė.

V.Mockuvienė sako, kad padeda kitiems ir dirba ne dėl padėkų, kadangi svarbiausia - teigiamos emocijos, kurias matai kitų akyse.

„Nereikia ir žodžių, didžiausia padėka apkabinimas ar prisilietimas. Nušvitusios akys yra tai, dėl ko darai gerą darbą. Kai lankome vienišus vaikus, matome, kokie jie pažeisti, kaip sunkiai prisileidžia. Tam, kad vaikas įsileistų suaugusį žmogų į savo gyvenimą reikia labai daug laiko. Reikėjo pusmečio, kad jie suprastų, jog čia kokia nors rinkiminė akcija, kad padedame jiems iš geros širdies“, – kalba moteris.

Ji dalinasi ir dar viena puikia iniciatyva, kuri vadinasi „Keliaujanti sveikatos palapinė“, kurios metu lankomi įvairūs miesteliai, o vaikams sudaromos galimybės pasitikrinti akių sveikatą, regėjimą ir jeigu reikia, nuperkami akinukai.


VISAS GERŲ DARBŲ ISTORIJAS RASITE PASPAUDĘ ČIA.

15min iniciatyva „Šiemet buvau geras“ kviečia dalintis gerais darbais, paviešinti geradarius!

Jeigu žinote, kad šalia jūsų gyvena geroji fėja ar gerasis naminukas, bet jis yra per daug kuklus, kad pats pasigirtų, parašykite mums apie jį – mes susisieksime ir pakalbinsime. Rašykite el. paštu buvaugeras@15min.lt (turi būti nurodytas vardas, pavardė, telefonas, trumpas gero darbo aprašymas ir nuotrauka arba video).

Atrinktas istorijas su jų geradariais skelbsime 15min portale. Pagausinkime gerumo, kad ta šiluma paliestų kuo daugiau širdžių!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius