Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 05 22

Kėdainiuose – maisto fiesta po atviru dangumi: „Radvilų gurmanai“ nukels į išskirtines skonių keliones

Paskutinį pavasario savaitgalį kėdainiečius į gatvę vilios pro langus besiskverbiantys nuostabiausi maisto aromatai. Jau trečius metus iš eilės miestą užpildys įdomiausių kulinarų, smalsių gurmanų ar tiesiog nuotykių ieškančių miestiečių šurmulys. Visų pamėgtas festivalis „Radvilų gurmanai“ šiemet grįžta atsinaujinęs. Renginio kartelė keliama aukštyn – keičiasi ne tik pavadinimas, vieta, bet ir programa, kuri nepaliks nė vieno abejingo.
Kėdainiuose – maisto fiesta po atviru dangumi: „Radvilų gurmanai“ nukels į išskirtines skonių keliones
Kėdainiuose – maisto fiesta po atviru dangumi: „Radvilų gurmanai“ nukels į išskirtines skonių keliones / Partnerio nuotr.

„Juk patys įdomiausi pokalbiai gimsta prie vaišių stalo“, – įsitikinę „Radvilų gurmanų“ organizatoriai. Jie patikina – šių metų gegužės 24-25 dienomis Kėdainių Didžiosios Rinkos aikštėje nutiesti stalai tiesiog lūš nuo gėrybių kiekio, o vietos atsisėsti prie jų atsiras tikrai kiekvienam.

Alkanas neliks nė vienas

Maisto ir gėrimų festivalis „Radvilų gurmanai“ šiemet kvies kėdainiečius išlįsti iš savo namų, o pro šalį važiuojančius svečius – nesibodėti ir būtinai užsukti pripildyti savo pilvų.

„Tai jaukus, šiltas, o svarbiausia – labai skanus laiko praleidimas. Tikimės, kad festivalis sukvies visus kėdainiečius praleisti savaitgalį ne namuose, susipažinti su įvairių kultūrų patiekalais ir pabendrauti su draugais, kaimynais kitoje aplinkoje“, – sako kūrybos studijos “SHOWART” direktorius, Artūras Trofimovas.

Didžiosios Rinkos aikštėje išsirikiuos daugybė kulinarų, kurie čia pat vietoje ruoš skirtingų virtuvių patiekalus ir svečių gomuriui leis nukeliauti į netikėčiausias skonių keliones. Ūkininkai ir prekybininkai gatvėje atidarys tikrą „Skonių turgų“, kur kiekvienas galės ne tik paragauti, bet ir įsigyti jų gaminamų maisto produktų.

Pasak festivalio „Radvilų gurmanai“ organizatorių, kėdainiečiai kaip niekas kitas žino, kas yra geras maistas – neveltui renginio pavadinime nuo šių metų pradėti minėti gurmanai.

„Kėdainių žmonės juk gyvena vidurio Lietuvoje, todėl geriausiai išmano, kas yra aukso vidurys ir ką reikia rinktis. Todėl labai atsakingai žiūrime į šį festivalį ir stengiamės užtikrinti ne kiekybę, o kokybę“, – tikina organizatoriai.

Kaip Radviloms patiktų cukraus vata?

Kaip ir valdant garsiajai Lietuvos didikų giminei Radviloms Kėdainiai buvo tapęs kultūriniu centru, taip ir festivalio rengėjai kelia sau tikslą šį vardą miestui sugrąžinti bent jau paskutiniam pavasario savaitgaliui.

„Šios maisto ir gėrimų šventės metu akcentas bus kreipiamas į viso pasaulio kultūrų pristatymą. Festivalio svečius supažindinsim su įvairių šalių maisto virtuvėmis. Žinoma, festivalis yra dar tik augantis ir jam yra kur plėstis, bet organizatoriai tikina, kad šiais metais netrūks ne tik tradicinių, bet ir kitokių, kiek mažiau įprastų patiekalų. Manome, kad Radviloms tikrai būtų įdomu sukirsti kokį mėsainį ar paragauti cukraus vatos. Tikime, kad jiems patiktų“, – priduria “SHOWART” komanda.

Šokiai, kinas ir žinomi svečiai

Festivalis suksis ne tik apie maistą. Išragavus kulinarinius šedevrus, atsitraukti nuo stalo leis šiemet paruošta dar įdomesnė programa. Svečiuose apsilankys ne tik įvairūs muzikos atlikėjai, bet ir žinomi visuomenės nariai. Vienas iš jų – Giedrius Drukteinis, su kuriuo „skanus“ pokalbis įvyks festivalio scenoje jau šį penktadienį. Gegužės 25-ąją, šeštadienį į Kėdainius sugužės draugai iš respublikinio liaudiškų šokių festivalio „Sukasi trys kartos“. Šokių šventė, kuri neabejotinai prajudins ir nuo maisto apsunkusius svečius.

Šiemet renginyje „Radvilų gurmanai“ pirmą kartą atsidaro vaikų ir suaugusių pramogų zona – ką nuveikti, ras tikrai kiekvienas. Abi dienas festivalyje skambės koncertai, bus organizuojamas ir protmūšis – tikri maisto mylėtojai galės pasitikrinti, kaip gerai išmano maisto ir gėrimų kultūrą ir, žinoma, laimėti įsteigtas dovanas už teisingus atsakymus.

Naktį įdomybės toli gražu nesibaigs. Keliautojai Vytaras Radzevičius ir Martynas Starkus nukels į egzotiškąjį Balį – vyks delikatesinis kino seansas, kuriame, kaip pridera, bus siūloma mėgautis ir užkandžiais.

Nepakartojamos kelionės gomuriui, nuotaikinga muzika, kurią dovanos muzikos grupėn “Cosmic apple”, atlikėjas Kazimieras Likša, Alex Ten ir Martynas Kuliavas gitarinis duetas, Valentinas Abarius ir kiti festivalio svečiai, nuobodžiauti neleidžiančios pramogos ir dar visa tai po atviru dangumi – ar gali būti geresnė įžanga į vasarą?

„Tokių renginių Lietuvoje labai trūksta. Taip juk galima suburti žmones ne tik paragauti jiems naujų patiekalų, bet ir pabendrauti, gražiai ir jaukiai praleisti dieną gryname ore, ko dabar ir taip labai trūksta. O kai skamba gyva muzika, galima rinktis iš gausybės pasiūlymų, geriau ir būti negali“, – sako „Radvilų gurmanų“ organizatoriai.

Kėdainių muzikos ir pramogų fiestą po atviru dangumi remia ir globoja Kėdainių rajono savivaldybė, Kėdainių kultūros centras. „Radvilų gurmanai“ neįvyktų ir be „Vikondos“, Indrės ir Viktoro Fiodorovų, „DaumantaiLT” bei „Ramirent Lietuva“ noro suburti didelę miesto bendruomenę.

Festivalio programa:

GEGUŽĖS 24 DIENA (PENKTADIENIS)

18:30 val. – Festivalio atidarymas

19:00 val. – Valentinas Abarius ir grupė

20:00 val. – Pokalbis su Giedriumi Drukteiniu

21:10 val. – „Cosmic apple“

GEGUŽĖS 25 DIENA (ŠEŠTADIENIS)

11: 00 val. – Gurmaniškas brunch`as

18: 00 val. – Radvilų protmūšis

19:00 val. – Alex Ten ir Martynas Kuliavas gitarinis duetas

20:30 val. – Kazimieras Likša

22:00 val. – Pripučiamo filmo gurmanai – filmas po atviru dangumi

Festivalio draugas Kėdainių kultūros centras nuo 15 val. kviečia pasigrožėti respublikinio liaudiškų šokių festivalio „Sukasi trys kartos“ programa.

Abi festivalio dienas kviečiame šeimas laiką praleisti pramogų zonoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Reklama
Šiaulių banko grupės valdomi pensijų fondai į daugiabučių renovaciją investuoja dar 7,5 mln. eurų
Užsisakykite 15min naujienlaiškius