-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2013 11 22

Kieti amžinai? Įvertinkite!

Karta, užaugusi su nenugalimais veiksmo filmų herojais, greičiausiai mena tokius šedevrus kaip „Rokis“, „Terminatorius“ ir begalę kitų. Kaip ir nemirtingomis tapusios kai kurių personažų frazės... Na, bet šiandien kalbėsime ne apie kovinių filmų siužetų vingrybes, o apie garsiausius kiečiausius vyrukus, kurie dar ir šiandien neblogai duoda garo.
Jeanas-Claude‘as Van Damme‘as
Jeanas-Claude’as Van Damme’as / „Scanpix“ nuotr.

► Jeanas-Claude’as Van Damme’as

Šis kažkada milijonų merginų širdis virpinęs raumeningas gražuolis, regis, jau buvo gerokai primirštas. Tačiau visai neseniai lyg koks virusas per viso pasaulio interneto portalus apkeliavusi įspūdinga Volvo reklama vėl grąžino šį kietuolį į pirmąsias gretas. Nematėte? Siūlome įvertinti! 

VIDEO: Jeanas-Claude’as Van Damme‘as „Volvo“ reklamoje

Ne veltui J.-C. Van Damme’o špagatas vadinamas tokiu pat ypatingu judesiuku, kaip ir Chucko Norriso suktukas. Nors aktorius nėra aukštas (1,77 m), tai jam nesutrukdė pelnyti vienos žymiausių kovinių filmų žvaigždės vardo. Nuo dešimties metų mokęsis karatė ir kikbokso, Jeanas-Claude’as turi susižėręs krūvą laimėjimų.

Pusamžiu šio vyruko niekaip nepavadintume. 53-ejų aktorius, gimęs Briuselyje, Holivudo olimpe geriausiai žinomas iš filmo „Universalus karys“, kuriame susigrūmė su ne mažiau kietu vyruku Dolphu Lundgrenu.

J.-C. Van Damme’as buvo vedęs net penkis kartus. Tiesa, tik keturias moteris, mat su viena iš jų tuokėsi dukart. Pastaraisiais metais filmuojasi ne itin daug – ryškiau sužibo 2012-aisiais pasirodžiusiame filme „Nesunaikinamieji“.


► Chuckas Norrisas

Alloverpress nuotr. / Chuckas Norissas
Alloverpress nuotr. / Chuckas Norissas

Kas gi nežino jo vardo! Apie šią žvaigždę sklando net legendos ir istorijos... Nors Ch. Norrisui, kuris bene geriausiai visiems žinomas iš kultinio serialo „Volkeris, Teksaso reindžeris“, jau 73-eji, jis vis dar toks pats. Gal ne toks greitas, bet tikrai dar pakankamai kietas.

Kaip teigia internautai, viena Chucko koja vadinama – Tvarka, kita – Teisingumas. Greičiausiai pastebėjote, kad būtent juokeliai, kuriuos pati žvaigždė vertina su šypsena, ir yra viena iš jo populiarumo kozirių.

Nors ši kino žvaigždė gali pasigirti puikia fizine forma, ištverme ir kieto vyruko įvaizdžiu, šiuo metu jis vaidina nedaug ir daugiausia dėmesio skiria šeimai bei labdaringai veiklai. Paskutinį kartą Ch. Norrisas nusifilmavo kino juostoje „Nenugalimieji 2“, kurioje pasirodė su išties galingų vyrukų sambūriu!

Išsamesnę Ch. Norriso biografiją galite perskaityti straipsnyje CHUCKAS NORRISAS – AMŽINAI KIETAS VYRUKAS. 


► Sylvesteris Stallone

Scanpix nuotr. / Sylvesteris Stallone
Scanpix nuotr. / Sylvesteris Stallone

Nesunaikinamųjų priešakyje stovi jau 67-erių sulaukęs Sylvesteris Stallone. Amžiams įėjęs į kino istoriją kaip Rokis ir Rembo, Sylvesteris pradėjo karjerą... pornografiniame filme. Tiesa, šį faktą daug kas iš mandagumo nutyli. Kuriam gi aktoriui neteko užsiimti pašaliniais darbeliais?.. Tačiau S. Stallone pademonstravo neįtikėtiną valios jėgą: paralyžiuotas jo veidas jau nuo vaikystės buvo lyg etiketė, kad jis negalėsiąs siekti aktoriaus karjeros. Tačiau, kaip matome, pranašystės neišsipildė. Šiam aktoriui buvo lemta sukurti daugybę atmint įsirėžusių vaidmenų.

2010 m. pastatyta kino juosta „Nesunaikinamieji“, kurioje filmavosi patys kiečiausi vyrukai, sugrąžino ne tik priblėsusią S. Stallone šlovę, bet ir atnešė nemažą pelną.

Aktorius buvo vedęs tris kartus. Su trečiąja žmona gyvena nuo 1997 metų.


► Dolphas Lundgrenas

Scanpix nuotr. / Dolphas Lundgrenas
Scanpix nuotr. / Dolphas Lundgrenas

56-erių aktorius gimė Švedijoje. Skvarbaus žvilgsnio, tobulo kūno sudėjimo aukštaūgis (1,98 m) Dolphas greitai išpopuliarėjo ir tapo graibstomas režisierių, kuriančių veiksmo filmus. Suvaidinęs ketvirtojoje „Rokio“ dalyje rusų boksininką Ivaną Drago, jis įnirtingu žingsniu įžengė į Holivudo kalvę. Po šios premjeros Dolphas suvaidino daugiau kaip 40 veiksmo filmų. Dar paauglystėje jis pradėjo mokytis kiokušin, o vėliau tai tik padėjo lengviau įkūnyti kietuosius herojus. „Mano tėtis sakė, kad, norėdamas ko nors pasiekti, turi keliauti į Ameriką. Aš taip ir padariau“, – karjeros pradžią prisimena aktorius. Beje, jis iki šiol labai rūpinasi savo kūnu ir mityba, yra išleidęs autobiografinę knygą Fit Forever.


► Bruce’as Willisas

Scanpix nuotr. / Bruce‘as Willisas
Scanpix nuotr. / Bruce’as Willisas

Ar žinojote, kad 58-erių Bruce’as gimė Vokietijoje? Amžinai „kietas riešutėlis“... Jis nesuskaičiuojamą daugybę kartų yra patekęs ne tik į kiečiausių, bet ir seksualiausių vyrukų sąrašus. Garsėjęs kaip tikras lovelasas ir širdžių ėdikas, B. Willisas iš tikrųjų yra šeimos žmogus. Buvo vedęs vos du kartus (o tai, palyginti su kitomis Holivudo žvaigždėmis, labai kuklus skaičius). Su pirmąja žmona Demi Moore palaiko ne tik puikius santykius, bet ir užaugino tris dukras. Antroji sutuoktinė Emma Heming Bruce’ui 2012 m. padovanojo dukrelę Mabel Ray.

Kalbant apie kino karjerą, jis kietuolio vardą pelnė nusifilmavęs juostoje „Kietas riešutėlis“, nors paskui sukūrė ne vieną vaidmenį visai kitokio žanro juostose. Pastaruoju metu buvo žinomas iš veiksmo komedijos „Rizikinga erzinti diedukus“, taip pat jau tuoj trilogija tapsiančio „Nesunaikinamųjų“ filmo. Tiesa, paskutinėje dalyje aktorius nebevaidins. Kaip teigia įvairūs šaltiniai, Bruce’o įgeidžiai buvo paprasčiausiai per daug godūs. Tiesa, 2014 m. turėtų pasirodyti bent keli filmai su šiuo aktoriumi. Trumpai tariant, jis vis dar ant bangos.


► Arnoldas Schwarzeneggeris

Scanpix nuotr. / Arnoldas Schwarzeneggeris
Scanpix nuotr. / Arnoldas Schwarzeneggeris

Pastaraisiais metais apie šį aktorių daugiau kalbėta visai ne dėl įspūdingų vaidmenų. Šeimos dramą išgyvenęs Arnoldas išsiskyrė su žmona paaiškėjus, kad šis turi nesantuokinį vaiką su namų tvarkytoja. Ilgą laiką slėptam sūnui dabar turėtų būti jau 13 metų. Priminsime, kad iki skandalo Arnoldas su žmona Maria išgyveno ne vieną dešimtį metų ir kūrė darnios bei laimingos šeimos įvaizdį. Dabar jau buvęs Kalifornijos gubernatorius Arnoldas Schwarzeneggeris debiutavo filme „Konanas Barbaras“, o labiausiai išpopuliarėjo „Terminatoriaus“ vaidmenyje. Tramplinu į šlovę tapo ir dalyvavimas įvairiose varžybose bei konkursuose – juk kultūristas Arnoldas net septynis kartus laimėjo „Misterio Olympia“ titulą! Beje, šis iš pažiūros itin augalotas vyrukas nevengė filmuotis ir komedijose. Jeigu teko matyti, greičiausiai įvertinote teigiamai, ar ne? Palikęs politiką, 66- erių aktorius pamažėle grįžta į ankstesnes gyvenimo vėžes ir filmuojasi įvairiuose veiksmo filmuose, tarp kurių, beje, ir jau penktoji „Terminatoriaus“ dalis...


► Jasonas Stathamas

Scanpix nuotr. / Jasonas Stathamas
Scanpix nuotr. / Jasonas Stathamas

46-erių žvaigždė šioje kategorijoje jauniausia, bet ne ką mažiau pasiekusi. „Transporteris“, „Nesunaikinamųjų“ trilogija, „Lok, stok arba šauk“... Svarbiausia, kad Jasono išvaizda būdinga tipiškam veiksmo filmo herojui: rūstus žvilgsnis, raumeningas kūnas ir, žinoma, visagalis gebėjimas akimirksniu sudoroti blogiukus... Ir nors aktoriaus karjera prasidėjo dirbant modeliu, šiandien sunkiai surastume žmogų, kuris J. Stathamo nežinotų kaip kieto vyruko.

Aktorius nebuvo vedęs, tačiau susitikinėjo su tokiomis gražuolėmis kaip Kelly Brook, o šiuo metu ateitį sieja su dailiąja manekene  Rosie Huntington-Whiteley.

P. S. Jau kitų metų rugpjūtį kino teatrus pasieks kino juosta „Nesunaikinamieji 3“, kurioje filmuojasi ne tik S. Stallone, bet ir J. Stathamas, A. Schwarzeneggeris, D. Lundgrenas ir kt. Taigi, mielieji, kietuoliai sugrįžta su trenksmu... 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius