-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2014 10 04

Kitas mylimojo veidas: koks jis tėtis pagal Zodiaką?

Ir ko tik neaptaria tie horoskopai. Šiandien, mielosios mamytės, portalas Ji24.lt, siūlo pasmalsauti, ar jūsų išrinktasis atitinka Zodiako ženklo ypatybes? Taigi, pirmyn! Skaitom ir dedam pliusus bei minusus.
Tėtis ir dukra
Tėtis ir dukra / Fotolia nuotr.

AvinasAvinas
(nuo kovo 20/21 d. iki balandžio 20/21 d.)

Tėtis Avinas įsitikinęs, kad vaikai tikrai nėra kažin kas labai sudėtingo. Svarbiausia mažylius maitinti, reguliariai keisti sauskelnes ir žaisti kuo daugiau judrių žaidimų. Be to, dalį rūpesčio jis mielai dalijasi ir su savo antrąja puse, pasilikdamas sau kur kas malonesnes pareigas. Avinas, tik sužinojęs, kad jo laukia tėvystės išbandymas, kaipmat persismelkia avinišku išdidumu. Taip pat skuba dalytis šia naujiena su visais, ir jam nerūpi, jeigu kažkam ši žinia nėra įdomi. Šis tėvelis mielai keliauja kartu pas gydytoją, domisi mažylio augimu pilvelyje ir planuoja, kaip įrengs kambarį. Jis nevengia ir būsimai mamai paaiškinti, kaip maitintis, sportuoti ir daugybės kitų dalykų, tačiau visa tai daro tik iš gerų paskatų. Ir kad ir koks bebūtų Avinas ambicingas, tai nieko nereiškia – vaikai jo širdį suminkštins taip, kad „Ne“ pasakyti bus labai sunku. 

JautisJautis
(nuo balandžio 20/21 d. iki gegužės 21/22 d.)

Jis vaikus auklės taip, kaip ir pats buvo auklėjamas, kadangi mano, jog protėviai elgėsi teisingai. Arba kreipsis į autoritetus patarimo ar pagalbos, tačiau visuomet laikysis vienos krypties, t. y. nesiblaškys, o turės savo nuomonę. Gali net susidaryti įspūdis, kad Jautis žino viską ir dar daugiau, ir yra išauklėjęs visą būrį vaikų. Trumpai tariant, šis tėtis pasitiki savo gimdytojų patirtimi, visuotinai priimtomis moralinėmis vertybėmis, tačiau ne viskas, kaip jis elgiasi gali patikti artimiesiems. Visgi, Jautis yra jausmingas, geras, rūpestingas ir visuomet bus ta uola, už kurios vaikas jausis kaip už mūro.

DvyniaiDvyniai
(nuo gegužės 21/22 d. iki birželio 21/22 d.)

Vaikų susilaukti jis neskuba, tačiau kai ateina laikas, į šeimos pagausėjimą žvelgia labai rimtai. Trokšta, kad vaikas būtų savarankiškas, nestokotų fantazijos. Dvyniai kur kas labiau mėgsta su mažyliais atrasti galimybių mąstymo veiklai, o sielos reikalai jiems neatrodo tokie svarbūs. Kadangi Dvyniai yra aštraus proto, staigūs, vaikuose skatina diplomatiškumą, pasiryžimą, objektyvumą, gebėjimą pasiekti kuo daugiau. Jis nuolatos stengsis maitinti atžalos protą – knygomis, įpročiais, bendravimu. O štai emocijų gali būti ir per mažai – romantikos ir idealizmo Dvyniuose nėra tiek daug, kiek kituose Zodiako ženkluose. 

VėžysVėžys
(nuo birželio 21/22 d. iki liepos 23/24 d.)

Jis dievina jausmą būti šeimos galva, myli vaikus, lengvai suranda su jais emocinį konktaktą, užsitarnauja palankumą. Tačiau turi suvokti, kad mažieji nėra jo nuosavybė, o atskiros asmenybės su savo gyvenimais. Vėžiai greitai perpranta, kas dedasi vaikučių sielose tiesiog gerai juos stebėdami, tačiau pirmiausia kliaujasi protu, o tik paskui širdimi. Ateitį visada planuoja žvelgdamas blaiviai, numatydamas, kas gali laukti. Užsimezgęs ryšys tarp tėčio ir vaikų tęsiasi ilgus metus, ir jie niekada nebūna vienas kitam abejingi. 

LiūtasLiūtas
(nuo liepos 23/24 d. iki rugpjūčio 23/24 d.)

Liūtas yra apskritai dominuoti mėgstantis ženklas, todėl savo vaikams gali tapti tiek nenuginčijamu autoritetu, tiek sukelti pasipriešinimo bangą ir norą protestuoti. Dažniausiai Liūtai linkę elgtis taip, kad jiems visi paklustų, todėl to reikalauja iš savo vaikų. Šie tėčiai leidžia rizikuoti, bandyti, mokytis iš savo klaidų, na, o romantikos ir praktiškumo jų santykiuose yra ganėtinai po lygiai ant abiejų svarstyklių lėkščių. Tiesa, verta atsiminti, kad Liūtai ne visai supranta tam tikrus vaikų psichikos niuansus ir esminius momentus, todėl gali perlenkti lazdą. 

MergelėMergelė
(nuo rugpjūčio 23/24 d. iki rugsėjo 23/24 d.)

Mergelės nesiskubina tapti tėvais, tačiau pačią tėvystę vertina labai rimtai. Šie tėveliai ne tik atidžiai žvelgia ir mielai prisideda prie auklėjimo proceso, bet ir trokšta, kad jų aukseliui nieko netrūktų, o gal net šis turėtų dar daugiau nei kiti vaikai. Savo vaikams stengiasi įskiepyti pragmatiškumą, kruopštumą, nukreipti tinkama profesine linkme. Mergelėms galima patikėti pasirūpinti tiek fiziniais vaiko poreikiais, tiek mokslais, tiek gyvenimo tikslais. Taigi, mažieji visuomet galės pasikliauti savo tėčiu, kuris nėra perdėm emocingas, tačiau visada pasiruošęs išklausyti ir būti šalia. 

SvarstyklėsSvarstyklės
(nuo rugsėjo 23/24 d. iki spalio 23/24 d.)

Iš pirmo žvilgsnio jie atrodo „minkšto charakterio“, tačiau iš tikrųjų vaikus auklėja su nemaža, tačiau saikinga doze griežtumo. Pagrindinis Svarstyklių tėčių tikslas – jų aukseliai turi augti išskirtiniais, neįprastais žmonėmis – jokiu būdu ne vidutinybėmis. Išsilavinimas ir realaus gyvenimo suvokimas, jų nuomone, yra itin svarbus dalykas norint tobulėti. Tačiau Svarstyklės nėra perdėtai reiklūs, nelaksto iš paskos lįsdami į sielą, o leidžia vaikams jausti laisvę kuriant, improvizuojant, veikiant. Reikėtų mažiau moralizuoti ir mokytojauti, o daugiau dėmesio skirti savo ir vaikų jausmams. 

SkorpionasSkorpionas
(nuo spalio 23/24 d. iki lapkričio 22/23 d.)

Atsižvelgianti į paties Skorpiono charakterio ypatybes (aistringas, valingas, nekantrus), jis vaikams auklėti gali pasitelkti tikrą diktatūrą, tačiau tokie atvejai labai reti. Iš tikrųjų šie tėčiai labai vertina giminystės saitus, tad demonstruojamas griežtumas dažniausiai rodomas tik dėl akių. Didžiausios vertybės, kurias Skorpionas perduoda vaikui, – tai emocionalus, intuityvus dėmesys, jautrumas ir išklausymas. Būtent toks elgesys padeda sukurti labai darnius, emociškai tamprius santykius, kurie turi didelės įtakos vaiko asmenybės formavimuisi. 

ŠaulysŠaulys
(nuo lapkričio 22/23 d. iki gruodžio 22/23 d.)

Tėčio vaidmuo jam atrodo itin sudėtingas ir sunkiai suvokiamas. Tačiau juk ką tik iškeptiems tėveliams visuomet kyla klausimų, ar ne? Vieną akimirką Šauliai gali nepaleisti vaiko iš rankų, o vėliau pakeisti veido spalvą, jeigu pamato, jog iškilo nenumatytų problemų... Jie visuomet nori kaip geriau, tačiau pritrūksta kantrybės. O ir logikos kai kuriuose žingsniuose neatrastume. Lengviau Šauliams sekasi bendrauti su vaikais tada, kai šie paauga ir įgyja daugiau patirties bei išminties. Tuomet, tikėtina, jie taps pačiais geriausiais draugais. 

OžiaragisOžiaragis
(nuo gruodžio 22/23 d. iki sausio 20/21 d.)

Į auklėjimą jis žvelgia rimtai ir atsakingai, tačiau nėra tironas ar diktatorius. Žinoma, tvarka turi būti, tačiau geriausiai Ožiaragio ir mažylio santykius apibūdina frazė, jog „Tėtis mokosi iš vaiko, o vaikas iš tėčio“. Svarbiausia, kad vaikelis šio tėčio gyvenime atsirastų pagal planą, kadangi tuomet ir auklėjimas vyks kur kas sklandžiau. Ožiaragis nėra pernelyg jausmingas, tačiau mažąjį visuomet aprūpins savo patirtimi ir žiniomis, kaip pasiekti sėkmės, pergalių, o ir vaikystės metus pavers tikrai įsimintinais ir nepakartojamais. 

VandenisVandenis
(nuo sausio 20/21 d. iki vasario 19/20 d.)

Stengiasi į vaikų auklėjimą žvelgti kuo plačiau, priimti jų interesų įvairovę, tačiau yra gana šaltas, gal kiek kuklus, jausmų nerodantis žmogus. Būtent toks jo charakteris ir elgesys atsiskleidžia ne tik su vaikais, bet ir kitais žmonėmis. Ir nėra čia ko pykti – juk ne visi vyrai yra jausmingi, ar ne? Vandeniai myli savo vaikus per daug to neafišuodami, moko elgtis teisingai nemojuodami bizūnu, ir taip tampa geriausiais mažųjų draugais. Šie tėčiai puikiai lavina vaikų fantaziją, daug dėmesio skiria jų talentams puoselėti. 

ŽuvysŽuvys
(nuo vasario 19/20 d. iki kovo 20/21 d.)

Šie tėčiai labai myli savo vaikus, tik gal kiek per dažnai giria. Ir kiek per dažnai atleidžia vadžias visais įmanomais klausimais. Žuvys mėgsta vaikų auklėjimą palikti savieigai, ir jeigu jau pasineria į tėviškus atradimus, tai labai nesistemingai, per daug emocionaliai ir išsiblaškiusiai. Tačiau nepaisant kai kurių kliūčių, dvasiškai Žuvys ir jo vaikai bus artimi, tik nereikia persistengti su komplimentais. Šis tėtis visuomet stengsis, kad jo atžalos trykštų laime ir nieko nestokotų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius