Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2019 09 17

„Knygos teatras“ premjerai pasirinko stilingo restorano erdvę

„Knygos teatras“, paprastai savo spektaklius rodantis netradicinėse erdvėse, naujo interaktyvaus spektaklio „Špylkos ir šlepetės“ premjerą rengia restorane „Prancūzai“. „Ši erdvė su savo rožiniu interjeru ir prie putojančio vyno patiekiamais gundančiais desertais idealiai atitinka spektaklio kuriamą atmosferą ir moters, kartais taip trokštančios ištrūkti iš buities į būtį, iš šlepečių į „špylkas“, o gal net iš provincijos į Paryžių, nuotaiką“, – sako spektaklio režisierė ir aktorė Redita Dominaitytė.
„Knygos teatras“ premjerai pasirinko stilingo restorano erdvę
„Knygos teatras“ premjerai pasirinko stilingo restorano erdvę / Partnerio nuotr.

Moterų ir jų palydovų sielų stygas premjeros metu gyvai virpins grupė „Subtilu-Z“.
Interaktyvus spektaklis pastatytas pagal pernai išleistą to paties pavadinimo žurnalistės Nijolės Koskienės humoreskų knygą.

„Seniai norėjau pastatyti kažką lengvo, linksmo, tačiau kartu ir žavaus, subtilaus, šios knygos humoras man buvo malonus atradimas“, – sako R.Dominaitytė.

Partnerio nuotr./Grupė „Subtilu-Z“
Partnerio nuotr./Grupė „Subtilu-Z“

Pagrindinė spektaklio herojė Ieva – veikli, žaviai flirtuojanti, nenuspėjamo amžiaus moteris, nuolat įsipainiojanti į komiškas, paradoksalias situacijas ir pasiryžusi nuspręsti, išsiaiškinti čia ir dabar. Tai padaryti jai padeda ištikimos draugės. Žinoma, daugelio moteriškų eksperimentų taikinys yra Adomas ir kiti vyrai keliuose. „Juk gyvenimas – žaidimas, o vyro ir moters santykius palyginčiau su gracinga šachmatų partija, kur privalu numatyti kelis ėjimus į priekį, na o teatras, manau, tinkamiausia žaidimų aikštelė“, – sako Redita Dominaitytė.

Spektaklio metu į žaidimą įtraukiamos ir žiūrovės, kurios uždaroje socialinio tinklo Facebook grupėje ir telefonu čia ir dabar mėgins išspręsti labiausiai jas kamuojančias problemas, – praskleidžia spektaklio kulisus režisierė.

„Knygos teatras“, įkurtas 2012 metais, stato išimtinai lietuvių autorių kūrinius. Teatro misija – inscenizuoti literatūrą bei atgaivinti skaitovinio teatro tradicijas Lietuvoje, skleisti jas tolimiausiuose šalies kampeliuose.

Partnerio nuotr./„Knygos teatras“ premjerai pasirinko stilingo restorano erdvę
Partnerio nuotr./„Knygos teatras“ premjerai pasirinko stilingo restorano erdvę

„Špylkų ir šlepečių“ premjera numatoma rugsėjo 17 ir 18 dienomis, 19 val. restorane „Prancūzai“ (Algirdo g. 24, Vilnius), kur spektaklį planuojama rodyti 2 kartus per mėnesį.

„Vėliau su spektakliu ketiname aplankyti kitus Lietuvos miestus ir burti moteris į uždarą „Špylkų ir šlepečių“ klubą, kurio narės bendraus ir toliau, dalinsis patirtimi, receptais bei pasakos savo istorijas, kartu ieškos sprendimo būdų, ir negali žinoti, kur tas judėjimas mus nuneš...“, – ateities planais dalijasi R.Dominaitytė.

Daugiau informacijos apie spektaklį čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius