Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 01 03

Kodėl nereikėtų miegamojo paversti oranžerija?

Teigiama, kad augalai namuose daro didelę įtaką mūsų savijautai. Gėlės gali būti neutralios, vagiančios energiją arba kaip tik – gerinančios nuotaiką ir sveikatą.
Terariumas su augalais.
Terariumas su augalais. / Vida Press nuotr.

Augalai, patekę į namus, tampa namų bioenergetikos dalimi. Ir dargi labai aktyvia, veikiančia informacijos srautus, galinčia situaciją „suminkštinti“ arba kaip tik – dar labiau paaštrinti.

Ne veltui vieni augalai džiugina žmones, kiti išvaiko nuovargį, dovanoja jėgų, treti slopina ir suteikia sunkumo jausmą, todėl rinkdamiesi augalą būtinai įsiklausykite į save. Dažnai galima pajausti intuityviai, kuris augalas jums tinka, o kuris – ne.

TAIP PAT SKAITYKITE: Orchidėjų auginimo atmintinė: kas joms tinka, o nuo ko reikėtų apsaugoti

Gėles patartina rinktis ryte, kadangi per dieną augalas energiją kaupia, o vakare išlaisvina. Po pirmojo kontakto su gėle rekomenduojama nusiplauti rankas, taip pat kas kartą vis keisti jo stovėjimo vietas – taip atrasite, kur jis dera geriausiai.

„Ateina moteris ir pasakoja, kad pradėjo vis prasčiau jaustis – tai jai galvą skauda, tai kraujo spaudimas pakyla. O išsikalbėjus paaiškėjo, jog jos dideliame miegamajame stovi didžiulė difenbachija vešliais lapais. Ogi tokie galingi augalai reikalauja ir daugiau energijos, o kai jos negauna, pasiima iš savo šeimininkės“, – pasakoja mokslininkė Elena Purgina.

Todėl patarimas – nepaverskite savo miegamojo oranžerija, kadangi tai vieta skirta poilsiui ir ramybei atgauti.

Ką dar turite žinoti apie augalus?

Pozityviai žmogaus informacinį lauką veikia pelargonija, begonija, kaktusas, fikusas, našlaitės, raktažolės, ciklamenas, uolaskėlė, auksinis ūsas (kvapnioji kalizija), fuksija, fitonija, vaškuolė, kalankė, singonis, storalapis, vėzdūnė.

Neutraliai veikia žmogų: tradeskantė (zebrina), karpažolė, alijošius, žvakūnė, ruelija, gvazdikai, gloksinija, sprigė, hortenzija, vaistinis smidras.

Neigiamai paveikti gali (todėl renkantis turite įsiklausyti į save) – paparčiai, monstera, filodendras, katilėliai, chlorofitas, viksvuolė.

Kai kurios gėlės labai stiprios energetiškai ir gali pridaryti nemalonumų, pavyzdžiui, gebenė. Ji įneša sumaišties į santykius, pavyzdžiui, poros gali dažniau konfliktuoti, išsiskirti. Liaudyje ji laikoma vyrus iš namų vejančia gėle.

Tradeskantė, vaistinis smidras gali įnešti nerimo kaip ir daugelis kitų vijoklinių augalų.

Pelargonija padeda kovoti su nerimu, nemiga, neurozėmis, stresu, palaikyti darnius santykius.

Pinigų medis pritraukia pinigų energiją, alijošius – saugo nuo nelaimingų atsitikimų, nekviestų svečių. Fikusas, jeigu jis stovi virtuvėje, apsaugos nuo bado, skurdo, o štai miegamajame jis dovanos ramybę ir apsaugą. Vaškuolė – tai šeimyninės laimės gėlė, todėl ji taip pat tinkama virtuvėje.

Našlaitės saugo nuo ligų ir kitų nelaimių, puikiai tinka ir vaikams. Apie kaktusus išvis sklando legendos, kadangi jie, tikinama, neutralizuoja elekotromagnetinio lauko poveikį žmogaus organizmui.

Difenbachiją geriausia statyti darbe, kadangi ji puikiai valo orą nuo nuodingų medžiagų, padeda susikoncentruoti.

Viksvuolė pasižymi plačiu biolauku ir gali paveikti žmogaus energetiką, todėl tai sukelia riziką jo sveikatai. Geriau jau rinkitės chlorofitą, kadangi jis pirmauja tarp augalų, kurie puikiai valo orą ir gerina patalpų mikroklimatą. Tačiau iš kitos pusės, jis daro neigiamą įtaką žmogaus informaciniam laukui, ir augalo netinka laikyti šalia dirbančio žmogaus.

Auksinis ūsas išsiskiria savo gydomosiomis savybėmis – dezifekuoja, padeda užgyti žaizdoms, yra traktuojamas kaip energetinis donoras.

TAIP PAT SKAITYKITE: Nereiklūs kambariniai augalai, kurie išgyvens net ir tamsiausiame namų kampe

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius