Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 03 04

Kodėl verta medituoti?

Jei atidžiau pasektumėte save, pastebėtumėte, kad jūsų galva – lyg nuolat zyziantis avilys. Joje be atvangos sukasi ir sukasi begalės įvairiausių minčių. Dažniausiai galvojame apie nesvarbius, neypatingus dalykus – vis tas pats ir per tą patį. Tačiau šis iš pirmo žvilgsnio, regis, toks nekaltas ir įprastas procesas iš mūsų pavagia daug energijos.
Meditacija
Meditacija / Fotolia nuotr.

Kaip nuraminti protą ir sustabdyti nepaliaujamą minčių srautą? Atrodo, nieko čia sudėtinga – tiesiog liaujiesi galvoti... Bet tai tik teoriškai. Kas pamėgino tai padaryti, žino, kad suvaldyti mintis – nelengva užduotis. Bent jau iš pradžių. Viena tobuliausių per žmoniją sukurtų proto valdymo technikų, be abejonės, yra meditacija. Taigi, jei iš tiesų norite gerai išsivalyti galvą, emocijas, jausmus, atgauti jėgas ir ištrūkti iš streso gniaužtų – pats pigiausias ir veiksmingiausias raminamųjų receptas ir yra vieną dieną susikaupti ir pradėti medituoti.

 

♦ Dar 1970-aisiais Harvardo profesorius H. Bensonas patvirtino, kad medituojant smegenyse ima gamintis beveik dvigubai daugiau laimės hormonų endorfinų.

♦ Meditacija mažina įtampą, malšina skausmą, apvalo nuo neigiamų emocijų ir gerina gyvenimo kokybę.

♦ Reguliariai praktikuojantis meditaciją žmogus tampa dvasiškai ramus, spinduliuoja savitu magnetizmu, todėl kiti su juo mieliau bendrauja, palaiko verslo ryšius, lengviau priima į darbą ir pan.

♦ Medituodama, nors ir gyvendama blogomis sąlygomis, jausitės geriau ir stabiliau, pamažu tapsite harmoninga asmenybe ir galėsite tas sąlygas pagerinti.

♦ Meditacija sugrąžina mums mūsų savastį. Taigi, pradėjusi nuolat medituoti, atgausite prarastą pasitikėjimą savimi, pamažu atsikratysite įvairiausių kompleksų, jūsų taip nebežeis aplinkinių kritika, neigiamos emocijos. Trumpai tariant, tapsite žmogumi, turinčiu tvirtą ašį.

 

Meditacijos būdų ir technikų yra begalė. Štai vienas variantas – gana išsamiai pateiktas meditacijos pradžiamokslis.

Rusų kalba

VIDEO: Meditacijos pradžiamokslis rusų kalba

 

Anglų kalba

VIDEO: Meditacijos pradžiamokslis anglų kalba

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius