-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2014 05 03

Kokią žinutę siunčia rožių spalvos ir ką reiškia 999 rožės?

Gėlės, ypač rožės, gali perduoti išties daug emocijų. Savo antrajai pusei dovanodami puokštę raudonų rožių išties romantiškai pasakysite „Aš tave myliu“, o nusiuntę geltonių rožių puokštę be žodžių ištarsite „Ačiū už viską“...
Įvairiaspalvė rožė
Įvairiaspalvė rožė / „Shutterstock“ nuotr.

Apie skirtingas rožių spalvas ir jų siunčiamas žinutes pradėta kalbėti jau nepaprastai seniai. Gėlėmis savo jausmus reikšti pirmieji pradėjo rytiečiai, iš jų ši tradicija pamažu atkeliavo ir į Europą. Nors kai kurios rožių spalvos yra gan subjektyvios ir skirtingose kultūrose gali reikšti skirtingas emocijas, daugelis spalvų siunčia gan universalias ir visiems suprantamas žinutes. Pateikiame jums tinklalapyje sensationalcolor.com aprašytas populiariausių sožių spalvų reikšmes.

Baltos rožės

Tyrumas, paslaptingumas, nekaltumas, pagarba

„Shutterstock“ nuotr./Baltų rožių puokštė
„Shutterstock“ nuotr./Baltų rožių puokštė

Baltoji rožė visose civilizacijose tiek šiais, tiek ankstesniais laikais buvo laikoma viena gražiausių gėlių, mat ji simbolizuoja tyrumą ir nekaltumą. Juk būtent baltos spalvos suknelėmis tradiciškai puošiasi prie altoriaus žengiančios nuotakos, o per šventas dienas baltus apdarus dėvi ir kunigai...  

Trapios ir delikačios baltos spalvos rožės dažniausiai puošia ir nuotakų puokštes, tad šios gėlės neabejotinai sužavės kiekvieną moterį. Dovanodami baltas rožes savo mylimąjai be žodžių jai prisieksite amžiną pagarbą ir tyrą meilę.

Raudonos rožės

Meilė, pagarba, drąsa, aistra, sveikinimai

„Shutterstock“ nuotr./Raudona rožė
„Shutterstock“ nuotr./Raudona rožė

Raudonos rožės simbolizuoja aistrą ir tikrąją meilę, o vienas raudonos rožės žiedas siunčia žinutę „Aš tave myliu“. Dar XVIII amžiuje slapti įsimylėjėliai siųsdavo vienas kitam raudonas rožes, kaip amžinos ir viską įveikiančios meilės įrodymą, būtent raudonos rožės šiame amžiuje simbolizavo tikrąją, visas gyvenimo kliūtis įveikiančią meilę.

Ryškiai raudonos rožės gali simbolizuoti ir naujai užgimusią bei įsiplieskusią aistrą arba stiprią meilę, laukiančią aistringos išraiškos. Negana to, raudoni žiedlapiai daugelyje kultūrų simbolizuoja drąsą, tad raudonas rožes geriausia dovanoti už gerus darbus ar norint parodyti jaučiamą pagarbą.

Neprasiskleidęs raudonos rožės žiedas taip pat turi savą reikšmę. Jis simbolizuoja jaunatvišką, nekaltą ir tyrą meilę.

Rožinės rožės

Laimė, elegancija, romantika, žavesys, meilumas, padėka

„Shutterstock“ nuotr./Rožinės rožės
„Shutterstock“ nuotr./Rožinės rožės

Įvairių rožinių atspalvių rožės reiškia džiaugsmą, laimę ir susižavėjimą. Būtent šios spalvos rožės taip pat dažnai įkomponuojamos į nuotakų, padėkos ar sveikinimų puokštes. Šviesiai rožinės spalvos rožės simbolizuoja švelnumą, džiaugsmą ir eleganciją, o štai ryškesni rožinės spalvos atspalviai reiškia jaučiamą simpatiją ar susižavėjimą.

Rožinės spalvos rožės dažniausiai rodo švelnias mintis ir tyras emocijas, jos reiškia susižavėjimą, kuris netrukus gali virsti tikrąja meile, ar nekaltą meilę, kuri kol kas dar nesužydėjo į aistrą...

Geltonos rožės

Draugystė, džiaugsmas, rūpestis

„Shutterstock“ nuotr./Geltonos rožės
„Shutterstock“ nuotr./Geltonos rožės

Vokiečių kultūroje geltonos rožės dažniausiai reiškia neištikimybę ir mirštančią meilę, tačiau kitose pasaulio šalyse jos laikomos draugystės ir laimės simboliu. Taigi geltonų rožių puokštė bus puiki dovana sveikstančiam draugui, neseniai naujagimio susilaukusiai jaunąjai mamytei ar jaunavedžiams. Viena populiariausių geltonų rožių siunčiama žinutė – „Tu man rūpi“. Laisva, skaisti it saulė geltona spalva reiškia, kad jas atsiuntusį žmogų domina tik draugystė, tačiau stipri ir rūpestinga draugystė.

Oranžinės rožės

Troškimas, entuziazmas, pasididžiavimas, nuoširdumas

„Shutterstock“ nuotr./Oranžinės rožės
„Shutterstock“ nuotr./Oranžinės rožės

Oranžinės rožės apjungia raudonų ir geltonų rožių reikšmę, taigi jos simbolizuoja džiaugsmingą, entuziastingą ir šviesią meilę. Koralo atspalvių rožės simbolizuoja troškimą arba gali tapti puikia padėkos dovana, o persikinio atspalvio rožės praneša kiek stipresnę pagarbą ir didžiulį dėkingumą. Šios subtilios spalvos žiedlapiai taip pat parodys, kaip stipriai pasiilgote seno draugo...

Alyvinės spalvos rožės

Didybė, pagarba, meilė iš pirmo žvilgsnio

„Shutterstock“ nuotr./Alyvinės rožės
„Shutterstock“ nuotr./Alyvinės rožės

Veikiausiai pačios mistiškiausios ir pasaką primenančios rožės yra būtent alyvų (šviesiai violetinės) spalvos. Sakoma, kad jei vaikinas merginai dovanoja alyvinės spalvos rožes, reiškia, kad jis ją įsimylėjo iš pirmo žvilgsnio – visai kaip žavusis princas įsimylėjo Pelenę...

Įdomu pažymėti ir tai, kad violetinė yra karališkoji spalva, tad savo mylimąjai dovanodami vieną violetinę rožę, be žodžių jai parodysite, kad laikote ją didinga ir ypatinga moterimi.

Mėlynos rožės

Paslaptingumas, nepasiekiamumas, dviprasmiški jausmai

„Shutterstock“ nuotr./Mėlyns rožės
„Shutterstock“ nuotr./Mėlyns rožės

Ryškiai mėlynos spalvos rožės sukuriamos panaudojus tam tikrus dažus, mat natūraliai jos mėlynos neužauga. Galbūt dėl to jos ir simbolizuoja paslaptingumą ar žodžiais sunkiai išreiškiamą padėką. Mėlyna rožė reiškia paslaptingą viziją, kuri negali iki galo išsipildyti, arba paslaptį, kuri taip ir liks neatskleista. Vyras, kuris dovanoja mėlynas rožes moteriai, apie ją nepaprastai daug galvoja ir laiko ją sudėtinga, sunkiai pasiekiama, tačiau nepaprastai žavinga asmenybe.

Juodosios rožės

Atsisveikinimas, santykių pabaiga, mirtis, drąsa

„Shutterstock“ nuotr./Juoda rožė
„Shutterstock“ nuotr./Juoda rožė

Visiškai juodos spalvos rožių gamtoje taip pat nerasite, tačiau tamsiai raudoni žiedai retkarčiais būna tokie tamsūs, kad rožė gali atrodyti beveik juoda.

Jau nuo seno juoda spalva buvo laikoma mirties sinonimu, tai liūdesio, gedulo ir skaudžios netekties simbolis, tad nenuostabu, kad juodos rožės simbolizuoja  praradimą ir mirtingumą, daugelyje kultūrų jos naudojamos per laidotuves. Vis dėlto juodosios rožės turi ir kiek pozityvesnę reikšmę – nors jos ir simbolizuoja ko nors baigtį, kartu juodosios rožės pabrėžia ir kažko naujo pradžią, didžiulius gyvenimo pokyčius ir įkvepia drąsos bei entuziazmo.

Kiek rožių dovanoti?

Pasirodo, kad tam tikrą reikšmę turi ne tik rožių spalvos ir jų atspalviai, bet ir siunčiamas gėlių kiekis, tad kokią žinutę siunčia vienas, trys ar 999 rožių žiedlapiai?

1 rožė – „Įsimylėjau tave iš pirmo žvilgsnio“

2 rožės – „Tarp mūsų tvyro abipusė meilė“

3 rožės – „Aš tave myliu“

6 rožės – „Esu tau atsidavęs“ („Noriu būti tavo“)

7 rožės – „Visuomet kartu su tavimi“

9 rožės – „Jaučiu tau amžiną meilę“

10 rožių – „Tu tobula“

11 rožių – „Tu esi svarbiausias dalykas mano gyvenime“

12 rožių – „Būk mano širdelė“

13 rožių – „Esi mano slapta draugė“

15 rožių – „Aš nuoširdžiai atsiprašau. Prašau, atleisk man“

20 rožių – „Tu mane nepaprastai domini“

24 rožės – „Negaliu išmesti tavęs iš galvos“

33 rožės – „Aš labai stipriai tave myliu“

36 rožės – „Aš branginu visas mūsų romantiškas akimirkas“

40 rožių – „Jaučiu tau tikrą ir tyrą meilę“

50 rožių – „Myliu ir dėl tavęs nieko nesigailiu“

99 rožės – „Mylėsiu tave amžinai“.

101 rožė – „Esi mano vienintelė didžioji meilė“.

108 rožės – „Tekėk už manęs“

999 rožės – „Jaučiu tau amžiną, begalinę ir didingą meilę“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius