Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 12 06

Kokiam daiktui sudužus jaučiatės nelaimingiausi?

Ar dėl visų sudužusių daiktų jaučiatės nelaimingi? Tikriausiai atsakysite, kad taip, nors tai ir nebus absoliuti tiesa. Netyčia iš rankų išslysta išmanusis telefonas. Ant grindų zvambteli alkūne užkliudytas kavos servizas. Į šimtus šukių pažyra nuo sienos atsikabinęs veidrodis. Arba, paslydus ant plikledžio, sudūžta nuo nosies nukritę akiniai. Visa tai suteikia šiek tiek nusivylimo.
Nusivylimas
Nusivylimas / Projekto partnerio nuotr.

Psichologai teigia, kad dužimas asocijuojasi su mūsų trapumu. Jis parodo, kad mūsų kuriamos vertybės yra laikinos, nors dauguma žmonių ir veja tokias mintis nuo savęs. Tačiau bet koks dūžis mus šiek tiek sustabdo ir sugrąžina į realybę, primena apie laikinumą.

Be to, pasak psichologų, žmogus, kuris sudužus daiktui, šypsosi, jaučia didesnę laisvę. Jis nebijo susitaikyti su praradimais ir į gyvenimą žvelgia pozityviau nei tas, kuris nuolat dreba dėl daiktų, juos saugo, išgyvena dėl kiekvienos smulkmenos. Žmonėms nevertėtų pamiršti, kad daiktai yra laikini.

Labiausiai gaila brangesnių daiktų

Socialiniame tinkle „Facebook“ vykusioje apklausoje, kurią surengė „Rido“, vartotojų buvo klausiama, kuriam daiktui sudužus, jie jaučiasi nelaimingiausi.

Projekto partnerio nuotr./Sudaužytas automobilis
Projekto partnerio nuotr./Sudaužytas automobilis

Sprendžiant iš atsakymų, labiausiai liūdima dėl daugiausiai kainuojančių daiktų. Beveik pusė – 46 proc. – apklausos dalyvių teigia, kad jaučiasi labai nelaimingi sudaužę automobilį. Beveik kas trečias (30 proc.) tapo itin nelaimingu sudužus išmaniajam telefonui, kas dešimtas – sudužus akiniams.

Apklausos dalyviai taip pat paminėjo, kad jautėsi nelaimingi, kai sudaužė termometrą (4 proc.), po 2 proc. arbatos puodelį ar žuvų pilną akvariumą, po 1 proc. vandens stiklinę ar veidrodį. Kai kurie dužimą susiejo ne su fiziniais daiktais, o su jausmais, pažvelgė į klausimą plačiau – 3 proc. atsakė, kad labiausiai nelaimingi jautėsi tuomet, kai „sudaužė“ širdį.

Iš laimės dūžta tik „Rido“ kiaušiniai

Tarp visų „Facebook“ apklausos atsakymų pasitaikė ir itin netradicinių – pavyzdžiui, kiaušinio dužimas. Kad sudužus kiaušiniui jautėsi nelaimingas, atsakė vienintelis apklausos dalyvis.

VIDEO: RIDO ant kraiko laikomų vištų LAIMINGI kiaušiniai

„Iš apklausos rezultatų galima spręsti, kad kiaušinio dužimas žmones daro mažiausiai nelaimingus. O kodėl po tokio vertingo maisto produkto kaip kiaušinis dužimo reikia liūdėti? Jį išviręs ar iškepęs žmogus gali sveikai ir kokybiškai pavalgyti, gauti daugybę vitaminų, žmogaus organizmui reikalingų mikroelementų ir Omega-3 riebalų rūgščių“, – sako Tomas Rumelaitis, „Groward Group“ kiaušinių verslo vadovas.

Pasak jo, priešingai, po kiaušinių dužimo reikia šypsotis, nes „Rido“ kiaušiniai, kuriuos padėjo laisvai ant kraiko laikomos vištos, dūžta iš laimės. Juos padovanojo vištos, kurios gali laisvai judėti, išskleisti sparnus, yra maitinamos kokybiškais lesalais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius