Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2018 12 10

Kokių dovanų Kalėdoms nori moterys?

„Tų, kurias pačios dovanoja kitiems“, – juokiasi Olga Malceva, Palangoje įsikūrusios sanatorijos „Gradiali“ pardavimų vadovė. Vaikštome pajūriu ir kalbamės apie lietuvių Kalėdinių dovanų ypatumus. Mūsų moteriškoje kompanijoje ir sanatorijos vyriausioji gydytoja Jovita Jočienė. Diskutuojame, ar Kalėdoms galima būtų padovanoti sveikatą.
„Gradiali“ sanatorija
„Gradiali“ sanatorija / Projekto partnerio nuotr.

„Labai gera tema, – šypsosi gydytoja. – Sveikata, mano manymu, pati geriausia idėja dovanai. Juk sveikas žmogus, yra ir laimingas. Ar ne to mes dažniausiai linkime savo artimiesiems?“

Neapsirikite dėl dovanos

Sanatorijos „Gradiali“ specialistės teigimu, reiktų tik atskirti, kas yra poilsis, o kas sveikata. Jeigu renkatės iš sveikatingumo programų savaitgaliui, puiku, tai padės atgauti jėgas, pailsėti. Tačiau jeigu norite poveikio sveikatai, reiktų jau galvoti apie programas nuo 5 iki 14 dienų.

„Esame paruošę ne vieną sveikatinimo programą. Dirbantiems sėdimą darbą idealiais tiks prevencinė nugaros skausmo programa „Sveika nugara“, moterys mėgsta anticeliulitinę „Žavios linijos“ ar „Svorio kontrolės“. Jeigu renkasi pora, siūlome specialią sveikatingumo programa moterims „Pušis“ ar „Ąžuolas“ vyrams“, – vardina J. Jočienė.

Gydytoja pastebi, kad sveikatingumo programos ypač tinka prevencijai, profilaktikai ar nežymių sveikatos sutrikimų korekcijai. Jeigu vis dėlto kalbame apie gydymą ar reabilitaciją po ligos, tai individualią programą parenka sanatorijos gydytojas ar gydytojas-reabilitologas.

„Specializuojamės judamojo aparato, širdies ir kraujagyslių, kvėpavimo bei endokrinologinių ligų gydyme. Turime nemažai specializuotų paslaugų sergantiems diabetu. O ypač gerų rezultatų pastaruoju metu pasiekiame su kardiologiniais pacientais, kurie visą parą yra stebimi su mobiliu gyvybinių funkcijų monitoriumi“, - pasakoja „Gradiali“ vyr gydytoja.

Anot J.Jočienė, sanatorinį gydymą dažniausiai vaikai dovanoja savo tėvams. Tuo tarpu sau – vienos dienos ar savaitgalio nakvynę su sveikatingumo ar grožio paslaugomis.

Dažniausiai perka moterys

Sanatorijos „Gradiali“ pardavimų vadovė pasakoja, kad dažniausiai į ją kreipiasi moterys. Jos perka dovanas tėvams ar uošviams, sau ir sutuoktiniui, o neretai ir draugėms. Jeigu skambina vyras – žinok, įmonės vadovas.

„Išties kelerius metus iš eilės auga įmonių, dovanojančių sveikatinimo paslaugas savo darbuotojams, skaičius. Kaip taisyklė, tai dažniausiai būna išvyka savaitgaliui su sveikatinimo paslaugomis. Tad sausio mėnesį pas mus šioks toks anšlagas“, – praskleidžia veiklos užkulisius O. Malceva.

Tuo pačiu moteris pastebi, kad lietuviai, nors ir mėgsta pasiskųsti, bet tikrai geriau gyvena nei prieš kelerius metus – perkamoji galia yra pastebimai išaugusi. Jeigu anksčiau būdavo moterys prašo 10 eurų dovanų kupono, tai dabar jau ieško kokybės, naujovių ir nevengia egzotikos.

„Jeigu dovanoja sau ir vyrui, tai perka ilgesniam laikui, savaitgaliui. Porų tarpe populiarūs įvairūs ritualai dviem. Jeigu vienam asmeniui – renkasi iš mūsų naujovių: labai populiari plūduriavimo terapija, krioterapijos programa šalčio kameroje, jauninančios bei stangrinančios procedūros, dienos SPA paketai“ , – vardina O. Malceva.

„Gradiali“ pardavimų vadovės teigimu, moterys labiausiai orientuotos į grožio procedūras. Šiuo metu itin populiarus jų turimas naujos kartos LPG aparatas, su kuriuo atliekamos įvairiausios veidą jauninančios, kūno apimtys ar celiulitą mažinančios, stangrinančios procedūros.

„Populiarėja ir gintaro procedūros, - pastebi O. Malceva. – Ypač mūsų specialistų sukurtos programos veidui ir kūnui „Gintariniai kanapių kerai“ ar „Gintariniai aukso kerai“.

Projekto partnerio nuotr./„Gradiali“ sanatorija
Projekto partnerio nuotr./„Gradiali“ sanatorija

Kainos nesikandžioja

Palangoje įsikūrusios sanatorijos „Gradiali“ specialistės sako, jog čia galima rasti daugiau nei 100 SPA, grožio ar sveikatinimo procedūrų. Kainos prasideda nuo 8 eurų. Galima rinktis specialistų sukurtas sveikatinimo programas ar atskiras procedūras.

„Vieni populiaresnių dovanų tarpe dienos SPA paketai. Už 34-50 eurų jūs gaunate 4-5 skirtingas procedūras. Masažų kainos pas mus prasideda nuo 10-12 eurų – už tokią sumą jums atliks limfodrenažinį nugaros, rankų ar kojų masažą. Aišku, viso kūno su įvairiais ritualais kainuos jau brangiau“, - pasakoja O. Malceva.

Paklausta, kokia procedūra sanatorijoje brangiausia, „Gradiali“ pardavimų vadovė sako, jog turbūt ritualai dviem. Jų kainos svyruoja nuo 120 iki 170 eurų, tačiau porai už šią sumą priklauso pusantros valandos visiško atsipalaidavimo ir malonumo.

„Sakoma, kad laimės už pinigus nenupirksi. Bet kaip įvardinti tą jausmą, kai šiltos rankos glosto tavo kūną, trina jį kvepiančiais aliejais, iščiupinėja kiekvieną raumenuką ir išglosto kiekvieną odos kertelę. O burbuliuojantis šiltas bei žolelėmis prisodrintas vanduo tavo kūną padarantis lengvą lyg pūką ar nirvanos būsena valandą plūduriuojant prietemoje, šiltame vandenyje?“, - retoriškai klausia O. Malceva.

Tad jeigu savo artimiems ir mylimiems žmonėms norite padovanoti išties kažką vertingo, kažką kas skirta sustiprinti kūnui ir atgaivinti sielai – skambinkite į Palangoje įsikūrusią „Gradiali“ sanatoriją. Čia galėsite ir patogiai įsikurti, nes šį rudenį buvo atidarytas naujas korpusas su moderniais ir didesniais nei įprasta kambariais.

Beje, tenka prisipažinti, kad pasivaikščiojimas pajūriu, kai pakeliui sutinki vos vieną kitą žmogų, o jūra ošia galbūt dar nuostabiau nei vasarą – kažkas tokio, sunkiai nupasakojamo žodžiais.

Projekto partnerio nuotr./„Gradiali“ sanatorija
Projekto partnerio nuotr./„Gradiali“ sanatorija

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius