-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 07 24

Kuriame energiškai švarią namų aplinką

Visapusiškai švarūs namai yra ne tie, kuriuose viskas kruopščiai išblizginta. Kad namuose išties būtų gera gyventi, juose turi dar ir laisvai cirkuliuoti energija...
Namų interjero detalės
Namų interjero detalės / Fotolia nuotr.

Energija – vizualiai nematomas ir fiziškai neapčiuopiamas dalykas. Tačiau akivaizdu, kad ji mums daro didelį poveikį. Kaip manote, kodėl vienuose namuose gera ir malonu būti, o kituose nejauku ir slogu?.. Nors pirmieji namai gali būti senutėlė močiutės trobelė, o antrieji – stilingas ir modernus prestižinėje vietoje esantis būstas. Todėl kad gilioji namų patrauklumo esmė slypi ne interjero detalėse ir brangiuose balduose, o būtent nematomoje energijoje, kuri sklando namuose.

 

Apie namų energetiką, apie tai, kaip ją pagerinti, valyti ir pan., plačiau galite paskaityti šiuose straipsniuose:

 

KAIP SUŽINOTI, AR JŪSŲ NAMUOSE GERA ENERGETIKA

IŠVALYKITE BŪSTO ENERGIJĄ

ENERGINIS NAMŲ ŠVAROS RITUALAS

 

Na, o šįkart pakalbėkime apie vieną didžiausių energinių namų teršalų – nereikalingus daiktus. Daiktai, kuriais nesinaudojate arba jie jums nemieli, spinduliuoja neigiamą energiją. Tad jeigu norite jaukių ir švarių namų, labai verta atsikratyti įpročio namuose kaupti tai, kas nereikalinga. Be gailesčio atsisveikinkite su neveikiančiais radijo, telefono aparatais, įskilusiais indais, sulūžusiais baldais, neavimais senais batais, nedėvimais drabužiais ar suvenyrais, dovanotais nemielų žmonių... Kuo mažiau namai bus apkrauti beprasmiais daiktais (ypač tais, kurie nugrūsti į pakampes renka dulkes), tuo laisviau tekės švari energija ir smagiau bus namuose.

 

„Neapaugti“ daiktais padės šios penkios paprastos geros taisyklės:

 

1. Prieš ką nors pirkdama, gerai pagalvokite, ar tikrai šis daiktas reikalingas ir kur laikysite jį. Jei turite nors menkiausią abejonę, susilaikykite ir nepirkite. Ypač derėtų vengti daiktų, kurie neturi jokios konkrečios paskirties, kaip antai beprasmiai suvenyrai, pigūs niekučiai ir pan.

 

2. Tvarkingai neškite lauk šiukšles – geriausia tai daryti kiekvieną dieną.

 

3. Negrūskite į lentynas sugedusių, sulūžusių daiktų su mintimi „gal dar pravers“. Protingiausias sprendimas – iškart atsikratyti jų.

 

4. Nekaupkite nedėvimų drabužių ir avalynės. Bent kartą per metus padarykite spintoje labai kruopščią ir rimtą reviziją ir be jokios graužaties atsisakykite visko, ko per tuos metus nė karto nebuvote užsidėjusi. Nebūtina išmesti – parduokite ar atiduokite. Tegul tie daiktai gyvena antrą gyvenimą.

 

5. Pati svarbiausia taisyklė: tam, kad ateitų kas nors nauja, pirmiausia turi išeiti sena. Beje, tai galioja ir kalbant ne tik apie daiktus, bet ir apie santykius, ir apie visą kitą materialųjį pasaulį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius