-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2012 07 06

Laimę nešantys simboliai

Nors skirtingose šalyse gyvenantys žmonės skiriasi kultūra, mąstymu, gyvenimo būdu ir pasaulio suvokimu, kai kuriuos ženklus ir simbolius jie laiko laimingais. Vieni atneša sėkmę, kiti apgina nuo piktos akies ir pan. Jūsų smalsumui – penki itin populiarūs.
Boružėlės
Boružėlės / Shutterstock nuotr.

Boružėlė

Tikima, kad šis raudonas juodais taškeliais nubarstytas vabalėlis – tai įsikūnijusi senovės grožio ir meilės deivė. Manoma, kad amuletas su boružėle atneš sėkmę ir turtus. Sakoma, kad ant sergančio žmogaus nutūpusi boružė gali suteikti jam sveikatos ir kantrybės ištverti ligą. Jei šis vabalėlis nutupia ant neseniai ištekėjusios moters rankos, pagal senolių tikėjimą, iš ant nugarėlės esačių taškelių skaičiaus galima nuspręsti, kiek vaikų ji susilauks. Suskaičiavus taškelius, taip pat galima atspėti, kiek jūsų laukia sėkmingų mėnesių.

Pasaga

Shutterstock nuotr./Pasaga
Shutterstock nuotr./Pasaga

Visais laikais pasaga buvo laikoma didžiulės sėkmės simboliu. Prietaras, kad šis daiktas neša laimę, siekia net XX amžių. Legenda byloja, kad anglų vyskupas Dunstanas eidamas keliu sutiko velnią. Šis paprašė vyskupo prikalti prie kojos nukritusią pasagą. Gudrus dvasininkas neišsigando ir pagriebęs geležinę pasagą prikalė nelabąjį prie namo sienos. Velnias už išlaisvinimą pažadėjo niekada nekelti kojos į namus, kuriuos saugo pasaga. Taip pradėta tikėti, kad virš namų durų ar ant vartų pakabinus pasagą galima apsisaugoti nuo pikta linkinčių žmonių. Štai apversta pasaga tampa panaši į mėnulį, kuris dar senovės Graikijoje buvo laikomas vaisingumo simboliu.

Varlė

Shutterstock nuotr./Varlė
Shutterstock nuotr./Varlė

Šis toli gražu ne visiems mielas gyvūnėlis jau daugelį metų įvairiose šalyse laikomas klestėjimo, turto, draugystės bei vaisingumo simboliu. Indėnai tikėjo, kad varlė atnešė žmonėms ugnį (manė, kad savo burnoje ji nešiojasi gabalėlį medienos). Pirmosios Australijos teritorijoje įsikūrusios gentys tikėjo, kad varlės prišaukia griaustinį ir lietų taip padėdamos augti derliui. Senovės Egipte vaisingumo ir naujos gyvybės deive buvo laikoma varlė Heqeta. Manoma, kad amuletas su varle padeda surasti gerų draugų ir tikrąją laimę.

Shutterstock nuotr./Skaičius 7
Shutterstock nuotr./Skaičius 7

Skaičius 7

Visame pasaulyje skaičius septyni simbolizuoja tobulumą, vienovę ir šventumą. Hebrajiškai jis reiškia pilnatvę (Sheh-bah). Nuo seniausių laikų septyni buvo laikomas Dievo ir šventumo simboliu. Juk Dievas pasaulį sukūrė per septynias dienas, o sekmadienį paliko kaip šventą dieną, skirtą poilsiui po visų darbų ir dvasiškiems reikalams. Biblijoje skaičius septyni minimas net 600 kartų.

Keturlapis dobilas

Shutterstock nuotr./Keturlapis dobilas
Shutterstock nuotr./Keturlapis dobilas

Keturlapiai dobilai nėra mitas. Nors ir ne taip dažnai kaip trilapių, jų išties galima rasti. Apskaičiuota, kad vienam keturlapiam dobilui tenka maždaug 10 tūkstančių trilapių. Amerikietis George‘as J. Kaminskis, pradėjęs šiuos augalus rinkti 1995 m., savo kolekcijoje jau turi 72 927 keturlapių dobilų.

Sakoma, kad kiekvienas dobilo lapas turi reikšmę: pirmas – tikėjimas, antras – viltis, trečias – meilė ir ketvirtas – sėkmė. Tikima, kad itin didelės sėkmės gali atnešti dovanotas keturlapis dobilas ar jo formos amuletas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius