Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2020 03 28

#LEMovies rekomenduoja: Geriausi 2020 metų serialai (kol kas)

Feisbukas ošia, nerimsta. Ką veikt? Ką skaityt? Ką žiūrėt per TV? Juk kad ir kaip sunkiai visi dirba namie, bet ir serialams laiko atsirado aiškiai daugiau. O juk dabar visi dabar išprusę – pas ką „Netflix“ ar „Apple+“, „Amazon Prime Video“ ar palydovinė lėkštė su karantine nemokamu „Tricolor“. O kas ir kokį „Hulu“ ar „Disney+“ per VPN pasileidęs. Žiūrėti laiko yra, per kur yra, o va ką, čia jau rimtesnis klausimas.
Televizorius
Televizorius / Gaspar Uhas nuotr./ Unsplash nuotr.

Kol virusas nebuvo nutraukęs filmavimų, pasiūla buvo kaip niekad didelė. Taigi, keli perliukai iš #LEMovies skonio perspektyvos.

Kad jums būtų patogiau, kiekvienas serialas turi pažymėtą vietą, per kurį yra rodomas. Tingintiems skaityti gale yra paprasčiausias #Recom sąrašas.

Drama

„Hunters“ (liet. „Medžiotojai“)

„Amazon Prime Video“

Komiksinio stiliaus, istorija manipuliuojantis serialas, su lėtu turiniu, niekaip į pensiją nesusiruošiančiu Alu Pacino, neritmiška režisūra ir labai teatralizuotais flashbackais. Ir nors žydai, medžiojantys nacius, atitinka mano istorinio teisingumo sampratą, bet tokio stiliaus filmui reiktų daugiau raudono rašalo ir nukirstų galvų.

Galima pasakyt, kad filme per daug plepa, per mažai veikia. Per daug ieško, per mažai randa. Per daug žiūrovui viską paaiškina autoriaus balsu, o per mažai intuityviai ir sklandžiai. Iki superhito kaip ir trūksta, bet prabangus ir įspūdingas „Amazon“ flagmanas turėtų daug kam patikti.

VIDEO: Hunters - Official Trailer | Prime Video

„Top Boy“ (liet. „Šefas“)

„Netflix“

Puikiai padaryta gangsta drama. Lėta, bet tikra. Tikrai patiks tiems, kurie Vilniuje gyveno Fabuose, yra kilę iš miestų, kuriuose vykdavo tarprajoninės muštynės, arba žino taboro gyvenimą ne iš gandų. Pasakojimo vieta – getas.

VIDEO: TOP BOY - From Executive Producer Drake | Official Trailer | Netflix

„Midnight Dinner: Tokyo Stories“ (liet. „Naktipiečių istorijos iš Tokijo“)

„Netflix“

Nusenę ir pamiršti aktoriai, ieškantys pripažinimo bent jau naktinių gyventojų akyse. Keistos merginos, mezgančios sau laimę mažo konkurencingumo, bet ir mažos pasiūlos pasaulyje. Ofisų mailius, dirbantis su pasaulio kraštu, kur kitoks laikas. Girtuoklėliai, užėję nightcapui ir pasakai prieš miegą. Nemigėnai raudonomis akimis ir pavargusiomis širdimis. Visus nuramins miso sriuba ir corndogas iš žuvies dešrelės. Naivokos, bet mielos pasakos iš naktinės japoniškos užeigėlės. Mielai užeičiau ir tikrovėj.

VIDEO: Midnight Diner: Tokyo Stories - Main Trailer - Netflix

„Little Fires Everywhere“ (liet. „Tobuli gyvenimai liepsnoja skaisčiau“)

„Hulu“

Pavadinimo vertimas paimtas iš lietuviškai išleistos Celeste Ng knygos nors ir keistas, bet turbūt labiau atspindi turinį, nei tiesioginis vertimas. Nors iki labai labai geros dramos lyg kažko ir trūksta. Gal kad veiksmas nebūtų toks perkrautas ir trūkčiojantis. Ar kad vaidyboje būtų kiek mažiau egzaltacijos.

Ir jau man tai tikrai norėtųsi, kad istorijoje nebūtų vien moteriškos linijos, nes dabar vyrai tokie net mažiau nei statistai. Bet tai vis tiek gera, gal kiek labiau moteriška drama.

VIDEO: Little Fires Everywhere - Trailer (Official) • A Hulu Original

Detektyvai

„ZeroZeroZero“ (liet. „NulisNulisNulis“)

„Amazon Prime Video“

Klasikinio kirpimo, bet labai kokybiškas serialas apie mafiją. Viską galima užuosti. Jūrą. Kuri vienintelė skiria cheminės laimės tėvynę ir mūsų vaikus. Kraują. Kuris taškosi kibirais, kai pinigai sunkvežimiais. Baimę. Kuri kokone laiko ir laimėtojus, ir pralaiminčius. Kaip visad tokiais atvejais, taip gerai, kad net koktu.

VIDEO: ZeroZeroZero - Official Trailer | Prime Video

„The Pale Horse“ (liet. „Baltas arklys“)

„BBC /BritBox“

Dar vienas senosios mįsles mėgstančios ponios Agatha Christie detektyvinis benefisas. Neįkyriai modernus, paprastai surežisuotas ir santūriai suvaidintas. Bet klasikinio detektyvo mėgėjams bus įdomu.

VIDEO: Agatha Christie’s The Pale Horse - Official Trailer | Prime Video

„Briarpatch“ (liet. „Brūzgynai“)

„Netflix“

Madingos nūnai pakraipos, kur herojus grįžta į gimtą miestelį nužudžius jo giminaitį, o ten... pragaro irštva, tigrų duobė ir gyvačių lizdas viename. Ir praeitis su skeletais. Ir dėdė, kuris nepadoriai lietė. Ir mokyklos bičiuliai. Ir pirma meilė. Ir dar visokios ten velniavos. Patiks mėgstantiems LABAI supainiotas istorijas.

VIDEO: BRIARPATCH Official Trailer (HD) Rosario Dawson

„Interrogation“ (liet. „Tardymas“)

„CBS All Access“

Neįprastos formos detektyvas. Imk bet kurią seriją ir žiūrėk. Nebūtinai iš eilės. Esmė nepasikeis, nes jau pradžioje pasako, kad sukurta pagal tikrus tardymo įrašus, bet seriale minimas nusikaltimas niekuomet taip ir nebuvo išsiaiškintas. Labai stiprios atmosferos, neįprastos formos detektyvas.

VIDEO: Interrogation - Official Theatrical Trailer

„The Stranger“ (liet. „Svetimas“)

„Netflix“

Klampokas, bet labai įdomaus turinio detektyvas. Iš tų, kur neapsakomai smalsu, kas bus toliau. Ir nervas kyla. Ir netikėtumai. Todėl žiūrėsit be pauzių (angl. binge watch).

VIDEO: The Stranger | Official Trailer | Netflix

„White House Farm“ (liet. „Baltoji ferma“)

„ITV / BritBox“

Tokių serialų daro vis mažiau. Paprastas, netgi buitiškas, bet logiškas ir labai tikroviškas detektyvas su daug asmeniškumų, daug geros vaidybos ir daug tylios, skaudžios emocijos. Labiau drama nei kriminalas.

VIDEO: WHITE HOUSE DOWN - Official Trailer

„The Capture“ (liet. „Nelaisvė“)

„BBC / BritBox“

Atrodytu nieko nėra patikimiau, nei nusikaltimo vaizdo įrašas, kuriame aiškiai matosi nusikaltėlio veidas ir išsigandusios aukos akys. Viskas užfiksuota ir nieko jau nebepakeisi, kelk rankas į viršų ir tapu tapu į policijos artimiausią poskyrį. Bet ne viskas kas mažas, žalias ir kvaksi – varlė. Labai įdomus sąmokslo trileris.

VIDEO: The Capture | Trailer - BBC

Vaikams ir paaugliams

„Locke and Key“ (liet. „Lockai ir raktai“)

„Netflix“

Kas gerai? Nes tai kokybiškas vaikiškas veiksmo serialas su siaubo motyvais. Jokių paaugliškų dramų. Jokio sekso, asmeninių problemų. Jokios psichologijos, jokios ekologijos ir jokių humoro intarpų. Just action, fantazija ir šiurpuliukai.

Kas blogai? Nes tai kokybiškas vaikiškas veiksmo serialas su siaubo motyvais. Jokių paaugliškų dramų. Jokio sekso, asmeninių problemų. Jokios psichologijos, jokios ekologijos ir jokių humoro intarpų. Just action, fantazija ir šiurpuliukai.

Mes jau atpratom nuo tokio gryno žanro serialų. Duok mums demonais apsėstas kosmines stotis. Autistiškus žmones, susirūpinusius priešraketine gynyba ir anksti išryškėjusiu seksualiniu apetitu. Robotus, kalbančius su delfinais ir kaktusais. Mes pripratom prie žanrinių krosoverių. Mišrūnų, kurie žadina iškart kelis suvokimo lygmenis (dažniausiai tiesa ne į gylį, o į plotį). Todėl toks pure daiktas gali būt ir nuobodokas. Tačiau mėgstantiems aiškumą – patiks.

VIDEO: Locke & Key | Official Trailer | Netflix

Fantastika

„The Outsider“ (liet. „Pašalietis“)

„HBO“

S.Kingas vėl parašė kostmosą. J.Batemanas vėl surežisavo kostmosą. HBO vėl kalė kostmosą. Apskritai serialų pasaulyje J.Batemanas darosi kokybės ženklu. Ne tik kokybės, bet ir tam tikro keistumo, unikalumo, pagaliau, gylio. Jo režisūra tokia ant maniako įdirbio ribos, detalių ir planų tiek daug, kad turėtų blaškyti. Bet yra atvirkščiai, nes sukurtas pasaulis įgauna tikrumą ir gyvybę.

Serialas yra įmagnetintas, įelektrintas ir iščiustytas iki tobulumo. Atlikimas šiauš plaukus ant rankų ir viskas bus taip tikra, kad užmigti, pažadu, bus nelengva. Nors per vidurį yra šiokia tokia turinio duobė, bet vis tiek labai geras produktas mėgstantiems pašiurpt.

VIDEO: The Outsider (2020): Official Trailer | HBO

„Devs“ (liet. „Darytojai“)

„Hulu“

Neįtikėtinai užsuktas, subtiliai papasakotas ir su gera doze paslapties. Bus tikra atgaiva pasiilgusiems kvantinės fantastikos, nes čia toks, kur reikia tarpuose eit pagooglint.

VIDEO: Devs (Hulu) Trailer HD - Nick Offerman, Sonoya Mizuno series

„Star Trek Picard“ (liet. „Pikardas“)

„CBS All Access“

„Star Trek“ visatos dalis. Labai įprasta mokslinė fantastika, bet P.Stewart charizmos gerbėjai ir senųjų „Star Trek“ filmų fanai ras kuo pasidžiaugt.

VIDEO: 'Star Trek: Picard' | OFFICIAL COMIC-CON TRAILER

„Dracula“ (liet. „Drakula“)

„BBC“ / „BritBox“ / „Netflix“

Keisčiausias prastos vaidybos, green screen dekoracijų, nejudrių mizanscenų, klasikinio, nuobodaus Drakulos pasakojimo ir keistų bei netikėtų siužeto poslinkių, grakščių ir išmanių dialogų ir pamišusios laiko linijos lydinys. Tik leiskit serialui įsibėgėt, ir pažadu, nenusivilsit.

VIDEO: Dracula | Final Trailer | Netflix

„Messiah“ (liet. „Mesijas“)

„Netflix“

Žmonės visur ieško dievo. Mečetėse ir katedrose. Miestuose ir dykumose. Knygose ir protingų žmonių šnekoje. Ieško danguje ir po žeme. Simboliuose ir gamtos reiškiniuose. Kompiuterio ekrane ir baimėje. Žmonėms be dievo vieniša ir nyku. Ieškantiems dievo bus neapsakomai įdomu.

VIDEO: Messiah | Season 1 Official Trailer | Netflix

Juokinga

„Mythic Quest Ravens Banquet“ (liet. „Geimerių rojus“)

„Apple+“

Holivudas jau seniai juokiasi iš daktarų, policininkų ir barmenų. Dar mokytojų, prostitučių ir batų pardavėjų. Yra komedijų ir apie šunis, raganas ir ufonautus. Bet jis kažkaip vis praleisdavo bene pačią juokingiausią žmonijos dalį. Hipsterius.

Reikšmingi ir svarbūs barberiai. Skambučių kompanijų copywriteriai. Naminių gyvūnėlių šrinkai, smūčių receptų kūrėjai, startupų logosų kreatoriai ir tiktoko dainiai ir šokėjai.

Šita karta pilna techninių naujovių, tapusių įpročiu, ir naujų vėjų, pučiančių vienu metu į visas puses. Šita karta pilna ir tų, kurie surfina ant to vėjo sukeltų bangų. Kai kurie tapo oligarchais ir laimingais teslų vairuotojais. O kai kurie... juokingi.

VIDEO: Mythic Quest: Raven’s Banquet — Official Trailer | Apple TV+

„Avenue 5“ (liet. „Kosmoso turistai“)

„HBO“

Parodija – tai žemiausias galimas humoro lygis, užgimęs CCCP nutylėjimo juokinimuose ir neišmanių, citatomis žaidžiančių Holivudo scenaristų makaulėse. Bet čia vaidina M.D.Hause'as, todėl iškentėję keistus personažus ir gruboką humorą, visai įmanoma, kad ir pasilinksminsite.

VIDEO: Avenue 5 (2019): Official Trailer | HBO

Dokumentika

„Street Food“ (liet. „Gatvės maistas“)

„Netflix“

Jei jums nesikaupia seilės žiūrint į fine dining restoranus. Į jų lėkštėse nupieštą maistą. Jų ant akmenų, plytų, kolbose ar vamzdeliuose patiektus patiekalus. Į jų ungurio skonio apelsinus ar apelsinų skonio ungurius. Jei jūs paprastas kaip bulvinis blynas. Jums patinka maistas su šeima. Maistas ant lapo, metaliniame bliūdelyje ar paprastos baltos lėkštės su mėlynais kraščiukais. Jei jums patinka laukinis BBQ, sriubos, pastos ir koldūnai, nacionalinės liaudiškos virtuvės ir šeimos maistas iš šalių su gaminimo tradicijom – jums greičiausiai patiks ir „Gatvės maistas“.

VIDEO: Street Food | Official Trailer | Netflix

Ką dar žiūrėt?

  • Antras „Kingdom“ (liet. „Karalystė“) sezonas;
  • Trečias „The Sinner“ (liet. „Nuodėmingasis“) sezonas;
  • Antras „Sex Education“ (liet. „Sekso terapija“) sezonas;
  • Pirmasis „The New Pope“ (liet. „Naujasis popiežius“) ir antrasis „The Young Pope“ (liet. „Jaunasis popiežius“) sezonas;
  • Antras „Manhunt“ (liet. „Žmogaus medžioklė“) sezonas;
  • „Dispatches From Elsewhere“ (liet. „Siuntiniai iš kažinkur“);
  • „Deadwater Fell“ (liet. „Ramus vanduo“);
  • „The Gloaming“ (liet. „Prieblanda“).

#Recom

  • „Hunters“ (liet. „Medžiotojai“) „Amazon Prime Video“;
  • „Top Boy“ (liet. „Šefas“) „Netflix“;
  • „Midnight Dinner Tokyo Stories“ (liet. „Naktipiečių istorijos iš Tokijo“) „Netflix“;
  • „Little Fires Everywhere“ (liet. „Tobuli gyvenimai liepsnoja skaisčiau“) „Hulu“;
  • „ZeroZeroZero“ (liet. „NulisNulisNulis“) „Amazon Prime Video“;
  • „The Pale Horse“ (liet. „Baltas arklys“) „BBC“ / „BritBox“;
  • „Briarpatch“ (liet. „Brūzgynai“) „Netflix“;
  • „Interrogation“ (liet. „Tardymas“) „CBS All Access“;
  • „The Stranger“ (liet. „Svetimas“) „Netflix“;
  • „White House Farm“ (liet. „Baltoji ferma“) „ITV“/ „BritBox“;
  • „The Capture“ (liet. „Nelaisvė“) „BBC“/ „BritBox“;
  • „Locke and Key“ (liet. „Lockai ir raktai“) „Netflix“;
  • „The Outsider“ (liet. „Pašalietis“) „HBO“;
  • „Devs“ (liet. „Darytojai“) „Hulu“;
  • „Star Trek Picard“ (liet. „Pikardas“) „CBS All Access“;
  • „Dracula“ (liet. „Drakula“) „BBC“ / „BritBox“/ „Netflix“;
  • „Messiah“ (liet. „Mesijas“) „Netflix“;
  • „Mythic Quest Ravens Banquet“ (liet. „Geimerių rojus“) „Apple+“;
  • „Avenue 5“ (liet. „Kosmoso turistai“) „HBO“;
  • „Street Food“ (liet. „Gatvės maistas“) „Netflix“.

Jei nesat tas, kuris pasižiūri VISUS naujus serialus, galbūt bus įdomus ir 2019 metų geriausiųjų sąrašas čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius