Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 12 13

Mažoji džinsų kišenėlė: ar žinote, kodėl ji buvo sukurta?

Galima sakyti, kad visi tikri džinsai turi penkias kišenes: tris priekyje ir dvi iš nugaros pusės. Tarp esančių priekyje viena yra tokia miniatiūrinė, kad veikiausiai ne vienam yra kilusi mintis: „O kam jos išvis reikia?“
Mažoji džinsų kišenėlė
Mažoji džinsų kišenėlė / Vida Press nuotr.

Taigi, pasak businessinsider.com, mažoji džinsų kišenėlė buvo sukurta nešiojamam laikrodžiui įsidėti. Kadaise džinsai buvo sukurti kaip darbininkų apdaras, juos dėvėjo kaubojai, tad ir kišenėlė buvo reikalinga, kad ten jie galėtų saugiai nešiotis laikrodį ir jis būtų lengvai pasiekiamas.

Vida Press nuotr./Mažoji džinsų kišenėlė buvo skirta laikrodžiui nešiotis
Vida Press nuotr./Mažoji džinsų kišenėlė buvo skirta laikrodžiui nešiotis

Tačiau kaubojų laikai praėjo, džinsai seniai įgavo kitą paskirtį ir net užlipo ant mados podiumų, o ir tokį laikrodį retas besinešioja. Taigi šiandieniame pasaulyje mažoji kišenėlė buvo pritaikyta kitiems dalykams, ypač smulkiems.

Mažoji džinsų kišenėlė buvo sukurta nešiojamam laikrodžiui įsidėti.

Joje galima saugiai nešiotis gitaros mediatorių, butelio kamštuką, USB raktą, monetas, mini „iPod'ą“, bateriją, žaidimo kauliuką, saldainį, bilietėlį, sulankstytą banknotą ir pan.

Prisimenant istoriją, kaip mūsų pasaulyje atsirado daugelio vienas mėgstamiausių ir patogiausių drabužių – džinsai, akys krypsta į jų išradėją – žydų emigrantą Levi Straussą.

Būdamas 24-erių jis iš Bavarijos atvyko į San Fransiską (JAV) ir čia 1853 m. įkūrė kelnių siuvimo įmonę. Tiesa, kelnių siūti jis neplanavo, atvežė medžiagą palapinėms ir vežimams dengti.

Kartą aukso ieškotojas jam pasakė, kad jiems reikia ne medžiagos palapinėms ir vežimams, o kelnių. Tada L.Straussui ir kilo mintis pradėti jas siūti. Taip gimė pirmieji džinsai iš palapinėms skirto brezento.

Jie buvo aukštu juosmeniu, iš nugaros suveržiami dirželiu su sagtimi, apačioje taip pat užsegami panašiu dirželiu – toks modelis buvo siuvamas, kad kelnės tilptų į kaubojiškus batus. Tie džinsai turėjo penkias kišenes, kurios išliko iki šių dienų.

Vėliau L.Straussas brezentą pakeitė nauju, gana storu ir patvariu saržos audiniu, kuris į Ameriką buvo gabenamas iš Prancūzijos. Šiam audiniui dažyti buvo naudojami indigo spalvos dažai. Ji ilgainiui tapo tradicine džinsų spalva.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius