Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 06 26

Mokslininkai: ką vyrai pastebi moteryse pirmiausia ir kas jiems patraukliausia

Vienos mūsų apdovanotos tobulais veido bruožais, kitoms gamta nepagailėjo modelio figūros, tačiau moterys ir toliau galvoja, kaip save patobulinti. Kartais rezultatai aplinkinius gąsdina ir šokiruoja, nors pasitobulinosios įsitikinusios, kad jos atrodo pribloškiamai.
Moteris
Moteris / Fotolia nuotr.

Psichologai pastebi, kad perdėtas gražinimasis iš tikrųjų psichologinė problema, susijusi su savęs supratimo ir priėmimo trūkumu. Kai viduje karaliauja netvarka, ar įmanoma išties būti gražiai? Kanoninis grožio suvokimas dažniausiai asocijuojasi su ilgomis kojomis, išpuoselėtais šviesiais ar labai tamsiais plaukais, storu makiažo sluoksniu, iškilia krūtine, seksualiomis lūpomis.

Ir žinote, ką? Nepaneigsi to fakto, kad ir tokių moterų apstu, ir vyrų, kuriems tokios patinka, pakanka. Tačiau šį kartą atkreipkime dėmesį ir į mokslininkų žodį. Ką jis atskleidžia apie moterų grožį?

Balsas

Tam, kad sužavėtumėte vyrą, pasirodo, nereikia tobulos išvaizdos. Jeigu jam patiks jūsų balsas, galite būti tikra, kad sužavėsite ir savo išore. Bent jau taip teigia mokslininkas antropologas Markusas Koppensteineris iš Vienos universiteto. Dauguma vyrų, išklausę 42 moterų balso įrašus, neapsiriko savo prognozėmis – moterys, kurių balsai patiko, pribloškė ir savo išvaizda.

Plaukų gijos

Taigi, blondinės ar brunetės? Dauguma vyrų net nesuprastų, apie ką jūs, kadangi net 28 proc. jų tai visai nerūpi. Iš 400 apklaustųjų, kurių amžius nuo 16 iki 65, 31 proc. pirmenybę teikia blondinėms, beje, tiek pat ir brunetėms. Taigi, mielosios, greičiausiai sutiksite, kad ne spalvoje esmė. Tačiau išpuoselėti ir tvarkingi plaukai visuomet labiau trauks akį nei riebaluoti ir suskilinėję.

Taip pat skaitykite: Neskustukės: moterys taria „ne“ depiliacijai

Kojos

Biologas Davidas Bainbridge‘as atskleidė, kokios kojos vyrams atrodo patraukliausios. Ir kalba čia eina ne apie jų ilgį. Pasirodo, daugiausiai dėmesio sulaukia simetriškumas, todėl kad tai vyrams natūraliai perduoda stabilumą, atitinkamus genus ir, žinoma, galimybę susilaukti sveikų palikuonių.

Fotolia nuotr./Dailios kojos
Fotolia nuotr./Dailios kojos

Krūtinė

Tyrime, kuriame dalyvavo alkani ir sotūs vyrai, reakcija į moteris krūtinę buvo labai skirtinga.

Putni krūtinė daugeliui vyrų asocijuojasi ne tik su seksualumu, bet ir su  moters galimybe išmaitinti savo vaikus. Tyrime, kuriame dalyvavo alkani ir sotūs vyrai, reakcija į moteris krūtinę buvo labai skirtinga. Štai 65 alkani stipriosios lyties atstovai pastebėjo moters krūtinę, o tie, kurie buvo sotūs, į ją reagavo kur kas mažiau.

Taip pat skaitykite: Nuoga realybė: 100 moterų išdrįso parodyti, kaip atrodo natūrali krūtinė

Raudonis

Polinkis raudonuoti – tai padidėjęs hormono estradiolio, atsakingo už vaisingumą, rodiklis. Pasirodo, su juo susijęs ir mūsų potraukis raudonai spalvai, ypač, kai renkamės drabužius ar kosmetiką. Bent jau taip teigia profesorius Benediktas Jonesas iš Glazgo universiteto.  

Rūpinimasis savimi

Amerikiečių seksologas Edwardas Morey tikina, kad net 70 proc. apklaustųjų nepradėtų domėtis itin patraukliomis ir gražiomis moterimis. Priežastys gana primityvios – joms reikės išleisti daugiau pinigų, taip pat tokių moterų fone ir pats negali išlikti įprastu. Vyrai, nejau apie knygą sprendžiate tik iš viršelio?

Fotolia nuotr./Moteris pievoje
Fotolia nuotr./Moteris pievoje

Kosmetika

Jorko (Kanadoje) ir Bangoro universiteto (Didžiojoje Britanijoje) mokslininkai sako, kad makiažas vyrams rūpi gana mažai. Tyrimo metu vyrams buvo rodomos moterys su makiažo sluoksniu ir be jo, o stipriosios lyties atstovai rinkosi tas pačias moteris neatsižvelgiant į jų kosmetikos kiekį. Pasirodo, kur kas svarbiau gamtos duoti bruožai nei kalnas makiažo priemonių.

Veido bruožai

Greičiausiai kiekvienais metais atliekami tyrimai ir apklausos, kurių rezultatais bandoma sukurti tobulą moterį. Ją dažniausiai sudaro atskiros tam tikrų įžymybių dalys. Štai kažkada vyrai rinkosi dainininkės Shakiros plaukus, modelio Mirandos Kerr nosį, aktorės Jennifer Aniston kaktą, hercogienės Kate Middleton antakius. Tokių fotorobotų patrauklumas abejotinas, tačiau tokia to idealaus grožio kaina... 

Taip pat skaitykite: Tobulas vyro ir moters portretas: koks jis skirtingų lyčių akimis?

Kūno formos

Psichologai iš Teksaso universiteto išsiaiškino, kad kūno linkiai taip pat vaidina svarbią rolę patrauklumo skalėje. Tikinama, kad nuo to, tiksliau nuo stuburo galimybių, priklauso sveiko kūdikio išnešiojimas. Taigi, kampas tarp sėdmenų ir juosmens turėtų būti 45 laipsniai. Ir būtent tai taip pat atkreipia vyrų dėmesį.

Fotolia nuotr./Dailus užpakaliukas
Fotolia nuotr./Dailus užpakaliukas

Sportiškumas

O štai judėti būtina ne tik dėl kitų, bet ir dėl savo sveikatos bei grožio. Raumenukai tikrai patinka vyrukams, tačiau išvaizda neturėtų priminti tų damų, kurios dalyvauja kultūrisčių varžybose. Apklausų rezultatai iškalbingi – net 63 proc. vyrų rinktųsi besirūpinančios savimi ir sportuojančios moters draugiją. 

Taip pat skaitykite: Sportuokite kaip žvaigždės: 10 naudingų patarimų

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius