Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 04 13

Muziejus renka gražiausią margutį

Ignalinos krašto muziejus kviečia aplankyti parodą „Margučių pavasaris“ ir muziejaus darbuotojams padėti išrinkti gražiausią margutį. Margučių ekspozicija labai įvairi ir tikrai kūrybingai parengta. Čia gali pamatyti ir tradicinių, ir keramikinių, ir net iš akmens padarytų.
Margučiai
Margučiai / Muziejaus nuotr.

Daugiausia margučių, net 180, parodai pristatė Ignalinos kultūros ir sporto centro Dailės studijos vadovė Nijolė Trinkūnienė. Visi jie gražiai sudėlioti ant Lietuvos žemėlapio formos pagrindo. Margučiai marginti vašku, dažyti aniliniais, keletas jų – natūraliais dažais.

Gražūs ir Nijolės mokinių margučiai. Ypač spalvingi aštuntokės Samantos Golubickaitės numargintieji.

Muziejaus nuotr. /Margučiai
Muziejaus nuotr. /Margučiai

Įdomių meniškų margučių sukūrė Keramikos būrelio nariai. Puikiai atrodo dideli pastatomi Jorūnės Rastenytės, Indrės Macijauskaitės, Vaidos Burkauskaitės, Irmos Drublionytės darbeliai.

Žinoma verbų rišėja Zofija Laurinėnienė, pasirodo, dar ir talentinga margučių kūrėja. Jos kiaušinukai dekoruoti siūlais, medžiaga, apklijuoti įvairiomis gamtinėmis medžiagomis, kruopomis. O štai Romas Vitėnas kiaušinius gali iš akmens pagaminti. Su tokiu prie Velykų stalo būsi nenugalimas margučių daužytojas.

Muziejaus nuotr. /Margučiai
Muziejaus nuotr. /Margučiai

Margučių parodai primargino ir muziejaus darbuotojos. Spalvingi Marijos Kirkienės margučiai, puošnūs, išskirtiniai ir meniški Renatos Veličkienės nerti kiaušiniai. Jais gali bet kurią erdvę dekoruoti. Muziejaus direktorė R. Veličkienė sakė, kad namuose šventėms kiaušinius margina labai paprastai, dažniausiai juos apvynioja žolelėmis ir išverda svogūnų lukštuose. Parodą kviečiama aplankyti ir balsuoti iki balandžio 29 d. Gražiausio margučio savininkui bus įteiktas prizas.

Muziejaus nuotr. /Margučiai
Muziejaus nuotr. /Margučiai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius