Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 10 03

Naujajame „Ji“ numeryje – net 7 netradiciniai obuolių pyragų receptai

Metai iš metų rudens simboliai nesikeičia: ryškiaspalviai gražuoliai lapai, rasos lašelius surinkę voratinkliai ir obuolių pyragais kvepiantys namai. Tiesa, kai ką keisti galime – jų receptus! Arba prieskonius. O kai pabos maišyti pyragus, gaminti iš obuolių kitokius skanėstus. Norite sužinoti, kokius? Atsiverskite numerio temą „Kepame iš obuolių“.
Spalio mėnesio žurnalas „JI“ (Nr. 40)
Spalio mėnesio žurnalas „JI“ (Nr. 40) / „Shutterstock“ nuotr.

Ir žinoma, koks gi numeris be įdomių pašnekovų?! Vienas jų – kulinarinio paveldo tyrinėtojas, knygos „Istorinė Lietuvos virtuvė“ autorius doc. dr. Rimvydas Laužikas. Jis sako, kad senovėje kunigaikščių puotos neapsieidavo be mėsos. Lietuvių, kaip ir visų šiauriečių, virtuvėje tuomet vegetarizmu net nekvepėjo. Barokinės puotos stalo neįmanoma įsivaizduoti be įdarytos lydekos ir zrazų, gotikinės – be ropių ar kepto jaučio. Jeigu smalsu sužinoti, kaip keitėsi lietuviška virtuvė nuo viduramžių, kodėl limonadas buvo valgomas su šaukštu ar šakute, nepraleiskite interviu „Tarp senovės didikų vegetarų nebuvo“.

„Keisti pasaulį sunku ir neverta, daugiau laimėsime išmokę prisitaikyti“, – teigia antroji mūsų pašnekovė, veidotyros specialistė Eglė Pelienė. Daugiau nei dešimtmetį į žmogaus fizionomiją besigilinanti lektorė sako, kad žmogaus veidas – lyg atversta knyga, tereikia išmokti ją skaityti. apie tai, ką išduoda veidas, daugiau sužinosite skaitydama interviu „Veidotyra – būdas pažinti save“.

Jeigu su vaikinu sieja rimti santykiai, pastebite, kad jo namuose vis daugiau jūsų daiktų. Kaip ir gyvenate kartu, bet vis dar atskirai. Jeigu vis dažniau aplanko bendro gyvenimo vaizdiniai, vadinasi, atėjo metas kitam santykių etapui. Kaip žengti šį žingsnį, kokių problemų gali kilti nusprendus pradėti bendrą gyvenimą po vienu stogu, kaip prisitaikyti ir išsaugoti asmeninę erdvę, atsakymus rasite psichologės Rasos Aukštinaitytės straipsnyje „Kraustykis pas mane“ (rubrika „Psichologija“).

Ne veltui sakoma, kad grožis reikalauja aukų. Nors ilgėliau pavaikščiojus aukštakulniais daugelis moterų skundžiasi kojų skausmais, nė už ką jų neišsižada. Juk batai aukštais kulnais suteikia grakštumo, seksualumo, pasitikėjimo savimi. Deja, moksliniais tyrimais patvirtinta, kad kasdien aukštakulnius avinčios dailiosios lyties atstovės kenkia savo sveikatai. Kokių pavojų tyko ir kaip apsisaugoti, patarimų ieškokite straipsnyje „Mankšta aukštakulnių mėgėjoms“ (rubrika „Sveikata“).

Šiais laikais, kone kas antras žmogus nešioja akinius. Daugeliui jie – neatsiejama įvaizdžio dalis. Nemanykite, kad jais pabalnojus nosį galima pamiršti makiažą. Naujajame „Ji“ numeryje rasite keletą naudingų patarimų, kad pro stiklą žvelgtų gundančios akys (straipsnis „Grožis pro stiklą“).

Psichologai teigia, kad niūrios mintys, slogi nuotaika aplanko ne tik mus, suaugusiuosius, bet ir vaikus. Neteisūs tie tėveliai, kurie mano, kad kol maži vaikai, mažos ir nereikšmingos jų problemos. Deja, pasak specialistų, nesprendžiamos jos gali virsti depresija… Apie tai, kas gali vaikams sukelti depresiją, kaip ją atpažinti ir ką daryti, sužinosite skaitydama straipsnį „Vaikų depresija. Kaip atpažinti?“

Šiais laikais, ko gero, nerasi namų be augalų. Juk jie suteikia jaukumo ir grožio! Spalį pats laikas pasirūpinti kambariniais augalais: vienus parnešti namo iš lauko ar balkono, kitus įkurdinti jiems tinkamoje žiemojimo vietoje, trečius paruošti žydėjimui. Ką dar reikėtų padaryti, kad gėlės neskurstų, o atėjus laikui džiugintų žiedais, skaitykite straipsnį „Kambarinės gėlės šaltymečiu“...

Malonaus skaitymo su „Ji“!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius