-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 02 09

Netikėta dainininko Edo Sheerano šlovė

Džiugi žinia atlikėjo Edo Sheerano gerbėjams – raudonplaukis britas atvyksta į Lietuvą! Žaibiškai išgarsėjęs dainininkas į netrukus prasidėsiantį pasaulinį turą nusprendė įtraukti ir koncertą Vilniuje. Siūlome artimiau susipažinti su ryškiai suspindusia muzikos pasaulio žvaigžde.
Edas Sheeranas
Edas Sheeranas / Asmeninio albumo nuotr.
Temos: 1 Edas Sheeranas

E. Sheeranas šiandien yra vienas žinomiausių jaunosios kartos muzikantų. 23-ejų brito populiarumą galima vadinti fenomenaliu. Abu dainininko ir muzikos kūrėjo albumai – 2011-aisiais išleistas „+“ ir pernai birželį pasirodęs „X“ – pasiekė pirmąją Didžiosios Britanijos klausomiausių kūrinių sąrašo vietą. Albumas „X“ tapo grojamiausiau net dvylikoje valstybių, tarp jų ir JAV.

Kūriniai „The A Team“ ir „Lego House“ suvirpino ne tik melomanų širdis, bet patiko ir įtakingiems muzikos industrijos atstovams. 2012-aisiais E. Sheeranas pelnė du Britų muzikos apdovanojimus (angl. „Brit Awards“) – geriausio britų atlikėjo ir už ryškiausią proveržį.

Kūrinys „The A Team“ buvo pripažintas geriausia metų daina ir pelnė muzikantui prestižinį Ivoro Novello prizą.

VIDEO: Ed Sheeran - The A Team [Official Music Video]
VIDEO: Ed Sheeran – „Lego House“

Tais pačiais metais E. Sheeranas koncertavo Londono olimpinių žaidynių uždarymo ceremonijoje. Po metų „Grammy“ apdovanojimų ceremonijoje ugniaplaukis dainavo drauge su seru Eltonu Johnu ir leidosi į gastroles su jaunąja popdievaite Taylor Swift. Regis, britas už uodegos sugriebė laimės paukštę.

Pradžių pradžia

1991 m. vasario 17 d. gimęs Edwardas Christopheris (Edas) Sheeranas užaugo mažame D. Britanijos miestelyje Framlingame. Nuo ketverių metukų dainavo vietos bažnyčios chore, o pradėjęs eiti į pradinę mokyklą jau gana gerai grojo gitara.

Taip pat skaitykite: 10 labiausiai atpalaiduojančių dainų pasaulyje

Mokyklos suole būsima žvaigždė pradėjo kurti dainas ir vis dažniau pasvajodavo apie dainininko karjerą. Savimi pasitikintis jaunuolis įrašė pirmąsias dainas, pradėjo koncertuoti, tačiau galiausiai nusprendė, kad likęs gimtajame miestelyje į muzikos šlovės olimpą taip ir neužkops, todėl persikraustė į sostinę. Čia dirbo grupės „Nizlopi“ gitarų techniku, koncertuodavo mažuose klubuose ir gyveno pašėlusį naktinį gyvenimą.

Ne viena E. Sheerano daina įkvėpta nuotykių apsvaigus, o itin populiari daina „Drunk“ (angl. „drunk“ – girtas, apsvaigęs) parašyta būtent apie atvejus, kai ryte nubundama svetimuose namuose, neprisimenant, ką veikei praėjusią naktį.

VIDEO: Ed Sheeran – „Drunk“

Laimė, pomėgis per smarkiai linksmintis nekliudė muzikantui kurti ir koncertuoti. Norėdamas pagerinti kito atlikėjo – Jameso Morrisono – 200 pasirodymų per metus rezultatą, per 2009 metus Edas Sheeranas surengė net 312 koncertų...

Plačiau apie  ryškiai suspindusią muzikos pasaulio žvaigždę E. Sheeraną, jo gyvenimo užkulisius skaitykite 6-ajame savaitraščio „Ji“ numeryje!

Redakcijos archyvo nuotr./Savaitinis žurnalas „Ji“ (6 nr. viršelis)
Redakcijos archyvo nuotr./Savaitinis žurnalas „Ji“ (6 nr. viršelis)

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius