2018 12 21

Netikėta dovana Kauno senjorams: iš pasirodymo išėjome kaip po geros pirties

Kauno miesto savivaldybė džiaugiasi prieš Kalėdas sulaukusi vietos verslininkų iniciatyvos. Jie surengė labdaros akciją, per kurią kelios dešimtys kauniečių senjorų turėjo galimybę aplankyti Klaipėdos delfinariumą. Į kelionę vyko Kauno „Kartų namų“ ir Kauno Panemunės socialines globos namų globotiniai. Nors, personalo teigimu, dėmesio jų įstaigos prieš didžiąsias metų šventes nestokoja, tačiau pastarąją dovaną senjorai įvertino kaip išskirtinę.
Senjorai džiaugiasi delfinų pasirodymu
Senjorai džiaugiasi delfinų pasirodymu / Bendrovės „Eoltas“ nuotr.

„Labai džiaugiamės, jog į Kauno miesto savivaldybę kreipėsi verslininkai, pasiūlę netradicinę paramą mūsų socialinėms įstaigoms. Kiekviena graži iniciatyva yra sveikintina. O svarbiausia, kad Lietuvoje atsiranda galvojančių ne tik apie save. Juk visi kada nors galime priklausyti nuo kitų žmonių noro pagelbėti. Tad dalintis būtina. Skatiname ir džiaugiamės už visus, kurie tai daro. Įmonė „EOLTAS" – viena tokių. Jie ne tik suremontavo globos namų automobilius, kurie dėl didelio pravažumo nuolat genda, tačiau ir gruodžio 19 dieną suorganizavo senjorų išvyką į Lietuvos jūrų muziejaus delfinariumą. Įmonė apmokėjo ne tik kelionės, bet ir bilietų įsigijimo išlaidas“,– sakė Kauno miesto savivaldybės mero pavaduotoja Rasa Šnapštienė.

Kauniečiai senjorai, socialinių įstaigų globotiniai, sužinoję apie kelionę, prisipažino, kad apie išvažiavimą kažkur tolėliau jie net nesvajojo. O čia į Klaipėda, prie jūros, kad ir žiemą...

„Norėjosi, kad globos namų gyventojai ar lankytojai prieš didžiąsias metų šventes patirtų tai, ko galbūt dar neregėjo. Pasisiūlėme nuvežti juos į Klaipėdą ir kasdienybę paįvairinti Jūros muziejaus augintinių pasirodymu. Tikimės, kad visi keliautojai patyrė pačių gražiausių įspūdžių“, – džiaugėsi bendrovės „EOLTAS“ vykdantysis direktorius Marijus Montvilas.

Ekskursantai ne tik grožėjosi delfinų pasirodymu, tačiau ir leido laiką bevaikščiodami krantine ir apžiūrinėdami uoste esančius laivus. Vėliau senjorai ir juos lydintys asmenys vaišinosi verslininkų pajūryje surengtais pietumis.

„Visi džiaugėsi delfinų ir ruonių pasirodymais. Stebėjomės, kaip jie taip išmokyti, kad taip gražiai su žmonėmis bendrautų. Labiausiai užbūrė viso pasirodymo energetika. Sužavėjo... Išėjome kaip po geros pirties, tarsi išsivalę iš vidaus... – įspūdžiais dalinosi Liuda Stapulionienė, Kauno „Kartų namų“ Pagyvenusių žmonių dienos centro vadovė. – Tai labai netikėta dovana prieš šv. Kalėdas. Tarsi specialiai mums surengtas jūros gyvūnų vaidinimas. Po jo Delfinariumo darbuotojai atsakė į visus klausimus, o delfinai vis kišo savo nosis prie stiklo, smalsavo... Kaip tikri aktoriai reikalavo plojimų. Jiems labai patiko, kai plojom. Ir apskritai – nuo kelionės pradžios buvo juntama šventinė nuotaika“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius