Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 12 08

Originalūs karantino sprendimai: šokių studija sukūrė virtualaus mokymosi platformą

Kaip ir didžiajai daliai edukacine veikla užsiimančių organizacijų, Vilniuje, Ogmios mieste įsikūrusiai Agnės Kavaliauskaitės šokių studijai, prasidėjus karantinui, teko atsakyti į klausimą: „Kaip veiklą tęsti toliau?“. Kūrybinga studijos komanda prie šios situacijos nusprendė prisitaikyti originaliai ir sukūrė nuosavą mokymo platformą su plačia vaizdo įrašų biblioteka. Pati Agnė tikina – tai ne tik gelbsti vykdant ugdymo procesą, bet ir padeda vaikams neprarasti motyvacijos tobulėti.
Agnė Kavaliauskaitė su mokiniais
Agnė Kavaliauskaitė su mokiniais / Partnerio nuotr.

Pamokos patiems mažiausiems reikalauja originalių sprendimų

Pašnekovė tikina, jog šiuo metu populiariausias nuotolinio ugdymo metodas yra pamokos tiesiogiai per „Zoom“ arba „Facebook“ vaizdo konferencijas, tačiau dirbant su pačiais mažiausiais šokėjais, tai ne visuomet pasiteisina, mat tampa sunkiau išlaikyti jų dėmesį. Tai verčia ieškoti kitų alternatyvų pamokų vedimui karantino metu. „Dėl šios priežasties išsikėlėme sau tikslą sukurti įdomesnę ir šiuolaikiškesnę šokio pamokų patirtį, bei išlaikyti tokį jaukumo jausmą, kurį turėjome fizinėje erdvėje šokių salėje. Tiesioginių transliacijų paslaugų bangos nusprendėme nesekti ir ryžomės kurti naują edukacinę-pramoginę platformą www.akpamokos.com su didžiule vaizdo įrašų biblioteka bei integruota motyvacine sistema. Taip gimė šokio ir baleto pamokų internetu projektas, skirtas vaikams ir visai šeimai“, – pasakoja A.Kavaliauskaitė.

Partnerio nuotr./Originalūs karantino sprendimai: šokių studija sukūrė virtualaus mokymosi platformą
Partnerio nuotr./Originalūs karantino sprendimai: šokių studija sukūrė virtualaus mokymosi platformą

Ji pažymi, jog platformoje kiekvieno vaiko laukia įdomios šokio pamokos, įtraukiančios istorijos, linksmos bei naudingos užduotys. „Džiaugiamės galėdami pasiūlyti kokybišką vaizdą bei garsą, be pašalinių garsų ar kitų vaikų klegesio, tai sukuria privačių pamokų efektą. Kūrėme ir režisavome šias pamokas taip, kad įsijungus jas per planšetę ar televizorių, vaikai matytų kiekvieną mokytojos veido judesį – tai leidžia įsijausti ir lengvai suvokti pamokos turinį. Virtualioje platformoje galima visą turinį stebėti bet kuriuo vaikams ir tėveliams patogiu metu, sustabdyti, prasukti, sugrįžti prie įdomiausio ar labiausiai patikusio vaizdo epizodo“, – apie platformos ypatybes pasakoja studijos vadovė.

Partnerio nuotr./Originalūs karantino sprendimai: šokių studija sukūrė virtualaus mokymosi platformą
Partnerio nuotr./Originalūs karantino sprendimai: šokių studija sukūrė virtualaus mokymosi platformą

Patarimai, kaip susidoroti su iššūkiais dalyvaujant būrelyje namuose

Pašnekovė pažymi, jog namuose vaikų dėmesį lengvai patraukia įvairūs pašaliniai dalykai, todėl norint, kad būrelyje išugdyti įgūdžiai neliktų užmarštyje, reikėtų sudaryti sąlygas ugdytis naujus mokymosi įpročius. „Apie tai šiuo metu daug komunikuojame bei padedame sudaryti sėkmingą virtualaus būrelio rutiną“, – tikina A.Kavaliauskaitė ir dalinasi svarbiausių žingsnių sąrašu, padėsiančių šokio pamokose dalyvauti virtualiai. „Pirmiausiai mažiesiems šokių būrelio lankytojams patariame pasinaudoti mažais, bet veiksmingais ritualais: apsirengti savo šokio aprangą, pasitiesti kilimėlį, turėti šalia mėgstamą vandens gertuvę, net pasikviesti šeimos narius kartu atlikti apšilimo. Akpamokos.com platformoje pasitelkdami istorijų pasakojimą žaidžiame baletą, laviname lankstumą, muzikalumą, laikyseną, atliekame užduotis ir kuriame pamokas gerų emocijų pagrindu. Vyresni vaikai kviečia kartu šokti brolius ir seses, draugus, prašo tėvelių nufilmuoti savo pasirodymą ir įkelti į platformą mokytojai ar dalinasi socialiniuose tinkluose“, – apie studijos kasdienybę pasakoja moteris.

Partnerio nuotr./Originalūs karantino sprendimai: šokių studija sukūrė virtualaus mokymosi platformą
Partnerio nuotr./Originalūs karantino sprendimai: šokių studija sukūrė virtualaus mokymosi platformą

Virtualus ryšys leidžia neprarasti motyvacijos

Nors nuotolinės pamokos niekuomet nepakeis šokių salės ir gyvo bendravimo su mokytoju, pašnekovė pažymi, kad jos puikiai padeda vaikams neprarasti motyvacijos tobulėti ir toliau siekti aukštų rezultatų. „Mūsų užduotis – įveikti šį, iš esmės kitokį, etapą, sukurti kuo natūralesnę, sveikesnę, pažangesnę ir įdomesnę aplinką, kuri įkvėptų ir motyvuotų vaikus aktyviai judėti ir šokit. Sulaukiame be galo daug nuostabių atsiliepimų ir padėkų už šias pamokas ir sukurtą galimybę vaikams toliau tęsti savo mėgstamą veiklą. Platformoje esame įdiegę funkciją kuri leidžia stebėti progresą, atsiųsti trumpus video ir nuotraukas. Kiekvienam vaikui atrašome su patarimais, pastebėjimais ir padrąsinimais, tai labai veikia, matome, kad vaikams tikrai patinka sulaukti atgalinio ryšio, jie uoliai stengiasi ir tobulėja. Tikiu, kad šokis yra laimė“, – sako A.Kavaliauskaitė.

Šokių pamokų ištraukas rasite čia:

https://www.youtube.com/watch?v=pNLXOKhVPbU

https://www.youtube.com/watch?v=mJG3utt0KYc

https://www.youtube.com/watch?v=tp1Ilow7y1s

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius