Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 07 23

Paslaugos.lt: šventės vedėjas – kodėl jo reikia ir nuo ko priklauso jo kaina?

Jei niekuomet anksčiau neplanavote šventės, į kurią kviestumėte ne vieną dešimtį žmonių, progai pasitaikius teks atsakyti į daugybę klausimų. Pirmiausia, kaip norite, kad jūsų planuojama šventė atrodytų, bei kas galėtų būtų jos koordinatoriumi – tuo, kuris prisiima atsakomybę už renginio eigą.
Renginių vedėjai Donatas Šimkus ir Monika Baltaitė
Renginių vedėjai Donatas Šimkus ir Monika Baltaitė / Paslaugos.lt nuotr.

Kartais šventės vedėjo ir koordinatoriaus rolę prisiima artimi draugai ar bičiuliai. Visais kitais atvejais rūpesčius galima patikėti šios srities profesionalams.

Kada ir kodėl verta samdytis renginio vedėją šventei? Nuo ko priklauso tokių paslaugų kaina? Kalbamės su renginių vedėjais, savo paslaugas siūlančiais portale Paslaugos.lt.

Vedėjas apsaugo nuo šventinio chaoso

Septynerių metų vedėjo patirtį turintis Donatas Šimkus teigia, jog renginių vedėjai šiandien kartu yra ir jų organizatoriai.

„Mes dažnai koordinuojame visą vakaro eigą. Jeigu tai yra vestuvės, prižiūrime, kad laiku būtų išnešti karšti patiekalai, iššautų fejerverkas. Jaunieji neturi niekuo rūpintis – viskuo pasirūpiname mes“, – sako D. Šimkus.

Paslaugos.lt nuotr. /Renginių vedėjas Donatas Šimkus
Paslaugos.lt nuotr. /Renginių vedėjas Donatas Šimkus

Kartu jis pripažįsta, jog didesnėse šventėse, kuriose atsisakoma vedėjo rolės, dažnai atsiranda nereikalingo chaoso.

„Renginio metu vedėjas tampa tarpininku tarp svečių ir šventės iniciatorių. Kuruoja, kad viskas vyktų sklandžiai, nebūtų pasimetimo minučių, kai žmonės dairosi ir nežino, ką daryti. Draugų vakarėliuose gal ir viskas aišku, o vestuvėse dažnai prireikia vedlio“, – mintį tęsia pašnekovas.

Renginių vedėjo Donato Šimkaus nuotraukas rasite čia.

Kaina priklauso nuo renginio trukmės, žmonių skaičiaus, renginio kalbos

Kaip pastebi Monika Baltaitė, renginių versle dirbanti penkerius metus, vedėjo kaina priklauso nuo paties renginio trukmės.

„Šventės būna labiau vakarėlių tipo, kai žmonės švenčia nuo 19 val. iki 22 val. Tuomet ir vedėjo paslaugų reikia keletui valandų. Visai kas kita, jeigu šventė vyksta dvi dienas, ir vedėjas dirba bent jau iki vidurnakčio“, – komentuoja ji.

Svarbiausia rasti bendrą kalbą su tuo žmogumi. Turi sutapti jo ir jūsų požiūris į pačią šventę.

Vedėjo kaina taip pat priklauso ir nuo planuojamo svečių skaičiaus. „Jeigu yra 100 ir daugiau žmonių, vedėjui gali tekti pasirūpinti didesne garso technika, apšvietimu bei kitais įvairiais šventiniais rekvizitais, todėl renginio kaina gali būti didesnė“, – teigia D.Šimkus.

Jis priduria, jog renginio kaina priklauso ir nuo vedėjo patirties, šventės šeimininkų pageidavimų, savaitės dienos.

„Pavyzdžiui, šiandien vis daugiau vestuvių vyksta šiokiadieniais. Tačiau dauguma visgi nori šeštadienių, todėl kitomis savaitės dienomis galime pritaikyti nuolaidas“, – sako renginių vedėjas.

„Kaina priklauso ir nuo to, ar renginys vyks tik lietuvių kalba, ar lietuvių – anglų. Visgi dviem kalbom vesti renginį yra dvigubas darbas, tenka daugiau pamąstyti“, – dar vieną kriterijų, lemiantį renginio kainą, įvardija M.Baltaitė.

Paslaugos.lt nuotr. /Renginių vedėja Monika Baltaitė
Paslaugos.lt nuotr. /Renginių vedėja Monika Baltaitė

Renginių vedėjos Monikos Baltaitės nuotraukas ir rasite čia.

Pradėti ieškoti vedėjo reiktų iš anksto

Apsisprendus, jog šventei yra būtinas profesionalus renginio vedėjas, svarbu ilgai nedelsti.

„Jau praėjusių metų lapkritį buvome pilnai užsakyti visai vasarai. Norint gauti būtent tam tikrą vedėją, reiktų paskubėti, nes tu nežinai, ar po pusės metų galėsi jį surasti“, – įsitikinęs D.Šimkus.

Jeigu visi faktoriai susideda – tiek geras vedėjas, tiek jauki salė, geras kolektyvas – šventė bus puiki.

Kaip pasirinkti vedėją, kuris tiks būtent jūsų šventei?

„Svarbiausia rasti bendrą kalbą su tuo žmogumi. Turi sutapti jo ir jūsų požiūris į pačią šventę. Daug kas priklauso ir nuo užsakovo lūkesčių – ar jiems reikia rimtesnio, santūresnio, ar priešingai – linksmesnio, labiau pašėlusio žmogaus, kuris vestų renginį“, – komentuoja pašnekovas.

Jo pastebėjimu, kai kurie vedėjai labiau mėgsta vesti vestuves, kiti – gimtadienius, įmonių vakarėlius ir renginio vedėją galima rinktis pagal tai.

„Laikausi įsitikinimo, jog tu negali publikai duoti to, ko pats neturi. Jeigu esi linkęs į linksmybes, energingesnius vakarus, galbūt tau, kaip vedėjui, bus sunku tapti skaitovu, kuris tiesiog perskaito užsakovo parašytą scenarijų vestuvių renginyje“, – priduria renginių vedėjas.

D.Šimkus taip pat pabrėžia, jog gera šventė nepriklauso vien tik nuo vedėjo.

„Tai priklauso ir nuo vakaro svečių, pačios salės, aplinkos, kaip jaukiai ji yra padaryta. Jeigu visi faktoriai susideda – tiek geras vedėjas, tiek jauki salė, geras kolektyvas – šventė bus puiki. Todėl kuo anksčiau pradėsi organizuoti šventę, tuo didesnė tikimybė, kad gausi visa tai, ko nori“, – įsitikinęs pašnekovas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius