-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 08 19

Po viražų karuselėje moteris visus metus jautėsi lyg apgirtusi

Festivalio metu 26 metų Bobbie Lane nuėjo į atrakcionų parką pasilinksminti, tačiau išėjusi pasijuto nekaip. Moteris karuselėje skriejo dideliu greičiu, tačiau draugai labai greitai atsigavo, o moteris – ne. Stebėtina – apsvaigimas tęsėsi visus metus.
Atrakcionas
Atrakcionas / „Fotolia“ nuotr.

Moteris negali ramiai stovėti ant kojų ir sako, kad jausmas panašus į tokį, lyg ji būtų vartojusi per daug alkoholio. Gydytojai diagnozavo moteriai vestibulinę migreną, kuri turėjo įtakos moters atminčiai ir sukūrė apsvaigimo efektą, rašoma The Daily Mail.

Karuselė, kurioje moteris buvo su draugais, suko juos ratu skirtinguose vagonėliuose ir kėlė į orą.

„Pasivažinėjimas buvo smagus ir baisus vienu metu, jau anksčiau ne kartą teko būti panašiuose atrakcionuose, todėl negalvojau, kad nutiks kas nors blogo“, – teigė moteris. B. Lane pasakojo, kad išlipusi iš vagonėlio, ji jautėsi truputį apsvaigusi ir svirduliavo. Iš pradžių moteris manė, kad perkaito saulėje, tačiau prasta savijauta nepraėjo ir grįžus namo. 

Susirūpinusi dėl savo sveikatos B. Lane apsilankė pas šeimos gydytoją, kuris nusiuntė ją pas neurologą. Šis jai diagnozavo migreną, kurią, kaip vėliau paaiškėjo, atrakcionas ir suaktyvino.

Vos vienas pasivažinėjimas pakeitė visą moters gyvenimą. Ji turėjo išeiti iš darbo, nes bet koks stresas galėjo pabloginti moters sveikatą. Negana to, ji privalėjo pakeisti visą savo valgiaraštį. Buvusi labdaros darbuotoja turėjo atsisakyti ne tik mėgstamo darbo, bet ir alkoholio, šokolado, citrusinių vaisių, pieno produktų, bananų ir kt.

Daktaras Andy Dowsonas, komentuodamas šį atvejį, tikina, kad daugelis nuo migrenos kenčiančių žmonių turėtų pasidaryti tyrimus, ar nėra jautrūs kokiems nors maisto produktams, nes jie galbūt ir sukelia galvos skausmus.

Bobbie Lane sutrikimas, anot specialisto, yra pagydomas, tačiau kol kas nėra aišku, kiek laiko gali užtrukti gydymas.

„Aš kasdien geriu vaistus, mano atmintis stipriai suprastėjo, jaučiuosi labai pavargusi. Galva man nuolat sukasi, tai sunku paaiškinti, nes dar niekada taip nesijaučiau", – pasakojo Bobbie Lane.

Bobbie Lane nuotraukas galite pažiūrėti čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius