Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2018 09 19

Popiežių Pranciškų pasitiksime subjurusiais orais: savaitgalį prasideda tikrasis ruduo

Šiuo metu į Lietuvą sugrįžusi vasara dar keletą dienų užsilaikys, tad mėgaukimės, kol galime, nes penktadienį ji baigsis ir jos vietą užims be ceremonijų prasidedantis ruduo. Deja, savaitgalį, kai Lietuvoje lankysis popiežius Pranciškus, orai labai smarkiai ir staigiai atvės bei subjurs.
Sostinėje policija ruošiasi būsimam popiežiaus vizitui
Žvirbliai / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

Kaip 15min pasakojo Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos sinoptikė Teresė Kaunienė, šiuo metu į Lietuvą atkeliavusi šilto oro masė iš atogrąžų. Būtent ji šią savaitę mums grąžino vasarą. Tačiau naktį iš penktadienio į šeštadienį vasara staigiai baigsis ir griežtai prasidės ruduo.

„Savaitgalį temperatūra staigiai nukris net aštuoniais–dešimt laipsnių, taigi atšalimą labai gerai pajusime. Savaitgalį laukia vis nemalonių pojūčių puokštė – lietus, šaltis ir vėjas. Jei labai negeri būsime, dar ir krušos gali būti.

Kadangi šilto oro masės labai retai išeina tyliai, dažniausiai – triukšmingai, galime sulaukti ir liūčių, ir audrų, ir perkūnijų, tačiau kadangi oro masių pasikeitimas vyks naktį, ypatingai mūsų nepalies.

Taip pat pasikeis vėjo kryptis iš pietvakarių į vakarų, jis sustiprės, nors pati naktis dar bus šilta – 10–15 laipsnių. Šeštadienio dieną oras sušils tik iki 14–18 laipsnių, sekmadienį bus mažiau vėjuota, bet temperatūra taip pat kils tik iki 13–17 laipsnių“, – teigė pašnekovė.

Pasak sinoptikės, lietaus taip pat netrūks. Šeštadienio dieną palis daugelyje rajonų ir gali lyti dar gana intensyviai, ypač pirmoje dienos pusėje. Sekmadienio naktį palis jau tik vietomis, o dieną vėl daugelyje vietų trumpai palis. Lietus jau nebus toks intensyvus kaip šeštadienį, bet įkyrus, t. y. dažnas. Intensyviau turėtų lyti vakarinėje šalies pusėje, mažiau – rytinėje. Taip pat rytinėje šalies dalyje sulauksime iš po debesų periodiškai išlendančios saulės, tačiau ji jau nešildys.

„Taigi keliaujantiems verta prisirengti keliais drabužių sluoksniais, kad galima būtų tiek apsirengti, tiek nusirengti. O viršutinis drabužis turi būti saugantis nuo lietaus“, – patarė sinoptikė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius