-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2020 03 26

Portale 15min duris atveria 8-metės Elbės mokykla: vaikams, tėvams ir mokytojams

Naujienų portalo 15min rubrikoje „Ne vienas namuose“ duris atveria inovatyvi nuotolinė mokykla, kuriai vadovaus 8-metė antrokė Elbė.

„Kviečiu visus karantino metu nebūti tik ekrano „skrolintojais“ ar serialų zombiais, o ir išmokti ko nors naujo! O kada išmokstame geriausiai? Kai perduodame savo žinias kitiems!“ – įsitikinusi Elbė.

Kartu su portalu 15min ji kviečia mokinius, mokytojus ir tėvus prisijungti prie „Elbės mokyklos“ ir kartu mokytis smagiai ir išmaniai. Užduočių užteks visiems!

Viskas, ko reikia, pasak Elbės, – tai šiek tiek laiko, fantazijos ir mobiliojo telefono kameros užfiksuoti savo idėjas ir parodyti jas visai Lietuvai.

Kas tris dienas „Elbės mokykloje“ mokiniai, mokytojai ir galbūt karantino metu mokytojų talentą savyje atradę tėvai dalinsis vis nauja užduotimi. Pavyzdžiui, papasakoti apie mylimiausią mokslininką, pristatyti Saulės sistemos planetas ar išaiškinti geometrinių figūrų įvairovę. Svarbu tai padaryti inovatyviai, kūrybingai, suprantamai ir patraukliai.

VIDEO: Prisijunkite: 8-metės Elbės mokykla vaikams, tėvams ir mokytojams

„Neįsivaizduojate, kokių videošedevrų sukuria vaikai, – pasakoja Elbės mama, pradinių klasių mokytoja Brigita Gaitanži. – Iš jų galime ne tik pasisemti kūrybingumo, bet neretai ir sužinoti naujų, mums nežinomų faktų.

Šiomis savaitėmis tėvai nepaprastai daug savęs atidavė vaikams – atėjo vaikų valanda. Jie yra nuostabūs lyderiai ir šioje situacijoje būtent jie mums gali parodyti, kaip reikia tvarkytis. Mano mokiniai yra didžiausi mano mokytojai. Tikiu, kad tokių yra labai daug.“

Šiomis savaitėmis tėvai nepaprastai daug savęs atidavė vaikams – atėjo vaikų valanda.

Ši idėja į 15min atkeliavo iš pačios Elbės ir jos mamos. Mes tikime, kad „Elbės mokykla“ – daugiau negu įprasta žinių dalinimosi platforma, tai savotiška mokytojų savanorių kalvė, o galbūt – ir mokytojų žvaigždžių! Tačiau svarbiausia, kad tai platforma vaikams ir jų kūrybingumui – jie šiandien geba daugiau nei suaugę ir išmaniosios technologijos jiems yra kaip higiena, ne kaip atradimas karantino metu.

Kviečiame prisijungti visus, kurie į mokslą linkę žvelgti kaip į prasmingą dalijimosi žiniomis ir patirtimi veiklą, kuri gali įtraukti visus. Šįkart užduotis – pristatyti mylimiausią mokslininką ar mokslininkę. Kviečiame kurti, filmuoti, montuoti – su savimi, be savęs, visai nesvarbu – ir siųsti vaizdo įrašus adresu pozityviai@15min.lt iki pirmadienio vakaro 16 valandos. Įrašais pasidalinsime su 15min skaitytojais.

SVARBU: siųsdami vaizdo įrašus jūs sutinkate, kad jie bus publikuoti portale 15min.

Tvarkydami asmens duomenis, mes užtikriname Jūsų teises pagal BDAR bei Lietuvos Respublikos asmens duomenų teisinės apsaugos įstatymą.

Plačiau: 15min privatumo politika

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius