-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 02 17

Pozityvaus mąstymo pamokos: kaip įveikti blogą nuotaiką?

Kiekvienas iš mūsų žino, kas yra bloga nuotaika, kai tiesiog norisi gulėti lovoje ir nieko neveikti, apie nieką negalvoti. Vienus iš mūsų bloga nuotaika aplanko rečiau, kitus – dažniau. Priežasčių gali būti begalė: problemos darbe ar namuose, oro permainos, konfliktai ir pan.
Katinas
Katinas / Fotolia nuotr.
Temos: 1 Psichologija

Ko galima griebtis, kad pagerėtų nuotaika?

Dėkokite už tai, ką turite ir nesijaudinkite dėl to, ko nėra

Kiekvienas rytas turėtų prasidėti nuo malonių minčių apie artėjančią dieną. Kartais pakanka tiesiog pasidžiaugti, kad esi gyvas, sveikas, o ant stalo garuoja puodelis gardžios kavos. Galbūt tai nėra tiek daug, kiek jums norėtųsi, bet ir ne tiek mažai, tiesa?

„Čia ir dabar“

Sumažinti įtampą, stresą ir blogą nuotaiką padės „čia ir dabar“ metodas. Kitais žodžiais tariant, sutelkite savo dėmesį ne tai, kas nutiks ar, dar blogiau, kas tariamai galėtų nutikti, o į tai, kas vyksta šią akimirką. Šilta vonia, minkštas chalatas ir puodelis arbatos su gabaliuku pyrago – visa tai geba savaime pakelti nuotaiką.

Tvarkinga išvaizda

Norėdami ne tik jaustis gerai, bet ir labiau pasitikėti savimi, nepamirškite rūpintis savo išvaizda. Švarūs plaukai, tvarkinga šukuosena bei nagai, švarūs drabužiai ir avalynė neturėtų būti ignoruojami, jeigu norite būti puikios nuotaikos visą dieną.

Būkite savimi

Atminkite auksinę taisyklę: niekas nėra jums nieko skolingas. Beje, jūs irgi nesate niekam nieko skolingas. Bendraudami su žmonėmis, vertinkite kiekvieną, natūraliai kylančią malonią akimirką. Jeigu yra priešingai, nesistenkite per jėgą pelnyti jums pagarbą, meilę ir rūpestį. Apribokite arba visai nustokite bendrauti su tais žmonėmis, kurie sukelia jums neigiamas emocijas. Jūs neprivalote visiems patikti. Kiekvienas turi teisę būti savimi.

TAIP PAT SKAITYKITE: Pozityvaus mąstymo pamokos: kaip tapti optimistu

Užsiimkite įdomia veikla

Jeigu užpuola slogi nuotaika ir blogos mintys, blogiausia, ką galite padaryti, tai nieko neveikti ir leisti laisvai judėti negeroms mintims. Išbandykite naują receptą, sutvarkykite spintą, siuvinėkite ar pasidarykite manikiūrą. Tai daug geriau negu stačia galva nerti į liūdnas mintis.

Sportuokite

Sportuojančio žmogaus smegenys geriau aprūpinamos deguonimi. Tai reiškia, kad jo nuotaika būna geresnė, jis atsparesnis stresinėms situacijoms. Be to, sportas padeda atsikratyti neigiamų emocijų. Tam nebūtina lėkti į sporto klubą ir imtis didelio krūvio treniruočių. Iš pradžių pakaks rytinės mankštos, lengvo prasibėgiojimo parke ar pasivažinėjimo dviračiu.

Šypsokitės

Net jeigu jūsų savijauta yra tokia, kad šypsotis visai nesinori, darykite tai per prievartą. Mokslininkai seniai pastebėjo, kad šypsantis (net jeigu per prievartą), įsijungia tie fiziologiniai mechanizmai, kurie kelia nuotaiką.

Išsimiegokite

Jeigu jums trūksta miego, turite daug šansų būti blogos nuotaikos. Miego metu kūnas atstato jėgas. Miegokite bent 8 val. per parą, ir pastebėsite, kad vis rečiau atsikeliate „ne ta koja“. Beje, prieš eidami gulti, nepamirškite palikti kompiuterio ar išmaniojo telefono už durų.

TAIP PAT SKAITYKITE: 12 požymių, kad švaistote gyvenimą vėjais

Nekaltinkite kitų

Bene svarbiausia taisyklė: dėl savo prastos savijautos nekaltinkite aplinkinių. Pirmiausia keiskite save, savo mintis ir elgesį. Laimę kuriame mes patys ir ji prasideda nuo mūsų vidinio pasaulio.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius