Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2020 10 29

Pramogos, kurias privalu išbandyti siaubo ir iššūkių mėgėjams

Nors Lietuvoje panašią į Vaiduoklių šventę minime Užgavėnių metu, vis tik spalio 31-ąją dieną Helovino dvasia užvaldo ir mūsų šalį: moliūgais dekoruojami namai, voratinkliais ir kita atributika išpuošiamos parduotuvių vitrinos, organizuojami teminiai vakarėliai bei filmų seansai. Jeigu siaubo tematika jums artima, ir kiekvienais metais su nekantrumu laukiate bauginančios Helovino nakties, „Laisvalaikio Dovanos“ pristato šiurpulį keliančias idėjas, kurias nors kartą gyvenime turėtų išbandyti kiekvienas tikras šios šventės gerbėjas.
Pramogos, kurias privalu išbandyti siaubo ir iššūkių mėgėjams
Pramogos, kurias privalu išbandyti siaubo ir iššūkių mėgėjams / Partnerio nuotr.
Temos: 1 Helovinas

Siaubo filmo scenarijų primenanti vakarienė

Siaubo filmus žmonės renkasi tam, kad pajustų nerimo, baimės emocijas ir išgyventų tai, ko negali patirti realiame gyvenime, kartu suvokiant, jog iš tiesų tuo metu yra saugūs. Visa tai išgyventi dar realiau, tarsi patiems tampant kraupaus filmo dalimi, galima siaubo vakarienėje „Haunted Dinner“. Tai vienintelis toks patyrimas Lietuvoje, kurio metu vakarieniaujama kraupioje, kraują stingdančioje atmosferoje. Tik pravėrus siaubo namų duris, dalyvius pasitinka paslaptingas šeimininkas, o viso vakaro metu širdį greičiau tuksėti verčia aplink besisukiojantys atvykėliai iš dvasių pasaulio. Nors šio vakaro atmosfera gana kraupi, tačiau pagrindinės renginio esmės – maisto ir bendravimo – tai neužgožia. Jokių įdarytų akių, marinuotų smegenų ar kitų teminės formos patiekalų ant šios vakarienės stalo nerasite, tad užkandžiu, karštu patiekalu ir desertu mėgausitės pasigardžiuodami. Tapti adrenalino kupino vakaro patyrimo „Haunted Dinner“ dalimi galima nuo 40,99 eurų.

Partnerio nuotr./Tapti adrenalino kupino vakaro patyrimo „Haunted Dinner“ dalimi galima nuo 40,99 eurų.
Partnerio nuotr./Tapti adrenalino kupino vakaro patyrimo „Haunted Dinner“ dalimi galima nuo 40,99 eurų.

Maisto skonis tamsoje

Ar žinojote, kad apie 80-90 procentų informacijos žmogus suvokia per regą? Dabar įsivaizduokite, kaip atskirtumėte įrankius ir kaip atpažintumėte, ką valgote, vakarieniaudami aklinoje tamsoje. Tikriausiai visa tai vizualizuoti galvoje gana sudėtinga, bet imti ir pabandyti realybėje galima vakarienės tamsoje „Dine in the Dark“ metu. Esant visiškai tamsai, kai regėjimo galimybės pranyksta, kyla nesaugumo, baimės ir kitų jausmų sąmyšis, kurį „Dine in the Dark“ metu bandoma suvaldyti uoslės ir skonio receptorių pagalba. Tai visiškai unikali valgymo patirtis, kuri leis iš naujo pažinti maisto skonį ir aromatą. Šis intriguojantis žaidimas su juslėmis kainuoja nuo 35,99 eurų.

Partnerio nuotr./„Dine in the Dark“
Partnerio nuotr./„Dine in the Dark“

Bendravimas ne matant, o jaučiant

Išbandyti savo galimybių ribas ir pasinerti į juslinį patyrimą visiškoje tamsoje galima ir programos „Dialogas tamsoje“ metu. Ši programa kupina staigių pokyčių ir nenuspėjamų scenarijų, bandant nereginčių vedlių pagalba prisitaikyti pasaulyje be akimis matomų vaizdų bei išmokti bendrauti pasitelkiant kitus pojūčius. Dalyviai kartu turi įveikti įvairiausius grupinius iššūkius, kurie priverčia į realybę pažvelgti „kitomis akimis“. Tai unikalios atmosferos patyrimas, kur vaizdinius kuria tik pačių dalyvių vaizduotė. Dažniausiai nustembama, kiek daug galima pamatyti ir pajusti nematant akimis. Pabandyti praktiškai suprasti, ką reiškia gyventi tamsoje, kainuoja nuo 25 eurų.

Partnerio nuotr./„Dialogas tamsoje“
Partnerio nuotr./„Dialogas tamsoje“

Siaubingai aštrūs pojūčiai

Save laikantiems tokiais siaubo fanatikais, kad net, atrodo, sudėtinga surasti pramogą, kuri dar nustebintų, o juo labiau išgąsdintų, siūlome ekstremaliai aštrių pojūčių pasisemti siaubo žaidime „Hangar“. Tai psichologinis siaubo išgyvenimas, kuriame vienu metu gali dalyvauti komanda, sudaryta daugiausiai iš šešių asmenų. Žaidimo dalyviai izoliuojami tamsoje skęstančiame, virš penkių šimtų kvadratinių metrų angare ir tempiami į įtampos kupiną prarają. Žaidimo tikslas – įveikti visas užduotis ir nepakliūti į psichinių ligonių rankas. Siužetas itin tikroviškas, įtraukiantis ir bauginantis, tad skirtas tik stiprių nervų žmonėms. Gali būti, jog mėginsite sau įžnybti, norėdami įsitikinti, kad nesapnuojate, bet deja. Šis baisiausią košmarą primenantis potyris dviem asmenims kainuoja 30 eurų, o kompanijai iki šešių asmenų – 90 eurų.

Partnerio nuotr./„Hangar“
Partnerio nuotr./„Hangar“

Kraują stingdanti viešnagė

Dar viena vieta, kuri siūlo pasinerti į mistinį nuotykį, bandant įveikti kūną stingdančią baimę ir rasti būdą, kaip ištrūkti iš košmarų sūkurio – „Nightmare Hotel“. Veiksmas prasideda dar net neįžengus kojos į vidų, kai viešbučio administratorius pasitinka svečius lauke, prie įėjimo. Tamsa, specialūs efektai, iki smulkmenų apgalvotos dekoracijos ir šiurpulį keliantis viešbučio gyventojų elgesys sukelia nevalingą raumenų įsitempimą ir nenumaldomą norą, kuo greičiau iš čia pabėgti. Manantiems, kad jų drąsą nepalaužiama, ši pramoga leis pasijusti tikrais siaubo filmų herojais ir pasitikrinti, ar tai iš tikrųjų tiesa. Apsilankymas siaubo namuose „Nightmare Hotel“ kompanijai kainuoja nuo 49 eurų.

Partnerio nuotr./„Nightmare Hotel“
Partnerio nuotr./„Nightmare Hotel“

Šias pramogas siūlome išbandyti visiems, kurie Helovino laukia ne tik dėl galimybės persirengti zombių ar kitų monstrų kostiumais ir linksmai pasišokti vakarėlyje su draugais, bet labiausiai todėl, kad tamsoje tūnančios paslaptys jumyse žadina begalinį smalsumą. Kadangi visos „Laisvalaikio Dovanos“ siūlomos pramogos galioja trejus metus, šios idėjos pravers ne tik Helovinui, bet ir bet kuriuo kitu metų laiku, kai kasdienybėje pritrūks jaudinančių susidūrimų akis į akį su savo baime. Daugiau idėjų įdomiam laisvalaikiui ir originalių įspūdžio dovanų rasite ČIA.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius