-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2018 10 24

Projektas „Susitikim, mieli senjorai“ Kauno senjorams siūlo nemokamus užsiėmimus

Antrus metus skaičiuojanti iniciatyva „Susitikim, mieli senjorai“ pirmą kartą pakvietė naujas laisvalaikio veiklas atrasti vyresnio amžiaus kauniečius. Nuo vidurvasario nemokamai linijinių šokių, tapybos ir rankdarbių mokęsi daugiau nei 500 Vilniaus senjorų šiandien šią estafetę perduoda 300 Kauno vyresniųjų. Projekto organizatorių teigimu sėkmingas projekto augimas – svarbus patvirtinimas, jog Lietuvos senjorai aktyvūs ir atviri naujovėms.
Projektas „Susitikim, mieli senjorai“ Kaune
Projektas „Susitikim, mieli senjorai“ Kaune / Projekto partnerio nuotr.
Temos: 2 Kaunas Senjorai

Kaune iki Naujų metų šimtai entuziastingų vyresnio amžiaus žmonių bursis profesionalių lektorių organizuojamuose užsiėmimuose ir galės atrasti naujas mylimas laisvalaikio veiklas. Linas Liandzbergis visus norinčius įvaldyti teptuką ir dažus mokys tapybos, aktyvų judėjimą mėgstantys senjorai savo jėgas išbandys Dalios Michelevičiūtės linijinių šokių pamokose, o Kristina Račkauskaitė pakvies praleisti laiką kūrybinėse dirbtuvėse.

Pasak iniciatyvos organizatorių, naujus laisvalaikio hobius atrasti norintys Kauno senjorai laisvas projekto dalyvių vietas užpildė akimirksniu.

„Nors pradėję organizuoti šių metu veiklas nerimavome, ar būsime įdomūs ir reikalingi platesniam senjorų ratui, du sėkmingi etapai sostinėje teikia daug vilčių ir iškeliaujant su projektu į naują miestą. Vos paskelbę registracijos pradžią supratome, kad kauniečiai nekantriai laukė galimybės paįvairinti savo kasdienę darbotvarkę“, – apie „Susitikim, mieli senjorai“ iššūkius kalba projekto iniciatorius Edgaras Stanišauskas.

E.Stanišausko teigimu, keleri metai praleisti organizuojant projektą visai prie jo dirbančiai komandai padėjo įsitikinti, jog Lietuvos vyresnieji yra daug atviresni, aktyvesni ir pozityviau žiūri į naujoves nei dažnai manoma.

VIDEO: Projekto „Susitikim, mieli senjorai“ linijinių šokių pamokos (2018 rugsėjis)

„Žmonės, nepriklausomai nuo jų amžiaus ar gyvenamos vietos, yra smalsūs ir linkę išbandyti naujoves. Kartais jiems tereikia padrąsinimo, jaukios, palaikančios aplinkos sukūrimo. Prisijungimas prie bendraminčių būrio padeda labiau pasitikėti savo jėgomis ir paskatina pamatyti save neįprastoje veikloje. Tinkama atmosfera, nauji įspūdžiai skatina ir bendravimo džiaugsmą, norint šiais įspūdžiais pasidalinti“, – teigia vienas iš projekto organizatorių.

Tikimasi, kad įgyvendinus naują etapą Kaune bus galima svarstyti apie dar didesnį „Susitikim, mieli senjorai“ projekto augimą kitais metais. Projekto organizatoriai neabejoja, kad prasmingai savo laisvalaikį praleisti norinčių vyresniųjų netrūksta ir regionuose, mažesniuose miesteliuose. Tai skatina sutelkti visas jėgas ir ieškoti naujų projekto vystymosi galimybių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius