Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 10 11

Psichologas T.Lagūnavičius: kokie socialinių tinklų minusai arba nesuvokta priklausomybė?

Virtualusis pasaulis jau tapo neatsiejama kiekvieno iš mūsų gyvenimo dalis. Nebeįsivaizduojame, kad galėtume nebendrauti, nenaršyti, nedirbti, neskaityti internete. Tai jau tapo savaime suprantamu dalyku ir nevalingu įpročiu.
Pora
Pora / Vida Press nuotr.

Aptingęs šiuolaikinis žmogus nebeįžvelgia grėsmių, kurias kelia socialiniai tinklai. Apie „sėdėjimo“ socialiniuose tinkluose minusus ir priklausomybę nuo jų kalba psichologas, Kauno jaunimo direktorius Tomas Lagūnavičius.

Asmeninio archyvo nuotr./Psichologas Tomas Lagūnavičius.
Asmeninio archyvo nuotr./Psichologas Tomas Lagūnavičius.

1.Prie kompiuterio laikas pralekia nepastebimai. Ir ne tik laiką „vagia“ virtualusis gyvenimas. Žmogus pats nesuvokia, kaip greitai praranda erdvės pojūtį. Išsenka jo gyvybinė energija.

2.Tikriausiai visi esame pajutę, kaip praleidus pusdienį prie kompiuterio ima svaigti galva, jaučiamės tarsi apsvaigę. Retkarčiais net nesugebame adekvačiai reaguoti į aplinką.

3.Jūs gaunate per didelius informacijos srautus. Beje, didžioji dalis visiškai nereikalinga. Taip „infošlamštas“ užteršia jūsų smegenis, todėl prastėja atmintis.

4.Jūsų žvilgsnis slysta antraštėmis, kartais teksto turiniu. Bet smegenys reikalingos informacijos nesugeba įsisavinti. Perskaitę nieko neatsimenate.

5. „Popsiniai“ tekstai yra parašyti taip, kad jums būtų lengva skaityti. Jie suskaidyti trumpomis pastraipomis. Parašyti trumpučiais sakiniais. Tam, kad jums pavyktų įsisąmoninti pateiktą turinį.

6. Bendraujate tik socialiniuose tinkluose – tokiu būdu neprisiimate jokios atsakomybės už savo žodžius. Komentarai liejasi laisvai, ir jums dėl to galvos neskauda. Galite išlieti savo neigiamas emocijas. Išreikšti savo svarią nuomonę apie kitą žmogų. Ir jaučiatės nebaudžiamas. Tik įsiuntate, jei kiti komentuoja jus.

7. Tik prabudę įsijungiate kompiuterį, nes norite visada „būti veiksmo sūkuryje“. Virtuali erdvė tampa tokiu pat įpročiu, kaip kasdieninis dantų valymas.

O jūs? Ar perskaitėte visą šį straipsnį? O gal tik antraštę?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius