Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 10 12

Robertas Petrauskas meta protų kovų iššūkį Jurbarkui

Šį ketvirtadienį, spalio 15 d., Jurbarke vyks Europos Komisijos atstovybės Lietuvoje organizuojamas renginys, kuriame vietos bendruomenės nariai drauge su protmūšių organizatoriumi ir vedėju Robertu Petrausku kviečiami dalyvauti protų kovose. Taip pat renginio metu bus galima nemokamai pasigaminti medžiagines daugkartinio naudojimo veido kaukes, sužinoti, kaip antram gyvenimui prikelti nereikalingus drabužius bei sudėlioti vartojimo įpročius atskleisiančią dėlionę.
EKOprotai su R. Petrausku
EKOprotai su R. Petrausku / Organizatorių nuotr.

Be to, drauge su socialinės iniciatyvos „Kūrybos kampas 360°“ įkūrėju Giedriumi Buču bei žygio pėsčiomis aplink mūsų šalį „Už švarią Lietuvą!“ žygeiviais jurbarkiečiai raginami diskutuoti visiems aktualiu klausimu – kaip kurti saugią ir darnią mus supančią aplinką.

Trečiadienį Jurbarko miesto gyventojai ir svečiai nuo 11 val. kviečiami dalyvauti įvairiose veiklose Jurbarko rajono savivaldybės viešojoje bibliotekoje (Vilniaus g. 4, Jurbarkas).

„Norime šalies gyventojams skleisti žinią apie Europos Sąjungos indėlį kovojant su klimato kaita, užtikrinant aplinkos apsaugą ir biologinę įvairovę. Todėl renginio dalyviams siekiame suteikti praktikoje pritaikomų žinių, skatinančių vartoti atsakingai. Mat augančios žmonių vartojimo apimtys neišvengiamai didina aplinkos užterštumą ir tik vieningai spręsdami šią problemą bendruomenėse galėsime prisidėti prie saugios ir švarios aplinkos kūrimo“, – pasakoja Europos Komisijos atstovybės Lietuvoje vadovas Arnoldas Pranckevičius.

Aplinkosaugos svarbą akcentuoja ir R.Petrauskas: „Daugelis žino, kaip svarbu saugoti gamtą, tačiau tas žinias būtina nuolat gilinti. Todėl protų kovos, susijusios su ekologija bei aplinkos apsauga, tikiu, paragins žmones susimąstyti apie savo indėlį kuriant tvarią aplinką sau ir ateities kartoms. Juk kuo daugiau apie tai kalbėsime, tuo geriau suprasime, kodėl svarbu atkreipti dėmesį į kasdienį vartojimą“.

Proto kovos su R.Petrausku vyks spalio 15 d. 16:00–18:00 val. Jurbarko rajono savivaldybės viešojoje bibliotekoje. Jose galėsite ne tik smagiai praleisti laiką, bet ir įsivertinti savo žinias apie ekologiją bei aplinkosaugą. 5-ių asmenų komandas registruokite el.paštu.

Taip pat trečiadienį 11 val. žygio „Už švarią Lietuvą!“ meistrų komanda padės visiems norintiems iš nebenaudojamos medienos pasigaminti inkilus paukščiams. Jurbarkiečiai raginami savo aplinkoje surasti jau nebereikalingų lentų ir atsinešti jas į dirbtuves.

12 val. vyks susitikimas su žygio „Už švarią Lietuvą!” dalyviais. Žygeiviai pasidalins žygio įspūdžiais ir kvies padiskutuoti apie mūsų bendrų namų saugojimą bei darnios aplinkos kūrimą.

12:30–16:00 val. žygio dalyviai siūlys dėlioti „Vartojimo dėlionę“, kuri atskleis perteklinio vartojimo problemas ir mūsų kasdienius įpročius.

13:00–14:00 val. socialinio verslo TEXTALE įkūrėja, aplinkosaugininkė Viktorija Nausėdė kvies į paskaitą „Turtai mūsų drabužinėse: faktai, pramanai ir galimybės. Kur dedate nereikalingus drabužius?“.

14:30–15:30 val. vyks TEXTALE apsauginių kaukių dirbtuvės, kuriose savo rankomis bus galima susikurti daugkartinė medžiaginę kaukę iš TEXTALE atsivežtų įvairiaspalvių audinių likučių. Vietų skaičius ribotas. Registracija vykdoma el.paštu.

Visi renginiai nemokami.

Daugiau informacijos apie renginį galite rasti – čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius