Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2020 10 28

Rožytes iš klevo lapų sukanti Virginija: „Dukra juokauja, kad tapau tikra žvaigžde“

Kauno senamiestyje ant suoliuko sėdi ponia Virginija. Šalia padėtas maišelis su puokščių žaliava, siūlų ritė ir jau padarytos puokštės. Vienos jų – tik iš klevo lapų, kitos – papuoštos ryškia žaluma.
Puokščių pardavėja
Puokščių pardavėja / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

69-erių Virginija, paklausta, ar sutinka pasikalbėti, beveik susiima už galvos. „Jau nesuskaičiuoju, kelinti jūs – vienas po kito eina“, – juokiasi moteris.

Ji pasakoja, kad puokšteles iš lapų daro septynerius metus. Viskas prasidėjo nuo to, kad prie Kauno požeminės perėjos Virginija pamatė pardavinėjamas spalvingas puokštes iš klevo lapų ir nusprendė pati išmokti – o lengva nebuvo, gavo ir ne vieną patarimą iš puokštes pardavinėjančios moters, kaip jas tinkamai lankstyti.

Dabar, sako, vienai puokštei užtrunkanti apie 40 minučių, puošianti žalumynais, derinanti spalvas. „Supurškiu laku puokštes – kuo puikiausiai laikosi“, – paslaptį išduoda Virginija.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Rudeninės puokštės iš lapų
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Rudeninės puokštės iš lapų

Moteris pasakoja, kad 19 metų dirbo Prano Mažylio gimdymo namuose – buvo sanitarė. „Moterys ten gimdžiusios, net ir praėjus 30–40 metų, mane prisimena, užkalbina.

Dabar pensijoje esu, o gėles pardavinėju ir puokštes darau, kai medžiagų prisirenku. Londone gyvenanti dukra Živilė, su kuria kalbuosi per skaipą, juokauja, kad tikra Aleksoto žvaigžde tapau – internete atsidūriau, – juokiasi Virginija. – Matau, kad mane fotografuoja, sako, net Cicinas filmavo, ir televizija buvo.“

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Rudeninės puokštės iš lapų
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Rudeninės puokštės iš lapų

„O ar perka puokšteles“, – paklausiu. „Na, jeigu sėdžiu, vadinasi, perka“, – juokiasi Virginija. Prideda dar ir tai, kad ir karantinas netrukdo žmonėms puokščių įsigyti, be to, ir kaina jų, kaip sako moteris, – „kas kiek duoda, tiek gerai“.

Pati nešioja kaukę, sako turinti net tris – saugosi nuo viruso. „Duok Dieve visiems išsikapstyti. Ir linkiu – likti sveikiems, įveikti virusą. Aš jo nebijau“, – šypsosi senamiestį puokštėmis nuspalvinusi moteris.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius