Dabar populiaru
Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą

Savaitgalio valgiaraštis: skonių puokštė

Aromatingi blynukai
Autorės nuotr. / Aromatingi blynukai
Šaltinis: 15min
0
A A

Sinoptikai sako, kad vasara dar neskuba mūsų palikti, tad mėgaukitės į sveikatą visais jos skoniais. Kad nereikėtų sukti galvos, ką gaminti, sufleruojame! Ji24 receptuose atrasite visą puokštę įvairiausių skonių.

Daugiau 15min Gyvenimas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

UŽKANDŽIAI

Receptai
Receptas: Dvispalvė užkandėlė
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
2.8 / 15
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Džiovinti pomidorai: 400.00 g (saulėje džiovintų aliejuje)
Kaparėliai: 1.00 valg. š.
Fetos sūris: 300.00 g
Rikotos sūris: 200.00 arbat. š.
Bazilikai: 1.00 arbat. š. (smulkintų lapelių ir šviežių lapelių papuošimui)
Česnakai: 2.00 skiltelės
Pesto padažas: 4.00 arbat. š. (pusė indelio su bazilikais)
Želatina: 1.00 arbat. š.
Grietinėlė: 2.00 valg. š.
Kaip gaminti

1. Saulėje džiovintus pomidorus labai gerai nuvarvinkite, sumaišykite su kapotais kaparėliais.

2. Želatiną užpilkite grietinėle, kai išbrinks, trumpai pakaitinkite garų vonelėje, kad želatina ištirptų.

3. Paruoškite varškės kremą: fetą sumaišykite su rikota, išspauskite česnako skilteles, įberkite bazilikų, pagal skonį pasūdykite, tada įmaišykite želatiną.

4. Į stačiakampę nedidukę formą dėkite sluoksnį saulėje džiovintų pomidorų, juos labai gerai suspauskite, kad neliktų tarpelių, ant viršaus krėskite fetos kremo, jį irgi gerai suspauskite, tada vėl dėkite pomidorų ir varškės.

5. Užkandėlę per naktį palaikykite šaldytuve. Tiekite supjausčiusi nedideliais gabalėliais. Šalia į indelį krėskite pesto padažo. Puoškite bazilikų lapeliais.

Pagaminsite per 40 min. (neskaičiuojant šaldymo laiko).

Receptai
Receptas: Paprikų apkepėlė su sūriu
4 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.6 / 12
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Paprikos: 1.00 vnt. (stiklainėlis (450 g) keptų marinuotų paprikų)
Mocarelos sūris: 2.00 vnt. (rutuliukai arba varškė)
Raudonasis svogūnas: 1.00 vnt.
Čiobreliai: 1.00 žiupsnelis (švieži)
Aliejus: 1.00 arbat. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1. Paprikas nusausinkite ir sudėkite į kepimo skardelę. Ant viršaus sudėkite griežinėliais pjaustytą mocarelą, užbarstykite druskos, uždėkite plonai pjaustyto svogūno ir keletą šakelių čiobrelių, apšlakstykite aliejumi.

2. Apkepėlę dėkite į įkaitintą iki 230 laipsnių (pasirinkite keptuvo su ventiliatoriumi režimą) orkaitę ir kepkite 10–15 minučių.

Knyga „30 minučių virtuvėje“
Knyga „30 minučių virtuvėje“

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „30minučių virtuvėje“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Receptai
Receptas: „Croissant“ pusryčių sumuštinis
2 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
4.3 / 11
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Prancūziškas ragelis: 2.00 vnt. ((vakar dienos))
Špinatai: 50.00 g
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Kumpis: 6.00 riekės ((plonai pjaustyto arba dešros))
Sviestas: 2.00 valg. š. ((kepimui))
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti
  1. Nuplaukite ir nusausinkite špinatus. Į keptuvę įdėkite šaukštelį sviesto, jam išsilydžius sudėkite špinatus, įberkite druskos ir pipirų. Pakepinkite porą minučių, kol špinatai sukris ir suminkštės. Atidėkite juos į šalį.
  2. Kiaušinius sudėkite į dubenėlį, šiek tiek išplakite su žiupsneliu druskos ir pipirų.
  3. Įkaitinkite sausą keptuvę. Perpjaukite išilgai prancūziškus ragelius ir šiek tiek apskrudinkite/pašildykite.
  4. Į įkaitintą keptuvę įdėkite šaukštelį sviesto, jam išsilydžius, supilkite kiaušinio plakinį ir iš lėto mentele stumdykite/maišykite kiaušinį, kol jis iškeps ir sušoks į atskirus gabalėlius. 
  5. Ant skrudinto ragelio dėkite pasirinktą mėsą, kepintus špinatus ir keptą kiaušinį. Ant viršaus uždėkite kitą ragelio pusę.

Fantazija, ką įdėti į vidų – gali būti begalinė. Ypač jei turite įvairiausių priedų ar savaitės likučių šaldytuve.

Receptą rasite čia.

SALOTOS

Receptai
Receptas: Žalios salotos su kuskusu
7 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
4.4 / 7
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Kuskusas: 175.00 g
Vanduo: 250.00 ml
Brokoliniai kopūstai: 200.00 g
Agurkai: 1.00 vnt. (didelis)
Pomidorai: 10.00 vnt. (slyviniai)
Mėtos: 1.00 sauja (švieži lapeliai)
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š.
Citrinos: 1.00 vnt.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Fetos sūris: 270.00 g
Kaip gaminti
  1. Į nedidelį puodą supilkite vandenį ir užvirkite. Į verdantį vandenį suberkite kuskusą ir žiupsnelį druskos. Išmaišykite. Iš karto išjunkite ugnį, uždenkite prikaistuvį dangčiu ir palikite pastovėti 10–12 min., kol kuskuso kruopos bus paruoštos. Tuomet nuimkite dangtį, sumaišykite šakute ir palikite atvėsti.
  2. Brokolinį kopūstą išskaidykite žiedynėliais ir taip pat išvirkite žiupsneliu druskos pagardintame vandenyje. Atvėsinkite.
  3. Agurką supjaustykite plonais šiaudeliais, slyvinius pomidoriukus – skiltelėmis. Mėtų lapelius sukapokite.
  4. Į dubenį suberkite atvėsusį kuskusą, suberkite atvėsusius ir nusausintus brokolinių kopūstų žiedynėlius, agurkų šiaudelius, pomidorų skilteles ir kapotas mėtas. Apšlakstykite šlakeliu alyvuogių aliejaus, išspauskite citrinų sultis, pagardinkite žiupsniu druskos, pipirų ir suberkite trupintą fetą. Gerai sumaišykite.
  5. Uždenkite dubenį maistine plėvele ir palaikykite šaldytuve 1–2 val. prieš tiekdamos į stalą. Skanaus!
Receptai
Receptas: Aštrios burokėlių salotos
2 asmenims
Pagaminsite per 25 min.
3.5 / 28
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Burokėliai: 4.00 vnt. (nedidelių)
Salotos: 1.00 sauja (lapelių)
Raudonasis svogūnas: 1.00 vnt. (didelis)
Riešutai: 1.00 sauja (mėgstamų)
Apelsinai: 1.00 vnt. (0,5 - salotoms ir 0,5 - užpilui)
Česnakai: 2.00 skiltelės (užpilui)
Aitrioji paprika: 1.00 vnt. (gabalėlis ankšties - užpilui)
Sezamų aliejus: 4.00 valg. š. (užpilui)
Sojų padažas: 2.00 valg. š. (užpilui)
Prieskoniai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį kiniško penkių rūšių prieskonių mišinio - užpilui)
Kaip gaminti
  1. 2 burokėlius iškepkite orkaitėje (bet neperkepkite), nulupkite, supjaustykite šiaudeliais.
  2. Likusius burokėlius nulupkite, sutarkuokite smulkia trintuve.
  3. Riešutus sukapokite, paskrudinkite sausoje keptuvėje ir atvėsinkite.
  4. Svogūną nulupkite, supjaustykite plonyčiais žiedeliais, juos apšlakstykite pusės apelsino sultimis ir pamaigykite, kad nebūtų tokie aštrūs.  
  5. Paruoškite užpilą: česnako skilteles išspauskite, aitriąją papriką sukapokite, prieskonius sumaišykite su sezamų aliejumi ir apelsino sultimis, pagal skonį berkite prieskonių, labai gerai išmaišykite ir bent valandą jį palaikykite, kad susimaišytų skoniai.
  6. Abejus burokėlius sumaišykite su nuplautomis ir nuvarvintomis salotomis, svogūnais ir  išdalykite  į lėkštes.
  7. Ant viršaus berkite skrudintų riešutų ir pilkite padažo. Tiekite su mėgstamos duonos riekele.
  8. Pagaminsite per 25 min. (neskaičiuojant burokėlių kepimo laiko).
Receptai
Receptas: Grybų salotos su feta
3 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
1.5 / 2
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Duona: 4.00 vnt. (Kelios riekelės itališkos duonos)
Česnakai: 2.00 skiltelės
Grybai: 10.00 vnt. (mėgstamų ir itin kvapių miško grybų, pvz., baravykų)
Fetos sūris: 150.00 g
Salotos: 100.00 g (dvi saujos įvairių salotų lapelių)
Svogūnų laiškai: 50.00 g
Aliejus: 1.00 valg. š. (ir užpilui 1 valg. š.)
Garstyčios: 1.00 arbat. š. (Užpilui; grūdėtųjų)
Actas: 2.00 valg. š. (Užpilui; baltojo vyno acto)
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį ir užpilui truputį)
Pipirai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį ir užpilui truputį)
Čiobreliai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Prieskoniniai žalumynai: 1.00 arbat. š. (papuošti)
Cukrus: 1.00 arbat. š. (Užpilui; truputį)
Kaip gaminti

1. Grybus nuvalykite, nuplaukite, nusausinkite, sudėkite į karščiui atsparią kepimo formą, pasūdykite, pagardinkite pipirais, apšlakstykite šlakeliu aliejaus, iškepkite karštoje orkaitėje ir atvėsinkite.

2. Salotų lapus nuplaukite, nusausinkite, sudėkite į kelias lėkštes, ant viršaus dėkite atvėsintų grybų, trupintų fetos gabalėlių.

3. Duoną supjaustykite nedideliais kubeliais ir pakepinkite su trupučiu aliejaus ir išspaustais česnakais. Atvėsinkite ir suberkite ant salotų.

4. Salotas apliekite užpilu, paruoštu iš baltojo vyno acto, grūdėtųjų garstyčių, aliejaus ir prieskonių (druskos, pipirų, cukraus).

SRIUBOS

Receptai
Receptas: Vengriška obuolių sriuba
6 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
1.0 / 1
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Obuoliai: 1.00 kg
Cukrus: 200.00 g
Cinamonas: 1.00 valg. š.
Citrinos: 1.00 vnt.
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (tryniai)
Grietinėlė: 100.00 ml
Gvazdikėliai: 8.00 vnt.
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Vynas: 1.00 st. (saldaus, balto)
Kaip gaminti
  1. Užvirkite 2 litrus vandens. Supilkite vyną, cinamoną, gvazdikėlius, druską, supjaustytą į stambius griežinėlius citriną ir obuolius. Obuolius prieš tai nulupkite ir supjaustykite kvadratėliais. Virkite, kol obuoliai suminkštės.
  2. Išimkite citrinos griežinėlius ir supilkite grietinėlės ir kiaušinio trynių masę į sriubą. Suberkite cukrų ir pavirkite keletą minučių. Cukrų galite dėti pagal skonį – mėgstantys dar saldžiau gali dėti daugiau cukraus.

Skanaus!

Receptas Viktorijos Ramašauskaitės

Receptas: Šviežių pomidorų sriuba su obuoliais, salierais ir vištiena

Receptai
Receptas: Pievagrybių sriuba su miežinėmis kruopomis
12 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.6 / 7
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Pievagrybiai: 800.00 g
Daržovių sultinys: 2.00 l (tinka ir tirpus)
Salierai: 2.00 vnt. (2 puodeliai stambiai sutarkuotų šakniagumbių)
Svogūnai: 3.00 vnt. (2 puodeliai stambiai sukapotų)
Jogurtas: 120.00 g (natūralus)
Miežinės kruopos: (ketvirtadalis) 1.00 puodelis
Česnakai: 4.00 skiltelės
Sojų padažas: 4.00 valg. š.
Aliejus: 4.00 valg. š.
Juodieji pipirai: 1.00 arbat. š. (ketvirtadalis)
Kaip gaminti

1. Storasienį puodą uždėkite ant ugnies ir 1 min. pakaitinkite. Įpilkite aliejaus ir puodą pasukinėkite, kad riebalai pasklistų po visą dugną.

.2 Sudėkite nuvalytus ir griežinėliais supjaustytus pievagrybius, retkarčiais pamaišydami kepkite, kol išsiskirs sulčių.

3. Sudėkite salierus, svogūnus, grūstus česnakus ir troškinkite, kol svogūnai suminkštės.

4. Supilkite sultinį, suberkite kruopščiai nuplautas kruopas. Kai užvirs, ugnį sumažinkite, puodą uždenkite ir virkite, kol kruopos suminkštės. Tada pagardinkite pipirais.

5. Jogurtą įmaišykite taip: iš pradžių dubenėlyje jį sumaišykite su maždaug 100 ml karštos sriubos, paskui puodą nukelkite nuo ugnies, įmaišykite jogurto mišinį ir pagardinkite sojų padažu. Įmaišius jogurtą nebeužvirkite!

Knyga „100 receptų sergantiems diabetu“
Knyga „100 receptų sergantiems diabetu“

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „100 receptų sergantiems diabetu “, kulinarė Asta Žvikevičienė

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Receptai
Receptas: Aromatingi blynukai
2 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.9 / 25
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Miltai: 6.00 valg. š.
Manai: 2.00 valg. š.
Morkos: 1.00 st. (tarkuotos)
Apelsinai: 1.00 vnt. (sultys)
Pienas: 1.00 st.
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Cukrus: 2.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Imbieras: 1.00 vnt. (gabaliukas šaknies)
Grietinėlė: 50.00 ml (plakta)
„Santa Maria“ kakavos ir aitriosios paprikos prieskoniai 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1. Kiaušinį išplakite su pienu, druska ir cukrumi.

2. Supilkite morkų tyrę, išmaišytą su apelsino sultimis ir smulkintu imbieru. Tuomet maišant pilkite miltų - manų mišinį.

3. Tešlą palaikykite bent 5 min., kad išbrinktų manai ir aliejumi pateptoje keptuvėje kepkite blynus. Patiekite su grietinėle bei aromatingais prieskoniais.

Receptą atsiuntė Regina Račkauskienė

Receptai
Receptas: Maltos mėsos guliašas
6 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.9 / 32
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Mėsa: 500.00 g (mėgstamo faršo)
Aliejus: 2.00 valg. š.
Raudonasis svogūnas: 1.00 vnt.
Česnakai: 2.00 skiltelės
Paprikos: 2.00 vnt. (žalioji ir raudonoji)
Pievagrybiai: 250.00 g
Cukinijos: 1.00 vnt.
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Saldžiosios paprikos milteliai: 3.00 g (pagal skonį)
Bazilikai: 1.00 žiupsnelis
Pomidorai: 400.00 g (skardinė trintų)
Kaip gaminti
  1. Keptuvėje įkaitinkite šaukštą aliejaus, sudėkite faršą ir kepkite 5 minutes, įberkite druskos ir pipirų. Susmulkinkite paprikas, svogūną ir česnaką.
  2. Iškepusią mėsą sudėkite į dubenėlį, o į keptuvę suberkite paprikas, svogūnus ir česnakus. Paeiliui smulkinkite ir į keptuvę berkite grybus ir cukiniją. Pagardinkite bazilikais, uždenkite ir troškinkite 2–3 minutes. Įberkite maltos paprikos, išmaišykite ir paragaukite: jei dar reikia, įberkite druskos ir pipirų. Sudėkite pakepintą maltą mėsą ir trintus pomidorus. Gerai išmaišykite, sumažinkite ugnį ir troškinkite dar 15 minučių, dažnai maišydami, kad neprisviltų. Maltos mėsos guliašą tiekite su pita.
Knyga „30 minučių virtuvėje“
Knyga „30 minučių virtuvėje“

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „30minučių virtuvėje“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Receptai
Receptas: Vištienos krūtinėlė, marinuota su ruduoju cukrumi ir citrina
4 asmenims
Pagaminsite per 25 min.
3.7 / 20
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Vištienos krūtinėlė: 600.00 g
Druska: 0.50 arbat. š. ((stambios))
Pipirai: 1.00 arbat. š. ((juodų arba kvapniųjų))
Česnakai: 3.00 skiltelės ((šviežio arba 1 v. š. česnako miltelių))
Saldžiosios paprikos milteliai: 1.00 valg. š.
Rudasis cukrus: 2.00 valg. š.
Kalendros: 2.00 arbat. š. ((džiovintos))
Raudonėliai: 1.00 arbat. š. ((džiovinti))
Čiobreliai: 3.00 g ((šviežių))
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š.
Citrinos: 2.00 valg. š. ((vienos storesnės skiltelės sulčių kiekvienai krūtinėlei))
Kaip gaminti
  1. Vištienos krūtinėlę nuplaukite, nuimkite plėveles ir supjaustykite porcijomis. Jei kepsite ant laužo ar grilyje, geriau kepti didesnius gabalėlius. Taip krūtinėlė bus sultingesnė.
  2. Visus sausuosius prieskonius susimaišykite atskirame inde. Krūtinėlę aptepkite alyvuogių aliejumi, užspauskite ant jos vienos citrinos skiltelės sulčių ir pavoliokite pasiruoštame prieskonių mišinyje. Priesnkonius įtrinkite į vištieną. Leiskite jai pasimarinuoti keletą minučių.
  3. Vištieną kepkite ant grotelių ar grilyje vartydami maždaug apie 15 min. 
  4. Kai vištiena iškeps, sudėkite ją į indą ir uždengę folija, palikite pastovėti kambario temperatūroje maždaug 5–10 minučių. Taip mėsa išleis visas savo sultis. Prieš uždengiant folija, vištieną dar galima pabarstyti šviežiomis prieskoninėmis žolelėmis (čiobreliais, šalavijais, raudonėliu, mėtomis). 

Recepto autorė – Lietuvos barbekiu kepėjų asociacijos narė Galina Bovševič.

DESERTAI

Receptai
Receptas: Šokoladinis pudingas su avietėmis
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
5.0 / 1
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Grietinėlė: 3.00 st. (liesos)
Juodasis šokoladas: 200.00 g
Krakmolas: 4.00 valg. š.
Kakava: 4.00 valg. š.
Cukrus: 4.00 valg. š.
Sviestas: 50.00 g
Vanilinis cukrus: 1.00 valg. š.
Avietės: 2.00 st. (šviežių)
Kaip gaminti
  1. Avietes nuplaukite, nuvarvinkite, palikite nudžiūti. Dubenyje sumaišykite krakmolą, kakavą ir cukrų. Pieną supilkite į prikaistuvį.
  2. Statykite ant ugnies, luktelėkite, kol užvirs. Sumažinkite ugnį, suberkite smulkintą juodąjį šokoladą. Maišydami kaitinkite, kol išsilydys.
  3. Nenustodami maišyti suberkite krakmolo, kakavos ir cukraus mišinį. Virkite, kol masė sutirštės (nepamirškite maišyti). Suberkite vanilinį cukrų, sudėkite smulkintą sviestą.
  4. Maišydami kaitinkite, kol pastarasis produktas išsilydys. Ant porcijos dydžio indelių dugno paberkite aviečių, ant uogų sukrėskite pravėsusį pudingą.
  5. Pridenkite indelius maistine plėvele, valandą palaikykite šaldytuve. Tiekdami puoškite likusiomis avietėmis.    
Receptai
Receptas: Varškės pyragas su obuoliais
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
4.4 / 20
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Kiaušiniai: 4.00 vnt.
Rudasis cukrus: 1.00 st. (pusės st.)
Vanilinis cukrus: 25.00 g (1 pakelis)
Manai: 1.00 st.
Grietinėlė: 200.00 ml (13 proc. riebumo)
Varškė: 600.00 g (liesa)
Kepimo milteliai: 2.00 arbat. š.
Citrinos: 1.00 vnt. (1 - 2 arbat. š. žievelių)
Obuoliai: 3.00 vnt. (3 - 4 vnt.)
Džemas: 4.00 valg. š. (abrikosų)
Miltelinis cukrus: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1. Kiaušinius įmuškite į dubenį ir plakite su ruduoju cukrumi, vaniliniu cukrumi, kol pasidarys balta masė.

2. Į atskirą indą supilkite stiklinę manų kruopų, užpilkite grietinėle, gerai išmaišykite ir palikite 10–20 minučių brinkinkite.

3. Varškę išmaišykite su kiaušinių plakiniu, manų kruopomis, kepimo milteliais, tarkuotomis citrinų žievelėmis.

4. Masę sukrėskite į sviestu išteptą ir džiūvėsiais pabarstytą formą. Kepkite 175 laipsnių orkaitėje apie 20 minučių.

5. Obuolius nulupkite, perpjaukite, išpjaukite sėklalizdžius. Iškiliojoje dalyje puseles įpjaukite ir sudėkite ant apkepto pyrago. Kepkite dar apie 20 minučių.

6. Abrikosų džemą pakaitinkite ant silpnos ugnies ir užpilkite ant kepinio. Viršų pabarstykite milteliniu cukrumi.

Knyga „Vaisiai“
Knyga „Vaisiai“

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Vaisiai“

Receptai
Receptas: Tinginių tortas „Napoleonas“
10 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
4.1 / 237
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Sviestas: 200.00 g (200 - 300 g kambario temperatūros, 82 proc riebumo)
Vanilė: 1.00 arbat. š. (naminis ekstraktas (gaminamas iš vanilės ankščių ir romo))
Sutirštintas pienas: 380.00 g (saldintas)
Kaip gaminti

Tešlos juostelių paruošimas:

  1. Sluoksniuotos bemielės tešlos lakštelius supjaustykite 1 cm pločio juostelėmis išilgai, kepkite orkaitėje, įkaitintoje iki 200-220 laipsnių karščio iki dailiai apskrus. Atvėsinkite.
  2. Saujelę iškeptų juostelių atidėkite į šoną papuošimui.

Kremui:

  1. Inde išsukite iki purumo minkštą sviestą, supilkite sutirštintą pieną - vėl išsukite iki vientisos masės, įpilkite vanilės ekstrakto (arba konjako) - išmaišykite.

Vyniotinio lipdymas:

  1. Kremo šiek tiek paskleiskite ant maistinės plėvelės (plėvelės turi būti nemažai, kad būtų galima laisvai suglausti į vieną kupstą visas suteptas kremu tešlos juosteles), per juostelių ilgį ir plotį tiek kiek juostelių sudėsite.
  2. Tada sudėkite juosteles ant paskleisto kremo viršaus, vėl užtepkite kremą, ant viršaus dar vieną sluoksnį juostelių, vėl kremą, ir vėl juosteles – viską užbaikite kremo sluoksniu.
  3. Dabar belieka visą tą juostelių/kremo krūvą plėvelės pagalba susukti į ritinį. Būtinai tvirtai suspauskite, tik ne per stipriai, kad neliktų košė (jei reikia daugiau tvirtumo, galima papildomai apvynioti maistine plėvele).
  4. Palikite šaldytuve pernakt, o dar geriau dviem ar trims paroms - taip kremas spės geriau įsigerti į juosteles ir jas suminkštinti.
  5. Po nakties (ar kelių parų laikymo šaldytuve) išvyniokite iš maistinės plėvelės, ir aplipinkite likusių tešlos juostelių trupiniais vis prispausdamos delnu.  

Receptas iš tinklaraščio IRRI STYLE

DAR DAUGIAU ĮVAIRIŲ RECEPTŲ RASITE ŠTAI ČIA.

Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą
Pranešti klaidą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Parašykite atsiliepimą apie GYVENIMO rubriką