Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 07 13

Seksualinis ir santuokinis suderinamumas pagal Ajurvedą

Kai žmonės sutinka savo antrąją puselę, nori, kad jų gyvenimo kelias būtų be jokių duobių. Tačiau nuosmukiai ir pakilimai – kasdieniai mūsų palydovai, padedantys suvokti, kad kuriame tikrą gyvenimą, o ne nudailintą fikciją.
Pora
Pora / Fotolia nuotr.

Noras sutarti su partneriu visais gyvenimo klausimais apima ir seksualinį suderinamumą. Ką atskleidžia Indijos mokslas Ajurveda? Kodėl kartais šioje intymioje sferoje mus apima didžiulis nusivylimas? Ir kaip gali klostytis santuokiniai reikalai?

Ajurvedos tiesos tikina, kad kai poros jungiasi, atsižvelgdamos į savo konstitucinį tipą, tuomet pasižymi panašiomis savybėmis visose gyvenimiškose situacijose. Kaip nustatyti savo tipą, skaitykite tekste „Jūsų doša pagal Ajurvedą“.

Taigi, Vata su Vata, Pita su Pita, o Kapcha su Kapcha pasižymi ir panašiomis seksualinėmis ypatybėmis (toliau tekste Vata – V, Pita – P, Kapcha – K). Tarkime, Kapchos tipo žmonės pernelyg nesidomi ir nesižavi seksu, tačiau tampa net labai aistringi, įveikę savo prigimtinį tingumą.

Vatos tipo žmonės lengvai vienas kitą sujaudina, jaučia harmoniją ir pasitenkinimą santykiais. Taigi, pora, sudaryta iš V ir K, gali patirti nuolatines nesėkmes ir nusivylimą, kadangi iš pradžių V jausis atstumtas, sulauks per mažai dėmesio, ir kai jau Kapchos tipo partneris pribręs, užsiaugins savo seksualinį apetitą, kita pusė jausis pernelyg išsekusi ir negalės atsakyti tuo pačiu.

Pita tipo žmonės, kurių gyslomis teka karštas kraujas, jaučia nuolatinį poreikį seksui. Jie žino, ko nori, ir nuo geismo greitai pereina prie veiksmų. Nepriklausomai nuo geismo stiprumo, Pita tipo žmonės sugeba įgyvendinti savo troškimus, ir jeigu jų seksualiniam pasitenkinimui kas nors trukdo arba tenka kurį laiką susilaikyti, paprastai tai pasireiškia pykčio ar irzlumo protrūkiais. Gebėjimas susilaukti palikuonių Pita tipo atstovų tarpe yra vidutinis.

Ajurvedos išmintis byloja ir apie tai, kad to paties tipo žmonės gali sukurti tvirtas santuokas, kadangi jie panašiai reiškia emocijas, pasižymi tokiomis pačiomis vertybėmis, psichologinėmis savybėmis, tačiau taip būna ne visada. Pavyzdžiui, V tipo žmonės visiškai nemoka elgtis su pinigais – arba juos taupo iki paskutinio cento, arba paleidžia vėjais. Visai kitokie yra P tipo atstovai, kadangi jie viską labai planuoja, skaičiuoja ir žvelgia į pinigus iš ekonominės pusės. Belieka tik įsivaizduoti, kaip sunkiai sutartų žmonės, kurių požiūris į pinigus išsiskirtų per milijonus metų?

Tačiau šioje vietoje reikia paminėti, kad tokio paties tipo žmonės pasižymi ir panašiais trūkumais, todėl V tipo pora persisunkia chaotiška vienas kito energija, o tai gali baigtis tuo, kad vieną dieną jie atstums vienas kitą. K tipo žmonės gali nugyventi ilgus metus drauge, tačiau pamiršti, ką reiškia nuoširdus, meilės kupinas bendravimas. O štai dar kitaip klostosi P tipo poros reikalai, kadangi kiekvienas jų gali užsinorėti griežti pirmuoju smuiku šeimoje, todėl ilgainiui tai gali peraugti net į labai sudėtingą kovą po saule.

Išvada peršasi viena: jeigu porą sudaro du to paties tipo žmonės, tuomet jiems bus labai sunku atsisakyti savo įpročių, kuriuos būdami kartu dar labiau sustiprina – tiek teigiamus, tiek neigiamus.

Kas laukia skirtingų tipų santykių?

Pita ir Vata. Pavyzdžiu, P tipo žmonės gali padėti chaotiško charakterio V tipo asmenybėms, ir atvirkščiai – pastarosios gali tikėtis pagalbos ir palaikymo. Tačiau šiuose santykiuose tikėtina, kad aistros užges pelenuose, arba, tarkime, įsiplieks atvira ugnimi, todėl viena aišku – harmonija jums tikrai pravers. Dvasiniuose reikaluose galite sutarti visai neblogai, tačiau piniginiai ir buitiniai reikalai bus itin sudėtingi.

Vata ir Kapcha. V tipas gali pasisemti iš K tipo užsispyrimo, susilaikymo, vidinės ramybės ir tuo pačiu pastarąjį išvesti iš inertiškos būsenos. Tačiau gali nutikti ir taip, kad K tipo žmonės dar labiau užsispirs ir todėl liks įstrigę nesusikalbėjime. Apskritai šios poros bendravime pritrūksta ugnies, todėl be darbinių ar kitokių interesų, juos mažai kas sieja.

Pita ir Kapcha. P tipo asmenybės šildo ir suteikia aktyvumo K tipo gyvenimui, savo ruožtu K šaldo ir suteikia P pasitikėjimo savimi, padeda sudėlioti taškus virš „i“. Tačiau vėlgi, persistengus šie žmonės vienas kitą pradės skandinti. Norėdami sukurti geresnius santykius, turite liautis pabrėžti savo skirtumus, o verčiau pradėkite ieškoti bendrumų ir panašumų.

Apskritai, du žmonės, gyvendami kartu ilgą laiką, tampa panašūs, tarsi paženklina vienas kitą savo savybėmis. Juk pastebėjote, kad iš savo partnerių greitai perimame tam tikras emocijas, elgesio modelį, netgi charakterio ypatybes.

Vienos stipriausių santuokų gali susiklostyti tarp V ir P tipo bei P ir K tipo žmonių. Jie turi pakankamai energijos bendrauti, mylėti ir gyventi vienas su kitu, tačiau geriau visuomet sutars tokio paties konstitucinio tipo žmonės, kadangi bus kur kas paprasčiau intuityviai suvokti, kur jūsų stipriosios ir silpnosios vietos. O visa tai sudėlioję į stalčiukus matysite, kaip geriau elgtis, kuriuo keliu sukti, kaip sutaupyti energijos nešvaistant jos veltui nereikalingiems dalykams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius