-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2015 10 10

Serialo „Reklamos vilkai“ aktorius Jonas Hammas: nuo šlovės iki alkoholio liūno

Sakoma, kad sėkmę garantuoja trečias kartas. Jonui Hammui ši taisyklė negalioja. Garsiam serialo „Reklamos vilkai“ aktoriui prireikė aštuonių nominacijų, kad namo pagaliau parsineštų išsvajotąją „Emmy“ statulėlę.
Jonas Hammas
Jonas Hammas / „Scanpix“/AP nuotr.

Šlovė ir pagundos

Jono Hammo gyvenimas apsivertė aukštyn kojomis, kai jam į rankas pakliuvo „Reklamos vilkų“ įvadinės serijos scenarijus. „Neslėpsiu, iš pirmo žvilgsnio serialo pavadinimas pasirodė kvailas, o jį planuojanti transliuosianti kabelinė televizija – niekam nežinoma. Tačiau greitai supratau, kad tai geriausia, ką man teko kada nors laikyti rankose“, – pirmąją pažintį su jį išgarsinusiu serialu prisimena aktorius.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Aktorius Jonas Hammas
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Aktorius Jonas Hammas

Tuomet prasidėjo aštuonerius metus trukęs sunkus darbas, pasipylė puikūs atsiliepimai. Jono Hammo pečius užgulė netikėta šlovė. Ir nors aktorius visais savo gyvenimo džiaugsmais ir rūpesčiais jau dešimtmetį dalijosi su mylima moterimi, visgi su netikėtai užklupusiomis permainomis jam susidoroti nebuvo lengva.

Kaip ir jo kuriamas herojus, J. Hammas ėmė skęsti alkoholio liūne. Kad suprastų savo klaidą ir imtų ją taisyti, žvaigždei prireikė kone dešimtmečio. Paskatintas ir palaikomas mylimosios Jennifer Westfeldt, aktorius šių metų kovą praleido Konektikute įsikūrusiame „Silver Hill“ priklausomybių centre.

„Aktoriaus profesija nėra tokia atsakinga kaip vaikų chirurgo, visgi reikia įdėti daug pastangų, patirti nemažai sunkumų ir išbandymų. Vieni su jais susidoroja, o kiti – ne. Aš, matyt, priklausau pastariesiems“, – prisipažįsta J. Hammas.

Geidžiamas, bet vienišas

AFP/„Scanpix“ nuotr./Jonas Hammas ir Jennifer Westfeldt
AFP/„Scanpix“ nuotr./Jonas Hammas ir Jennifer Westfeldt

Dar prieš metus dalydamas interviu Jonas Hammas džiaugėsi, kad pagaliau turi viską (ir net daugiau), apie ką kada nors galėjo svajoti. Baigėsi finansinės problemos, susitvarkė karjeros reikalai, padedamas mylimosios pradėjo kovoti su priklausomybe. Tačiau Jennifer Westfeldt nusprendė padėti tašką.

Per aštuoniolika bendro gyvenimo metų jie sutarė dėl daug ko (netgi abu vienodai netroško susisaistyti vedybiniais ryšiais) ir vienas kitam sunkią akimirką buvo geriausia atrama ir paguoda. Visgi vienu klausimu žavūs aktoriai taip ir nesugebėjo sutarti.

Jonas jau daugybę metų jaučiasi subrendęs tapti tėvu. Jennifer ateities vizijoje motinystės iki šiol nėra ir, kaip pati aktorė ne kartą buvo prisipažinusi, greičiausiai ir nebus.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Jonas Hammas su žmona Jennifer Westfeldt
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Jonas Hammas su žmona Jennifer Westfeldt

„Tikėjausi, kad vieną dieną nubusiu ir suprasiu, kad jau esu pasirengusi. Deja, ta diena dar neišaušo“, – vieno interviu metu atviravo J. Westfeldt.

Porai artimi šaltiniai tikina, kad aktorė ryžosi nutraukti santykius ir dėl to, kad pavargo rūpintis audringu gyvenimo būdu besižavėjusiu mylimuoju. Ką gali žinoti, gal atsikračiusiam priklausomybės, Jonui Hammui bus suteiktas antras šansas?..

Plačiau apie aktoriaus sėkmes ir nesėkmes bei asmeninio gyvenimo užkulisius skaitykite 41-ajame savaitraščio „Ji“ numeryje!

Redakcijos archyvo nuotr./Žurnalo „Ji“ viršelis (41 nr.)
Redakcijos archyvo nuotr./Žurnalo „Ji“ viršelis (41 nr.)

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius