Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2020 08 13

Skonio ir garso gurmanų „Diena su „Kuro aparatūra“: ko tikėtis šį kartą?

Trečias kartas nemeluoja – rugpjūčio 22-ąją, šeštadienį, bravoras „Kuro aparatūra“ vėl kviečia į skonio ir garso gurmanų dieną „Saulės jėgainės“ terasoje. Ekskursijos po „Kablio“ pastate įsikūrusį bravorą, nuotykingos degustacijos gomurio velenui ir daug įvairių sąskambių ausų būgneliams: instrumentinės muzikos trio „Sraigės efektas“, taip pat – muzikaliųjų „Kuro aparatūros“ darbuotojų ir jų draugų įrašų kolekcijų ritmai vasariškai tingioje Kauno gatvėje.
„Kablys“
„Kablys“ / „Kuro aparatūros“ nuotr.

Kaip ir „Kuro aparatūros“ vaikinai, taip ir „Sraigės efekto“ muzikantai Kristijonas Nenartavičius, Nikita Dobrotinas ir Vaidotas Darulis mėgsta eksperimentus. Gyvų pasirodymų metu grupė pasiduoda intuicijai bei improvizacijai, todėl kiekvienas gyvas kolektyvo pasirodymas – netikėtumų dozė klausytojams. Taip pat netikėtai „Knygų mugėje“ jų albumą „Snaigės defektas“ įsigijo ir muzikantų autografus susirinko prezidentė Dalia Grybauskaitė. Kažin kaip jai patiko tarp triukšmo, sunkaus roko ir psichodelikos plaukiojantis skambesys, nuo ramių momentų užaugantis iki monolitinių garso sienų?

„Kuro aparatūros“ nuotr./„Diena su „Kuro aparatūra“
„Kuro aparatūros“ nuotr./„Diena su „Kuro aparatūra“

2012-aisiais susikūrusi viena įdomiausių gitarinės muzikos grupių Lietuvoje pasirodymo „Saulės jėgainėje“ išvakarėse pristatys singlą „Tik ėjimas“ („tik ėjimas” ar „tikėjimas“?) iš to paties pavadinimo albumo. Anot muzikantų, tikėjimas yra kaip psichologinė būsena, atsiribojant nuo bet kokių religinių poteksčių. Jo ašis – grožis, suteikiantis visa apimančią prasmę ir atsvarą gyvenimo tragizmui. Tai – mūsų santykis su grožiu ir jį supančia nežinomybe.

Visus 9 naujojo albumo kūrinius lydės garso paveikslai. Vizualioji albumo raiška įkvėpta architektų kolektyvo „K.N.A.L.“, kuriam priklauso ir vienas grupės narių, kūrinio „Rezonansas“. Tai – audiovizualinis eksperimentas, kurio metu garsinėmis bangomis sukurtas paveikslas, išryškinamas cianotipijos technika, ir išgaunamas monochrominis mėlynos spalvos antspaudas. Viena pagrindinių „Rezonanso“ idėjų – laužyti santykių tarp kūrėjo ir jo kūrinio stereotipus. Kūrinys išlaisvinamas nuo kūrėjo kontrolės, nes pastarasis nebeturi įtakos galutiniam rezultatui, kurį suformuoja garso bangos.

„Dienos su „Kuro aparatūra“ metu grupės paminės savo pirmojo albumo „Monotonijos anatomija“ 5-erių metų sukaktį: po ilgos pertraukos gros pirmojo albumo dainas ir atliks du visiškai naujus kūrinius.

Prieš ir po gyvo koncerto muzikinį foną kurs „Kuro aparatūros“ atstovai Tadas „Quazar“ ir Gediminas Milkevičius bei naujas vardas Vilniaus didžėjų scenoje Gvidas Pakarklis „Chameleonas“.

Rugpjūčio 22-ąją norintys kviečiami registruotis į ekskursiją po „Kuro aparatūros“ bravorą, o vėliau pratęsti vakarą šalia įsikūrusioje „Saulės jėgainėje“, kur bus galima palepinti ne tik klausos, bet ir skonio receptorius. Prieš 3 metus įkurto bravoro atstovai mėgsta "miksuoti" ir muziką, ir skonius – jų salykliniuose gėrimuose persipina tokie netikėti ingredientai kaip apelsinų žievelės, kmynai, eglių spygliai, datulės ir kiti.

Informaciją apie renginį rasite feisbuke.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius