Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 02 13

Smagūs faktai apie Valentino dieną

Valentino dienos psichozė kiek primena karštligiškas didžiausias metų šventes: visi skuba kaltinti prekybininkus, kad šie nori susikrauti turtus, o visas širdelėmis išdabintas pasaulis – primityvi komercija. O jeigu pažvelgtumėme kiek kitomis akimis? Mylėti savo artimą, žinoma, reikia kiekvieną dieną, tačiau Valentino šventė daugumai ir primena šį faktą, kurį daugelis tiesiog... užmiršta.
Širdelė
Širdelė / Shutterstock nuotr.

O mes dalijamės gabalėliu istorijos, saldžiais bučiniais ir neblėstančia aistra. Jei ne mylimajam – tai bent nuostabiam gyvenimui!

  • Iš kur atsirado ta Valentino diena? Nesuklysime pasakiusios, kad Lietuvoje ji švenčiama ne taip jau seniai. O ir istorijų sklando ne viena, ir ne dvi. Bent jau dažniausiai pasitaikanti jos versija atskleidžia, kad imperatorius Klaudijus įsimylėjėliams neleido tuoktis dėl to, kad vyrai galėtų susiremti mūšiuose nekamuojami ilgesio ir meilės savo šeimai. Tačiau kunigas Valentinas pasipriešino imperatoriui ir tuokdavo poras paslapčia. Už tai jis buvo įkalintas ir nubaustas būtent vasario 14-ąją, kurią šiandien vadiname Meilės diena.
  • Medijų kultūra. Veidukai, žvaigždutės ir… xx. Ką tai reiškia? Ogi interneto slengu – bučinukus. Manoma, kad viso to ištakos slypi dar viduramžiuose, kai tuokdamiesi žmonės nemokėdavo pasirašyti, o tiesiog padėdavo štai tokį kryželį. Be abejo, paskui reikėdavo pasibučiuoti. Taigi, xx, mielieji!
  • Sakoma, kad piršimasis – vyrų reikalas, tačiau Valentino dieną ir moterys gali parodyti iniciatyvą. Štai Olandijoje net klajoja keista tradicija, pasak kurios, vyras, atsisakęs vesti išrinktąją, privalo jai padovanoti šilkinę suknelę. Vis šis tas!
  • Valentino dienos simbolis ir dovanos – tai saldėsiai ir įvairiausi širdelės formos gardėsiai, šokoladas ir, žinoma, raudonos rožės. Pasirodo, romėnų meilės deivė Venera dievino šias gėles, tad nieko keista, kad jos tokios populiarios. Meilės dieną Amerikoje nuperkama daugiau kaip 190 mln. raudonspalvių rožių.
  • Apklausos byloja, kad daugiau kaip 50 proc. įsimylėjėlių neatleistų antrajai pusei, jeigu ši pamirštų pasveikinti su Valentino diena. O moterys dėl to pasiryžusios netgi skyryboms! Kaip manote, gal toks požiūris kiek hiperbolizuotas?
  • Ilgiausias pasaulyje bučinys truko daugiau kaip 46 valandas. Įdomu, ar paskui ši pora dar norėjo patirti bučinio svaigulį? Tailande vykusiame konkurse nebuvo galima atsisėsti, miegoti ar atsiskirti nuo savo partnerio. Prizas – ne tik ilgiausio bučinio titulas, bet ir 3 200 JAV dolerių (daugiau kaip 8 000 litų) ir žiedas su deimantu.
  • Nuogos vestuvės, kai vieninteliu kūną dengiančiu aksesuaru tampa žiedelis, sparčiai plinta po visą pasaulį. Iš pradžių nuogalių įžadų davimas buvo populiarus Jamaikoje, o šiandien ir Amerikoje, Kinijoje, Europoje. O ką? Tikrai puiki išeitis norintiems sutaupyti!
  • Ir dar viena keista tradicija: sakoma, kad per Valentino dieną įsimylėjėliai vienas kitam turėtų dovanoti pomidorus arba cinamonų lazdeles. Esą tai – slapta meilės kalba, kuria išreiškiami jausmai, emocijos, žmonės prisipažįsta, kad myli, išsako tai, ką nedrąsu ištarti balsu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius