Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 09 12

Šokis teikia laimės ir sugrąžina jaunystę?

„Šokis – tai laimė“, – drąsiai teigia Ogmios mieste įsikūrusios šokių studijos „ANT studija“ vadovas Dainius Žebrauskas ir priduria, jog daugiau laimingesnių žmonių, susirinkusių vienoje vietoje, galima sutikti nebent vestuvėse. Anot jo, šokio poveikis žmogui – nepaneigiamas. Vaikai sustiprėja, išmoksta disciplinos, o štai suaugusieji – atsikrato kompleksų ir išlaisvėja. Apie tai, kodėl verta pradėti šokti bei kaip tai padaryti, kalbamės su pačiu Dainiumi, naujajame šokio mokyklos sezone rengiančiu staigmenas auklėtiniams.
Šokių studija „ANT studija“
Šokių studija „ANT studija“ / Partnerio nuotr.

Šokis leidžia patirti antrą jaunystę

Pasak pašnekovo, viena svarbiausių savybių, kurią išugdo buvimas šokių kolektyvo apsuptyje yra atsakingumas. „Jai nenusileidžia kantrybė, užsispyrimas, suvokimas, kad norint kažko pasiekti, reikia dėti pakankamai pastangų ir gebėjimas kartu su draugais kurti bendrus projektus. Iš pradžių matome, kaip daugeliui jaunuolių ar paauglių sunku priimti kito nuomonę, kaip jie pešasi tarpusavyje, kartais ir gan audringai, tačiau ilgainiui visi ima suprasti, kad komandoje gali nuveikti daug daugiau, nei būdami vieni“, – pasakoja D.Žebrauskas ir priduria, jog gražiausia stebėti, kaip dalyvaudami kolektyvo veikloje visi tampa tarsi vienos šeimos dalimi, o visiems kovojant už vieną, vienas kovoja už visus.

Partnerio nuotr./Šokių studija „ANT studija“
Partnerio nuotr./Šokių studija „ANT studija“

Tuo tarpu, studijos vadovo teigimu, vyresnio amžiaus žmonės dažniausiai susiduria su savęs nuvertinimo problema ir ilgai atidėlioja pirmąją treniruotę manydami, jog jiems nepavyks bei ieškodami pakankamo kiekio pasiteisinimų. Tačiau visa tai kardinaliai pasikeičia vos ėmus lankyti užsiėmimus. „Atvykus į studiją po darbo dienos nereikia galvoti kaip ir ką daryti. Dažniausiai duodami nesudėtingi judesiai, o fizinio rengimo pratimai kas kartą tik sustiprina kūną. Po kiek laiko, kai išmokstami judesiai, išeina atlikti kelias kombinacijas – įvyksta stebuklas – suaugęs žmogus pradeda mėgautis. Ir ne tik šokiu. Moterys atsikrato kompleksų, ir ima grožėtis savo kūnu, pradingsta mintys apie tai, ką gali pamanyti pašaliniai. Aš jau nekalbu apie tai, kad kolektyvo nariai ima drauge švęsti gimtadienius, o vienišiai randa su kuo nueiti į pasimatymus. Žmonės patiria antrą jaunystę, nes šokis tikrai išlaisvina, atpalaiduoja ir tuo pačiu sustiprina“, – tikina D.Žebrauskas.

Partnerio nuotr./Šokių studija „ANT studija“
Partnerio nuotr./Šokių studija „ANT studija“

Naujas sezonas pasitinka naujovėmis

Pasak pašnekovo, norinčiajam imti lankyti šokių treniruotes tereikia užpildyti internete esančią registracijos formą, kurioje pateikta informacija padės su jumis susisiekti administracijai. O tuomet beliks įsilieti į kolektyvą bei veiklas, kurių šiais metais numatoma išties daug. „Kaip jau ne vienerius metus, daug dalykų vyks įprastai – bandomosios treniruotės, atrankos į stipriausias studijos vaikų, paauglių bei suaugusiųjų komandas, Kalėdinis renginys, daugybė varžybų, pasirodymai televizijos projektuose, festivaliai, stovyklos, naktiniai jam’ai ir, žinoma, pasaulio čempionatas, patekusiems į Lietuvos komandos sąstatą. Tačiau šie metai ypatingi, nes šokėjų lauks itin daug naujovių, startuosiančių būtent rugsėjį“, – tikina D.Žebrauskas.

Partnerio nuotr./Šokių studija „ANT studija“
Partnerio nuotr./Šokių studija „ANT studija“

Dvi naujienos, šiemet laukiančios į komandą įsilieti norinčių žmonių, yra Vogue stiliaus ir šiuolaikinio šokio teatro treniruotės. Pastarosiose, anot specialisto, išmokstama ne tik šokio judesių. „Marijanas Staniulėnas, vienas žinomiausių Lietuvos choreografų, puikiai užsirekomendavusių daugelyje Lietuvos televizijos projektų bei tarptautinėse scenose, nori išmokyti jausti. Ne tik kūnu, bet ir siela. Net mūsų gatvės šokius įsimylėję vaikai vis dažniau prašosi į Marijano treniruotes. Nes jautru, tikra ir labai gražu“, – pasakoja pašnekovas.

Tuo tarpu Vogue stilius – visai kitoks ir, pasak D.Žebrausko, tiesiog sukurtas pamaivoms. „Tiek mergaitės, tiek merginos ar moterys nori būti grakščios, bet Lietuvoje labai gajus mitas, jog tik baletas ar sportiniai šokiai dailina kūno linijas. Vogue pasižymi labai aiškiomis proporcijomis, kūno linijomis, technikomis, be to, judėjimas yra išskirtinis. Kaip visi puikiai žinome, daugelis damų nori bent jau mintyse tapti modeliais ir vaikščioti podiumu, o lankant šias treniruotes viskas sustatoma į vietas, pozavimas tampa lengvas bei suprantamas net, rodos, pačioms nelanksčiausioms“, – teigia specialistas ir priduria, jog tai – dar ne viskas. Šio stiliaus propaguotojai reguliariai susiburia renginiuose, vadinamuose „ball‘ais“, kuriuose rungiasi tarpusavyje, bendrauja, dalinasi patirtimi.

Partnerio nuotr./Šokių studija „ANT studija“
Partnerio nuotr./Šokių studija „ANT studija“

„Siūlau tiesiog atvykti ir išbandyti. Esu visu šimtu procentų įsitikinęs, jog patiks. Aš manau, jog visi ar visos, kuriems yra nesvetima šokio kultūra, kas turi noro išsiskirti, tapti drąsesniais, išreikšti save, mėgautis kiekviena akimirka – turėtų išbandyti šokį. Juk tai gali būti tavo kelias“, – tikina D.Žebrauskas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius