Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 09 27

Šokių mokyklos vadovė Neringa Kirklienė: „Šokis – gerokai daugiau nei daili laikysena ir ištobulinti judesiai“

„Šokis yra pats trumpiausias kelias į laimę, o šokantys žmonės – patys laimingiausi“, – užtikrintai teigia linijinių šokių federacijos prezidentė Neringa Kirklienė, Ogmios mieste įkūrusi savo vardo mokyklą. Apie tai, kodėl šiandieną itin svarbu lankyti šokio užsiėmimus bei kokias vertybes jie mumyse įskiepija, kalbamės su pačia Neringa, kuri jau laukią naująjį sezoną drauge mokytis norinčių entuziastų ir kviečia juos paskubėti užsiregistruoti į norimo šokio stiliaus treniruotes.
Neringos Kirklienės šokių mokyklos kolektyvas
Šokių mokyklos vadovė Neringa Kirklienė: „Šokis – gerokai daugiau nei daili laikysena ir ištobulinti judesiai“ / Partnerio nuotr.

Šokis reikalingas bet kokiame amžiuje

Pasak N.Kirklienės, šiandieniniame technologijų laike, kai žmonės vis dažniau gyvena virtualioje realybėje, šokio pamokos, kuriose reikia būti čia ir dabar, tampa ypač reikšmingos. „Kas gali būti geriau nei galimybė po mokslų, kasdienių darbų ar anūkų priežiūros atbėgti į šokių salę ir pasinerti į judesio ir muzikos harmonijos pasaulį. Ypač dabar, kai šokis tapo ne tik priemone rezultatui ar kažkieno sugalvotam tobulumui pasiekti, o tiesiog širdžiai malonia veikla, kurioje gali save išreikšti“, – tikina pašnekovė ir priduria, jog šokis vienodai reikšmingas visoms amžiaus grupėms, kadangi čia kiekvienas atranda tai, ko ieško.

Partnerio nuotr./Neringos Kirklienės šokių mokyklos kolektyvas
Partnerio nuotr./Neringos Kirklienės šokių mokyklos kolektyvas

„Vaikui šokis suteikia galimybę ne tik pajausti save, kaip individualią asmenybę, bet ir suvokti tokius nematerialius dalykus, kaip laiko ir erdvės santykis, paskirtis visuomenėje ir galimybės. Na, o suaugusiems ir senjorams tai yra puiki fizinė ir emocinė terapija, galimybė bendrauti ir nesijausti vienišiems. Vieniems tai gali būti profesija, kitiems – puiki laisvalaikio praleidimo ir pasilinksminimo priemonė, o tretiems – savo jausmų ir emocijų išraiška ar pasirodymo jaudulio džiaugsmas“, – pasakoja N.Kirklienė.

Partnerio nuotr./Neringos Kirklienės šokių mokyklos kolektyvas
Partnerio nuotr./Neringos Kirklienės šokių mokyklos kolektyvas

Ugdo ne tik fiziškai, bet ir dvasiškai

Anot specialistės, šokdami žmonės stiprėja ne tik fiziškai, bet ir emociškai. Štai vaikams buvimas kolektyve padeda išdrąsėti, įgauti pasitikėjimo ir drąsos, įveikti scenos bei pasirodymo baimę. „Šokis – tai ne tik gražios laikysenos ir judesių lavinimas, tai ir estetikos, etikos, bendravimo pamokos, meninio skonio ugdymas. Pamokose ir pasirodymuose reikia tvarkingai atrodyti, drausmingai ir atsakingai elgtis, todėl pernelyg judrūs ir nepaklusnūs vaikai mokosi valdyti savo emocijas, vengti konfliktų. Kitaip tariant, šokis ugdo ne tik dalykines, bet ir bendrąsias kompetencijas, vertybines nuostatas, reikalingas tolimesniam sėkmingam ir laimingam gyvenimui, karjerai“, – tikina šokių studijos vadovė.

Partnerio nuotr./Neringos Kirklienės šokių mokyklos kolektyvas
Partnerio nuotr./Neringos Kirklienės šokių mokyklos kolektyvas

Pasak jos, suaugusiems ir senjorams šokio treniruotės dažniausiai virsta reikšminga jausmų ir kūno terapija, kadangi atvykdami į užsiėmimus jie pamiršta šeimyninius ir darbinius rūpesčius, įgauna teigiamos energijos, suranda bendraminčių ir kartu lankosi įvairiuose renginiuose. „Gyvenimas įgauna prasmę, tampa kokybiškesnis ir įvairiapusiškesnis. Senjorams nebelieka laiko galvoti apie mirtį ir ligas. Smagu matyti, kaip keičiasi šokančių senjorų aprangos stilius, požiūris ir mąstymas, o jų kasmet vis daugėja. Amerikiečių mokslininkų atlikti tyrimai parodė, kad šokių judesiai ir judesių sekų įsiminimas palaiko smegenų darbingumą, atitolina senatvę ir yra puiki senatvinės demencijos ir Alzheimerio ligos prevencijos priemonė“, – pasakoja N.Kirklienė.

Pradėti lankyti užsiėmimus galima vos sulaukus trejų

Pasak pašnekovės, šiuo metu jauniausia jos šokių mokyklos auklėtinė yra vos sulaukusi trejų, tačiau jau dabar puikiai įsijungia į kolektyvo veiklą. Anot jos, patiems mažiausiems rekomenduojama rinktis specialias šokio žaidimo pamokėles, kuriose yra daugiau judesių kaitos, dinamikos, priemonių, su kuriomis galima šokti žaidžiant. Na, o nuo 4-5 metų vaikai yra kviečiami mokytis nesudėtingų šokių, lavinti judesius ir praktikuoti kūrybinio judesio bei improvizacijos užsiėmimuose.

Partnerio nuotr./Neringos Kirklienės šokių mokyklos kolektyvas
Partnerio nuotr./Neringos Kirklienės šokių mokyklos kolektyvas

N.Kirklienė pažymi, kad jos vardo šokių mokykloje galima mokytis baleto, šiuolaikinio šokio, linijinių solo šokių, dalyvauti airiškų šokių grupės bei west coast swing porinių šokių grupės veikloje. „Naujų narių registracija vyksta visus metus, tad prisijungti galima bet kada, nors naujasis sezonas prasideda rugsėjo antrąją. Šokių grupėms užsipildžius, registracija laikinai stabdoma, kol atsilaisvina vieta“, – teigia mokyklos vadovė ir priduria, jog į grupes priimami visi norintys šokti. Vieni gali tai daryti savo malonumui, laisvalaikiui, o norintiesiems tobulėti yra suteikiama galimybė dalyvauti varžybose Lietuvoje ir užsienyje.

Partnerio nuotr./Neringos Kirklienės šokių mokyklos kolektyvas
Partnerio nuotr./Neringos Kirklienės šokių mokyklos kolektyvas

Pašnekovė kviečia visus norinčius ir jau seniai svajojančius apie šokį nedelsti ir prisijungti prie norimo stiliaus treniruočių, o tėvelius ragina paskatinti į užsiėmimus užsirašyti ir savo atžalas – juk gera savo laimę imti kurti nuo pat ankstyvos vaikystės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius