Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 04 09

Tai paveikslas ar nuotrauka? Atsakymas jus nustebins

Atidžiai įsižiūrėkite į straipsnio iliustraciją. Kaip manote, tai nuotrauka ar paveikslas?
Patricko Kramerio paveikslas
Patricko Kramerio paveikslas / „Scanpix“/„Caters News Agency“ nuotr.
Temos: 1 Menas

Ilgai negalvoję tikriausiai pareikšite, kad tai talentingo fotografo darbas, ir būsite suklydę, mat čia yra pats tikriausias tapytas paveikslas.

Tai yra JAV gyvenančio ir itin realistiškai tapančio dailininko Patricko Kramerio (33 m.) vienas iš darbų. Menininkas tokius itin realistiškus paveikslus tapo aliejiniais dažais, o visas kūrybos procesas jam užtrunka nuo 50 iki 300 valandų.

Nuo pat paauglystės tokius paveikslus tapantis P. Krameris tikina, kad toks meno pobūdis itin atitinka jo perfekcionistišką charakterį.

Taip pat skaitykite: Nuogas menas: piešiniai ant žmogaus kūno pavergia neįtikėtinu grožiu

„Dažniau tapyti itin detalius ir realistiškus paveikslus pradėjau dar besimokydamas koledže. Iš pradžių nesiekiau, kad jie būtų visiškai tobuli, tačiau po truputį vis tobulinau savo įgūdžius ir juos dailinau“, – tinklalapiui „My Modern Met“ sakė dailininkas.

Galiausiai norėdamas tobulėti ir savo darbuose siekdamas visiško perfekcionizmo, dailininkas pradėjo kurti tokius paveikslus, į kuriuos pažvelgus net nepatikėtum, kad tai ne nuotraukos.

Pasižiūrėkite ir įvertinkite:

Ne mažesnį talentą savo piešiniuose atkurti realius ir itin tikroviškus gamtos vaizdus turi ir Australijoje gyvenanti Heather Bradbury (49 m.), daugiau kaip 26-erius metus dirbanti grafikos dizaino srityje.

Taip pat skaitykite: Optinė apgaulė: objektų instaliacijose prancūzas paslepia meno šedevrus

„Aš nepaprastai mėgstu tapyti, tai daryti mane įkvepia paprasčiausias vanduo, kuris ir tampa pagrindiniu mano kūrinių objektu. Kodėl būtent vanduo? Nes jis juk yra mūsų gyvybės šaltinis. Ir šią jo skleidžiamą gyvybę aš noriu perkelti ant drobės“, – pasakojo jau daugelį metų itin realistiškus paveikslus gamtos tematika kurianti menininkė.

Kviečiame pasižiūrėti jos darbus:

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius