-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 06 29

Tarologė Lina Balsė pataria

Tarologės Linos atsakymai skaitytojoms. Jus taip pat kamuoja koks nors lemtingas klausimas? Klauskite!
Taro kortos
Taro kortos / Fotolia nuotr.

► KLAUSIMAS

 

Laba diena,

Nesutariu su antrąja savo  puse. Jis smarkia geria, o išgėręs tampa agresyvus, vis varo mane iš namų. Prasta mano sveikata. Nežinau, ką man daryti? Ar gyventi su juo, ar eiti savo keliu? Ko man tikėtis dar iš gyvenimo, ar pagerės sveikata?

Cimera

 

ATSAKYMAS

 

Kadangi tai jūsų gyvenimas, tik jūs pati galite nuspręsti, ką jums daryti, ko trokštate iš savo gyvenimo, kaip norite jį kurti. Gyvenimas nenutinka, įvykiai ar pokyčiai nenukrinta iš dangaus, paprastai juos suformuojame patys. Taigi, klausti reikėtų, ne ko tikėtis iš gyvenimo, o ko norite iš gyvenimo, dėl ko esate pasiruošusi dėti pastangas, ką sugebėsite sukurti?

 

Nelabai suprantu vyro motyvų, kodėl jis jus varo iš namų. Matau, kad jūs esate gana skirtingi ir suderinamumas ne pats geriausias, bet jį gali pagerinti materialiniai dalykai: bendra gerovė, bendri tikslai ir darbas jų siekiant. Nors jei jis jaučia iš jūsų emocinį spaudimą, gal būtent dėl jo išgėręs ir pajunta norą atstumti jus, išvaryti, kad pailsėtų.

 

Iš tiesų nelabai matau jus rodant iniciatyvą dėl skyrybų. Greičiausiai jausitės bejėgė, prašysitės užuojautos, bet pati toliau gyvensite, kaip gyvenate. Iš kortų matyti, kad esate iš tų ištvermingų, kantrių, pareigingų žmonių, kurie trokšta saugumo ir, jei jau išeina, tai nebent pas naują mylimąjį. Kažką pakeisti galėtų nebent dramatiškos pašalinės aplinkybės, didelis sukrėtimas, apverčiantis gyvenimą aukštyn kojomis. Tai nebūtų malonus įvykis.

 

Taigi jūsų perspektyvos tokios, kad arba pati sukaupkite jėgas ir kažką keiskite, negyvenkite jausdamasi auka, arba susitaikykite su esama situacija ir raskite kuo joje džiaugtis ir būti dėkinga. Nes jei viską paliksite, kaip yra tik dėl to, kad taip patogiau, bet dejuosite, kaip viskas blogai, ir norėsite permainų – jos užgrius. Ir bus labai sunkios, dramatiškos, sukrečiančios, jos ateis kaip blogos naujienos. Einant toliau tuo pačiu keliu ir gyvenant, kaip gyvenate, laukia daug streso, rūpesčių ir sunkumų, o toks vyro agresijos kentėjimas ir priklausomybės pojūtis tikrai blogai paveiks jūsų sveikatą ir gyvenimo kokybę, trukdys laimei. Sveikata turi tendenciją blogėti nuo streso ir įtampos, ateityje gali kilti poreikis ar pasitaikyti galimybė išvykti pailsėti, pavyzdžiui, į sanatoriją ar panašiai.

 

► KLAUSIMAS

 

Sveiki, maždaug prieš metus išvažiavau į Angliją ieškoti geresnio gyvenimo...  Iš pradžių viskas buvo labai gerai, bet paskui apėmė depresija – norėjau tik grįžti namo.  Kai parvykau atostogų į Lieuvą, išvis nenorėjau grįžti atgal. Ar galite man pasakyti, verta man likti Anglijoje ir dirbti, ar geriau grįžti namo? Kur man geriau būti? Jaučiuosi čia nelaimingas, norėčiau atgal į Lietuvą, bet nežinau, ar tai būtų teisingas sprendimas. 

 

ATSAKYMAS

 

Sveiki, iš pradžių kyla klausimas: kieno atžvilgiu ir pagal kokius kriterijus sprendimas turi būti teisingas? Čia ne teisinis klausimas, kad teisingas būtų tiksliai įstatymus atitinkantis atsakymas. Čia reikia klausti savęs, kas teisinga yra jums. Jūs esate jautrus, kūrybingas žmogus, jūsų nuotaika, emocinė savijauta dažnai gali būti lemiamas veiksnys bet kokioje situacijoje, veikiantis net jūsų darbingumą ir sveikatą. Šiemet emocinė būklė, emociškai patogi aplinka, šeimos apsuptis, namai jums itin svarbūs, tad gal asmeniškai jums šiuo metu teisingiausia būti ten, kur jūsų širdis. Šiuo metu net kortose matosi, kad jums blogai. Gali ne tik apimti prasta nuotaika ar depresija, bet ir kilti sveikatos negalavimų, nukentėti darbingumas.

 

Likę Anglijoje, kankintumėtės tarp materialių tikslų ir emocinių poreikių. Tam tikra prasme perėjęs sunkų emociškai ir dvasiškai periodą, galite išmokti geriau kontroliuoti savo emocijas, nuotaikas, kūrybingumą ir perspektyvoje tai praktiškai panaudoti gyvenime. Pasistengęs suvaldyti savo emocijas dėl materialių perspektyvų, galėtumėte. Nors tokiu atveju visą laiką teks save tvirtai laikyti rankose, dirbti su savimi. Bet turite būti tam nusiteikęs.

 

Lietuvoje jaustumėtės labiau savo vietoje ir ne tik geografine, bet labiausiai socialine prasme. Šia kryptimi kortos apie materialinę gyvenimo pusę nieko aiškaus nerodo, tačiau matyti intelektualinės savirealizacijos ir savo vietos visuomenėje radimo galimybė, gal tai būtų darbas pagal išsilavinimą ar pašaukimą. Tuomet galima ir sėkminga savirealizacija toje sferoje.

 

Galiausiai viską sudėjus, net jei ir ne dėl objektyvių priežasčių, tačiau Anglijoje jaučiatės blogai, o Lietuva, tiksliau jūsų perspektyvos Lietuvoje, tikrai neatrodo blogos – čia aplinkos ir aplinkinių palaikymas ir savo vietos turėjimas jums leis geriau save realizuoti ir kažko pasiekti gyvenime. Tad jei jau širdis traukia namo – įvykdykite turimus įsipareigojimus, išbūkite tik tiek, kiek būtina, ir keliaukite ten, kur jums maloniau, kur kviečia širdis. O tą laiką, kurį reikės išbūti svetur, užuot depresavęs, iki grįžimo panaudokite ateities planams kurti. Sėkmės!

 

► KLAUSIMAS

 

Su draugu iš Vokietijos esame pažįstami jau 5 metus, bet šie santykiai neina toliau bendravimo internetu, nebuvo realių susitikimų. Pastaruoju metu ir tas virtualus bendravimas tapo retesnis. Jau nežinau, ar verta tai tęsti toliau, ar yra perspektyva, kad mes būsime pora realiame gyvenime?

 

ATSAKYMAS

 

Žvelgiant iš šalies, atrodo, kad jei santykiai per 5 metus nepajudėjo į priekį (5 metus!) ir jau ėmė vėsti, šansai jiems staiga imti vystytis į kažką rimtesnio ir artimesnio išties menki. Kortos taip pat vilčių nesuteikia. Jūs sukatės savo rate ir turite savo vietą gyvenime bei pasaulyje, o jis atrodo pavargęs nuo šių santykių ar tiesiog užimtas ir negalintis  / nenorintis skirti daugiau energijos bendravimui su jumis. Ateities kortos rodo lėtą judėjimą dabartine kryptimi iki beveik visiško abejingumo. Net jei būtų pamąstymų apie jūsų apsilankymą, pas jį greičiausiai šis žmogus (o gal ir jūs pati) nėra linkęs ryškiau keisti savo gyvenimo. Jam gerai, kaip yra, ir dėmesį bei pastangas jis yra nukreipęs kitur – ne į jūsų santykius.

 

Kortose matau užuominą apie likimo jums siūlomą materialinę galimybę. Gal tai darbas, pareigos ar kažkokia vieta, kur jūsų gali laukti gerovė. Ir akivaizdu, jog dėmesį nukreiptus šia linkme artimoje ateityje jums nusimato gana klestintis, malonus ir turiningas gyvenimas, kad ir be vyriškio šalia, tačiau realizuojant save per veiklą, per visuomeninį statusą ir tiesiog mėgaujantis užtarnauta gerove.

 

► KLAUSIMAS

 

Laba diena, neramina mane mano asmeninis gyvenimas. Gyvenu užsienyje jau 8 metai. Su neviltim bandau taikstytis, bet labai sunku. Vieniša mano širdis neleidžia nusiraminti. Nerandu niekaip sau žmogaus, su kuriuo galėčiau sukurti šeimą ir susilaukti vaikų. Jau 9 metai kaip esu viena. Tiesiog neišeina su  niekuo susipažinti. Mano amžiuje jau gana nelengva rasti sau tinkantį ir patinkantį žmogų. Gal man nelemta sukurti šeimos ir turėti vaikų? Tiesiog viskas atsimuša kaip į sieną. Ar taip ir liks viskas?

 

ATSAKYMAS

 

Perskaičiusi klausimą, pagalvojau, kad tikriausiai sunkiau rasti vyrą gyvenant svetimoje šalyje – tautiečių aplink mažai, su užsieniečiais kalbos ir kultūros skirtumai apsunkina santykius. Be to, atitrūkus nuo visos savo socialinės aplinkos bei draugų rato ir įsisukus į darbo-namų rutiną, gal ir sunku užmegzti naujų pažinčių. Tačiau išdėliojusi kortas matau, kad esmė visai ne čia. Kad ir kokioje aplinkoje būtumėte, jei yra noro – yra ir galimybių. Nei gyvenamoji vieta, nei aplinka, nei darbas nėra tikrosios šeimos neturėjimo priežastys.

 

Pas jus gyvenime meilė ir santuoka numatyti kiek vyresniame amžiuje. Kažkas turėtų pradėti judėti pirmyn, atsirasti simpatijos ar bent jumyse pačioje formuotis gebėjimas mylėti ir atpažinti sau tinkamą žmogų numatomos maždaug nuo 33 metų, o geresnės perspektyvos rimtiems santykiams nuo 36 metų ar dar kiek vėliau. Problema gali būti ta, kad norėdama to, kam dar nebuvo laikas ateiti, prisikūrėte labai daug iliuzijų, svajonių, idealizacijų apie santykius. Apipynėte šią temą sudėtingomis emocijomis ir energijomis, prisikūrėte sau kompleksų ir pasąmoninių programų, kurios dabar, prasidedant daugmaž tinkamam laikui, kaišioja pagalius į ratus – jūs jau nelabai realistiškai ir adekvačiai matote save pačią ir santykius su vyrais.

 

Problema yra jumyse, jūsų požiūryje į vyrus ir santykius, per didelės idealizacijos. Ir kortos pataria būti praktiškesnei ir realistiškesnei,  tiek savo lūkesčiuose, tiek ir elgesyje. Nesiskųskite, kad neišeina susipažinti, o imkitės priemonių padidinti savo socialinį ratą,  nelaukite, kad atjos princas ant balto žirgo ir išgelbės jus nuo jūsų nevilties. Tvarkykitės su savo savijauta, kad būtumėte įdomi ir patraukli aplinkiniams, neapipinkite santykių svajonėmis, baimėmis ir išankstiniais lūkesčiais, nes vyrai jaučia moterų desperaciją, „kibumą“ ir nuo to bėga. Verčiau pasirūpinkite, kad santykiuose turėtumėte pati ką pasiūlyti, ką duoti vyrui, kad santykiai būtų lygiaverčiai ir patrauklūs bei naudingi abiem.

 

Nieko nepadarysi, kad kai kam santykiai susiklosto lengvai ir natūraliai, o kai kam šioje srityje tenka įdėti daug darbo. Gal pirmieji užsidirbo tai ankstesniuose gyvenimuose, o jums dar reikia įdėti pastangų. Pykti ant likimo nėra prasmės – kelkite savo vertę, kad turėtumėte daugiau ką pasiūlyti. Atrodo, finansinė pusė čia taip pat aktuali, kaip ir psichologinių nuostatų korekcija.

 

DĖMESIO!

Turite kokių nors dominančių klausimų apie savo gyvenimą, likimą, karjerą, santykius ir pan.? Tarologė Lina mielai pakonsultuos. Atsakymai bus publikuojami JI24.lt portale. Asmeniškai į paštą atsakymų nesiųsime.

Kadangi tarologė į kiekvieną klausimą nori atsakyti išsamiai, o klausimų atkeliauja labai daug, natūralu, kad į visus atsakyti neįmanoma fiziškai. Taigi kiekvienai savaitei klausimus, į kuriuos Lina atsakys, trauksime burtų keliu.

Kad į jus dominantį klausimą tarologė atsakytų kuo tiksliau, BŪTINI šie duomenys:

• Vardas (būtų gerai ir pavardė) bei gimimo data.

• Jei žinote, galite nurodyti ir savo gimimo vietą bei tikslų laiką.

• Jei jūsų klausimas susijęs su santykiais su kitu žmogumi, reikia ir to žmogaus vardo, pavardės bei gimimo datos.

• Užduokite tik vieną jums ypač aktualų klausimą.

Dėmesio! Asmeniniai jūsų duomenys portale nebus skelbiami. Jei norite lengviau atskirti jums adresuotą atsakymą, pasirašykite slapyvardžiu.

Klausimus siųskite el. paštu ji24.lt@zlg.lt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius