Dabar populiaru
15min be reklamos
Publikuota 2015 09 09, 17:23

Tarptautinė grožio diena: obuolių pyrago šveitiklio ir paties pyrago receptai

Gaivus oras, o netrukus ir po kojomis imsiantys kristi rudeniniai lapai leidžia suprasti, jog atėjo naujas sezonas. Lygiai kaip gamtoje keičiasi spalvos, keičiasi ir mūsų išvaizda: odai, plaukams reikia pasiruošti artėjančiam šaltajam sezonui. O kur dar ir rugsėjo 9-ąją švenčiama Tarptautinė grožio diena, kurią tiesiog būtina pasilepinti rudens sezono teikiamais natūraliais malonumais.
Obuoliai.
Obuoliai. / Fotolia nuotr.

Tad siūlome rankų šveitiklio receptą, o rudens įkvėpta prekybos tinklo „IKI“ Kulinarijos skyriaus vadovė Aistė Rasmussen dalinasi netradiciniu obuolių pyrago su avižomis receptu.

Nustebsite, tačiau tiek šveitikliui, tiek pyragui reikalingi tie patys ingredientai, o tai yra finansiškai naudinga. Išbandę receptus galėsite įsitikinti, kad rudeninius traškius obuolius bei avižas galite panaudoti dviem būdais: grožio procedūrai ir maisto patiekalams.

Obuolių pyrago šveitiklis

Tai ne tik visų pamėgtas desertas, kuris primena rudenį, o jei su cinamonu ir gvazdikėliais – net ir žiemos šventiškumą, tačiau ir puikus drėkinamasis šveitiklis, kuris padės jūsų veido odai atrodyti nuostabiai ir švytinčiai. Surinkite reikalingus produktus, pasiimkite draugę ir kartu pasigaminkite šį produktą bei gerai praleiskite laiką.

2 asmenims reikės:

  • pusės obuolio (gerai pasmulkinto);
  • pusės puodelio smulkių avižų dribsnių;
  • 3 šaukštų smulkintų graikinių riešutų;
  • 2 šaukštelių medaus;
  • ketvirčio šaukštelio cinamono;
  • ketvirčio citrinos sulčių;
  • 2 šaukštelių rudojo cukraus.

Gaminimas:

  1. Geriausia tokius produktus iškart dėti į maisto smulkintuvą. Įmeskite obuolį, avižas, riešutus, sudėkite medų, cinamoną ir supilkite citrinų sultis, bet kol kas nedėkite cukraus. Smulkintuvą įjunkite kelis kartus, kol visi ingredientai pavirs tiršta mase.
  2. Prieš procedūrą būtinai paruoškite odą: švelniai nuvalykite nešvarumus, makiažą ir ant veido uždėkite drėgną, šiltą frotinį rankšluostėlį. Palaikykite jį 2 ar 5 minutes tam, kad atsivertų poros.
  3. Prieš dedant šveitiklį ant veido, į jį sudėkite rudąjį cukrų.
  4. Paskleiskite šią skanią masę ant veido, taip, kaip darote su įprasta, parduotuvėje pirkta kauke.
  5. Efektas bus geresnis, jei ją ant veido paliksite 10–20 minučių. 
  6. Praėjus nurodytam laikui, pradėkite švelniai masažuoti veidą sukamaisiais judesiais.
  7. Viską nuplaukite šiltu vandeniu, švelniai patapšnokite sausu rankšluosčiu ir užsitepkite savo mėgstamo drėkinamojo ar maitinamojo kremo.

Obuolių pyrago receptas

Po tokių grožio procedūrų Aistė Rasmussen siūlo su likusiais ingredientais pasigaminti gardų obuolių desertą.

2 porcijoms reikės:

  • 4 obuolių;
  • ketvirčio citrinos (skiltelės);
  • trečdalio puodelio avižinių dribsnių;
  • pusės puodelio skaldytų graikinių riešutų;
  • šaukšto rudojo cukraus;
  • šaukštelio medaus;
  • pusės šaukštelio cinamono;
  • maždaug 2 šaukštų atšildyto (bet ne skysto) sviesto.

Gaminimas: 

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 190 °C.
  2. Kol orkaitė kaista, paruoškite obuolius. Perpjaukite pusiau, išimkite sėklalizdžius, bet nelupkite luobelės. Supjaustykite juos vidutinio dydžio skiltelėmis.
  3. Dabar jūsų laukia atsakingas momentas: imkite gilią keptuvę, sudėkite skilteles ir įpilkite tiek vandens, kad jis tik uždengtų obuolius. Kaitinkite 10 minučių, jei matote, jog vanduo per duotą laiką išgaruoja, o obuoliai darosi sausi – į keptuvę vandens pilkite šaukštais, po truputį.
  4. Baigus kepti, obuolius perdėkite į kepimui orkaitėje tinkantį indą (geriausia, kad būtų keraminis bei apvalus, toks, kokiame dažniausiai matome keptus naminius pyragus) ir ant viršaus išspauskite skiltelę citrinos, palikite pastovėti.
  5. Tuo tarpu į vidutinio dydžio indą, skirtą maišymui, sudėkite avižas, riešutus, cukrų, medų ir cinamoną.
  6. Atšildytą sviestą supjaustykite kubeliais ir sudėkite į indą.
  7. Viską sumaišykite rankomis, kol masė taps vientisa ir kiek grumuliuotos tekstūros.
  8. Šia mase padenkite išvirtus obuolius ir kepkite maždaug 20 minučių, kol trupininis viršus pasidarys rudai auksinės spalvos.

Patariame įvertinti ir kitų turimų maisto produktų, kurių galbūt įsigijote daugiau nei reikia patiekalui, panaudojimo galimybes. Galbūt ir jie tinka grožio puoselėjimui?

Daugiau obuolių pyrago receptų – rasite ČIA.

Norėdamas tęsti – užsiregistruok

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Parašykite atsiliepimą apie GYVENIMO rubriką