Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 07 22

Technologijų pažanga laisvalaikio drabužiuose

Kaip žmonės rengsis peržengę antro tūkstantmečio slenkstį, bandyta nuspėti anksčiau, nei pasirodė pirmieji bandymai pasiekti kosmoso platybes. Šiais laikais audinių gamintojai pažengę taip toli, kad drabužiai, reguliuojantys kūno temperatūrą, taip pat nebėra tik iš fantastikos srities.
Technologijų pažanga laisvalaikio drabužiuose
Technologijų pažanga laisvalaikio drabužiuose / Partnerio nuotr.

Jau dabar galima įsigyti odą drėkinančių bei dezinfekuojančių kojinių ar nuo ultravioletinių spindulių saugantį maudymosi kostiumėlį ir netgi viršutinių drabužių ar aksesuarų. Protingi audiniai tobulinami kiekvienais metais, todėl ateityje jie bus toks pat įprastas dalykas, kaip dabar nesilamdantis lininis ar plonutis vilnonis audinys. Mokslininkai jau kuria audinius, kurie apsaugo nuo karščio ir šalčio, prisitaiko prie aplinkos ar, reaguodami į jūsų sveikatos būklę, siunčia signalus gydytojui.

Partnerio nuotr./Technologijų pažanga laisvalaikio drabužiuose
Partnerio nuotr./Technologijų pažanga laisvalaikio drabužiuose

Vasara suteikia mums galimybę praleisti didesnę dienos dalį lauke: šeimos iškylos, darbas lauko sąlygomis, poilsis prie jūros ir kt. Deja, itin karštomis dienomis iškyla grėsmė per ilgai užsibūti saulėje ir sukelti pavojų sveikatai. Dermatologai ir organizacijos, kovojančios su onkologinėmis ligomis, visų pirma įspėja dėl per ilgo buvimo saulėje ir rekomenduoja apsaugoti kūną dėvint drabužius su UV spindulių apsauga. Yra daug informacijos apie apsauginius kremus nuo saulės, tačiau ne visi kremai ir kitos kosmetinės priemonės apsaugo nuo UV spinduliuotės. Būtent ilgalaikę ir efektyvią apsaugą gali suteikti speciali apranga ir įvairūs aksesuarai. Tinkamas laisvalaikio rūbų parinkimas yra labai svarbus. Į ką atkreipti dėmesį?

Partnerio nuotr./Technologijų pažanga laisvalaikio drabužiuose
Partnerio nuotr./Technologijų pažanga laisvalaikio drabužiuose

Specialios technologijos apsaugai nuo UVA ir UVB

Hiatus – pirmoji ir vienintelė specializuota parduotuvė Baltijos šalyse, kurioje nėra nė vieno daikto, neturinčio konkrečios paskirties. Visa tai, kas į Lietuvą atkeliauja su Hiatus vardu, turi labai aiškią funkciją – šaldo, šildo, saugo nuo saulės spindulių, lietaus, vėjo ar net UODŲ! Visi daiktų privalumai sukurti mokslininkų ir yra patvirtinti sertifikatais. Hiatus atstovaujamas „Columbia“ prekės ženklas yra pirmasis pasaulyje, iš Odos vėžio fondo gavęs patvirtinimą, kad mokslininkų sukurta apsaugos nuo ultravioletinių spindulių technologija, kuri naudojama kuriant daugelį „Columbia“ drabužių, yra skirta vėžio prevencijai.

Aktyvaus laisvalaikio drabužiuose apsauga nuo saulės yra itin svarbi. Aprangos detalės turi apsaugos nuo ultravioletinės spinduliuotės faktorių (UPF). UPF apsaugo tiek nuo UVA, tiek nuo UVB spindulių, taigi suteikia žymiai daugiau saugumo nei vien specialios kosmetikos nuo saulės naudojimas.

Drabužius, suteikiančius apsaugą nuo saulės, galima suskirstyti į tris lygius pagal suteikiamos apsaugos kiekį:

  1. Gerą apsaugą siūlantys: UPF 15 – UPF 24 (blokuoja tarp 93-95% UVA ir UVB).
  2. Labai gerą apsaugą siūlantys: UPF 25 – UPF 39 (blokuoja tarp 96-97,4% UVA ir UVB).
  3. Puikią apsaugą siūlantys: UPF 40 – UPF 50+ (blokuoja tarp 97,5-98+% UVA ir UVB).
    Partnerio nuotr./Technologijų pažanga laisvalaikio drabužiuose
    Partnerio nuotr./Technologijų pažanga laisvalaikio drabužiuose

Įvairūs prekiniai ženklai turi savų specialių audimo technologijų ir naudojamų medžiagų, kad išgautų efektyvią apsaugą nuo saulės. Pavyzdžiui, dėl „Columbia“ prekinio ženklo technologijos drabužiai ir aksesuarai puikiai kovoja su pavojinga saulės spinduliuote:

  1. Dalis spindulių tiesiog nepajėgia prasibrauti pro audinį,
  2. Dalis yra sugeriama į naudojamus specialius siūlus,
  3. Dalis yra atspindima dėl specialių kristalų, esančių siūluose.

Drabužiai, turintys apsaugą nuo saulės, yra itin lengvi, ploni, puikiai kvėpuoja. Apsaugą tiek nuo UVA, tiek nuo UVB siūlantys gaminiai puikiai tiks įvairiausioms veikloms: žygiams, bėgti, važinėti dviračiais ir kelionėms po egzotiškus, saulėtus kraštus.

Prekinio ženklo „Jack Wolfskin“ vasaros kolekcijoje taip pat gausu produkcijos, kuri praturtinta „UV-Shield“ technologija, apsaugančia nuo pavojingų spindulių. Minėta apsauga atitinka griežčiausius Australijos – Naujosios Zelandijos standartus tiek nustatant, tiek ženklinant produktus, turinčius apsaugą nuo UV spinduliuotės (AS:NZS4399; 1996 Standartai).

Partnerio nuotr./Technologijų pažanga laisvalaikio drabužiuose
Partnerio nuotr./Technologijų pažanga laisvalaikio drabužiuose

Drabužių vėsinimo efektas

„Omni – Freeze Zero“ – kita, unikali ir praktiška, patentuota „Columbia“ technologija, skirta vasarą lauke praleidžiantiems žmonėms. Ką reiškia „Šaldantys drabužiai“ ? Paslaptis – unikalus audinys: gavęs drėgmės (pvz., prakaitas, vanduo iš buteliuko, lietus), audinys atvėsta, taip sukurdamas ilgalaikį „šaldymo“ efektą. „Omni-Freeze ZERO“ audinys yra naudojamas marškinėliams ilgomis ir trumpomis rankovėmis, marškiniams, kepurėms ir net šortams, todėl puikiai tinka plačiam veiklų spektrui.

Aksesuarai, apsaugantys nuo UV spindulių

Dauguma „Columbia“ ir „Jack Wolfskin“ kepurių, skrybėlių ir panamų yra praturtintos apsauga nuo UV spinduliuotės. Tai labai svarbu, nes perkaisti galvą yra labai pavojinga. Kakta, nosis, ausys bei kaklas taip pat patiria daug saulės žalos. Populiariausios Lietuvoje išlieka kepurės su snapeliu iš „Columbia“ kolekcijos. Universalus ir pagirtinomis savybėmis pasižymintis produktas, o ir spalvų gausa – įspūdinga. Audinys ne tik apsaugo nuo saulės spindulių, bet yra atsparus drėgmei, medžiaga yra puikiai kvėpuojanti, elastinga.

„Jack Wolfskin“ produktų gausoje galima išskirti kiek techniškesnius, daugiau detalių turinčius gaminius. Pavyzdžiui, iš pažiūros įprasta, maloni, lengva kepurė, tačiau nustebina nugaros pusėje išsitraukianti kaklo apsauga, sauganti nuo tikrai labai nemalonaus kaklo, ausų įdegio. Arba puiki skrybėlė, kurios briaunos plotis leis ją nešiojančio žmogaus galvai pasislėpti šešėlyje. Lengvas, itin gerai kvėpuojantis audinys tarnaus ir karščiausiu oru.

Ir pabaigoje

Daugelio žmonių nuomone, visi marškinėliai, marškiniai ilgomis ar trumpomis rankovėmis daugiau ar mažiau apsaugo nuo UV spinduliuotės. Ir tai yra dalis tiesos, tačiau smarkiai skiriasi audinio suteikiamos apsaugos kiekis. Įprasti medvilniniai produktai menkai ir skurdžiai tarnaus saulėtą dieną, ypač jei lauke bus praleidžiama daug laiko. Ypač saulėtų, karštų dienų veikloms aktyvaus laisvalaikio prekiniai ženklai projektuoja audinius, apdorodami juos ypatingomis technologijomis.

Daugiau informacijos ir visą prekių asortimentą galite rasti www.hiatus.lt bei firminėse Hiatus parduotuvėse Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje ir Panevėžyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius