Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 04 05

Tobulėkime kartu. Ar žmogus gali pakeisti savo likimą?

Vieni tiki, jog visos gyvenimo situacijos yra nulemtos, todėl jų neįmanoma pakeisti. Kiti mano, jog jie patys yra savo likimo kūrėjai. Kurie yra teisūs? Atsakymas į šį klausimą nėra vienareikšmiškas.
Moters profilis.
Moters profilis. / Scanpix/Panthermedia nuotr.

Žmonių domėjimasis savo likimu buvo aktualus visais laikais. Ir, žinoma, visais laikais žmonėms rūpėjo sužinoti, ar jie pajėgūs pakeisti tai, kas užprogramuota jų ateityje. Ypač aktualus šis klausimas tampa tuomet, kai dabartinė situacija arba ateities prognozės nedžiugina.

 Ateitį nulemia dabartis

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Astrologė Lana Kutkytė
Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Astrologė Lana Kutkytė

Krikščioniškos nuostatos teigia, jog žmogui  suteikta laisva valia, tad jis savo paties valia gali pasirinkti eiti blogio arba gėrio keliu. Jeigu žmogus pasirenka blogio kelią ir tam tikruose situacijose kenkia sau arba kitiems, sulaukia Dievo bausmės už savo padarytas nuodėmes. Rytų filosofijoje teigiama, jog mūsų gyvenimą veikia priežasties ir pasekmės dėsnis – karma, todėl viskas, ką žmogus patiria dabartyje, yra jo dabartinio ir praeitų gyvenimų veiksmų rezultatas. Skirtingos tradicijos, tačiau esmė ta pati: „Ką pasėsi, tą ir pjausi“.

Taip pat skaitykite: Tobulėkime kartu. Zodiako ženklų suskirstymas į 4 stichijas ir 3 pradus

Absoliučiai viskas, ką žmogus turi savo gyvenime, yra ne tik jo veiksmų ir žodžių, tačiau ir minčių rezultatas. Žmogaus prigimtis – tai kūrėjo prigimtis, ir visai nesvarbu, kokiai religijai jis save priskiria. Kaip teigia Mahatma Gandhi: „Dievas neturi religijos“. Kiekvienas žmogus į Žemę atėjo iš to paties Šaltinio, kuris pasireiškia skirtingomis formomis. Taigi, kiekvienam žmogui galioja tas pats dėsnis. Kiekvienas yra savo likimo kūrėjas.

Tiek šiame gyvenime, tiek ir praeituose įsikūnijimuose kažką veikėme, kalbėjome, mąstėme, o dabartyje iškylančios situacijos – tai viso to pasekmės. Deja, praeities pakeisti mes tikrai negalime, tad tenka priimti faktą, jog tiek teigiami, tiek ir neigiami praeities veiksmai, žodžiai ir mintys būtinai anksčiau ar vėliau atskries link mūsų tarsi bumerangas. Nuo karmos dėsnio išsisukti neįmanoma, tačiau įmanoma pasirinkti nuostatą savo „praeities bagažo“ atžvilgiu.

Nuo karmos dėsnio išsisukti neįmanoma, tačiau įmanoma pasirinkti nuostatą savo „praeities bagažo“ atžvilgiu.

Galima gūžtelėti pečiais ir pasakyti, jog esame bejėgiai, jog tokia yra Dievo valia, gyvenimas yra žiaurus ir neteisingas, o aplinkiniai skriaudžia ir neleidžia tapti sėkmingais. Kitaip sakant, galima rasti pasiteisinimą. Arba galima pasirinkti kitokį požiūrį. Suvokti, jog viską, ką dabar patiriame, kažkada patys ir pasirinkome, todėl reikėtų prisiimti atsakomybę už savo gyvenimą ir stoti į akistatą su karmos dėsnio nešvengiamybe.

Taip pat skaitykite: Jūsų gimimo diena ir karma: į ką reikėtų susitelkti

Kadangi ankstesniu savo elgesiu užsitarnavome sau dabartį, logiška, jog norint laimingos ateities, turime kiekvieną akimirką stebėti savo poelgius, žodžius ir net mintis. Dabar, šią akimirką, mes darome įtaką ateičiai.  Būtent mes dabartyje kuriame save ateityje.

Žinoma, kad yra dalykų, kurių pakeisti šiame gyvenime mes negalime, pavyzdžiui: tėvai, tautybė, kai kurios ligos, fiziniai duomenys ir pan. Tačiau yra dalykų, kurie, nors ir sunkiai, bet gali būti pakeičiami.

Jeigu nuėję pas astrologą išgirstate, jog greičiausiai jūsų gyvenimas nesiklostys itin sklandžiai ir teks patirti nemažai sunkumų, neužsiprogramuokite nelaimingai ateičiai.  Verčiau išsiaiškinkite, ką ir kaip turite daryti, kad pakoreguotumėte savo ateitį į gera. Atkreipkite dėmesį, jog rašau žodį „pakoreguotumėte“. Ne visas situacijas yra įmanoma visiškai atšaukti, jų išvengti.  Šiuo atveju yra svarbu žvelgti į likimo korekciją be jokių „rožinių iliuzijų“ ir neužmiršti savojo „praeities bagažo“.

Siela ateina į Žemę, atsinešdama dalį (dažniausiai nedidelį turimą procentą) neišspręstų karminių užduočių, problemų. Tas karminis tūris vienaip ar kitaip pasireikš gyvenime – jis juk negali tiesiog išgaruoti vien dėl to, kad dabar elgiatės pavyzdingai.

Tačiau kokiame lygmenyje jis pasireikš, stipriai priklauso nuo žmogaus reakcijos, savo klaidų suvokimo ir noro jų nebekartoti, nuo pasiruošimo prisiimti atsakomybę neieškant pasiteisinimų. Taigi, nemalonius ateities įvykius, kurie yra praeities veiksmų rezultatas, galime koreguoti dabartyje.

Įrankiai gyvenimui modeliuoti

Žmogaus asmeninis horoskopas – tai jo paties atspindys. Tai žemėlapis, kurio vadovaujantis galima išsiaiškinti, ką siela pasirinko nuveikti šiame gyvenime bei kas buvo nuveikta praeituose. Tik mes patys galime ir turime išspręsti ten užfiksuotas problemas.

Taip pat skaitykite: Tobulėkime kartu. Planetų globojamos savaitės dienos: kokia veikla užsiimti, kad lydėtų sėkmė

Jeigu numatoma, jog ateityje susiformuos įtampos aspektai, kurie tarsi atvers tunelį sunkumams, dažniausiai yra trokštama jų išvengti, pasislėpti nuo grėsmės. Visgi patartina nebijoti sunkių planetų tarpusavio aspektų. Žinoma, tai nereiškia, jog reikia specialiai ieškoti sau problemų. Kai kurių problemų gyvenime išties galima gana nesunkiai išvengti, bet tai jau atskira ir plati tema. Visgi tie netobulumai, kurie yra užfiksuoti horoskope, ankščiau ar vėliau pasireikš. Tad kokia prasmė nuo jų bėgti? Taip mes tik patys sau kenkiame.

Galima bandyti išvengti sunkumų, galima mėginti pasislėpti, apsimesti, kad nieko nevyksta – žmogus turi teisę pasirinkti. Arba galima nuolankiai priimti savo gyvenime numatytas užduotis ir panorėti suvokti, kodėl vyksta taip, o ne kitaip. Sunkių planetų tarpusavio aspektų dėka mes tobulėjame, augame, atsikratome to, kas nereikalinga.

Sunkių planetų tarpusavio aspektų dėka mes tobulėjame, augame, atsikratome to, kas nereikalinga.

Tikriausiai kiekvienas galite prisiminti atvejų, kuomet negatyvus įvykis vėliau išsirutuliojo į teigiamą. Pavyzdžiui, atleidimas iš darbo suteikė galimybę pereiti į kitą darbovietę, kurioje sąlygos yra žymiai geresnės, arba ginčas su kitu žmogumi paskatino nuveikti kažką, ko žmogus nebūtų padaręs, jei nebūtų užspeistas į kampą.

Nemalonios planetų konfigūracijos gali pasireikšti skirtingais lygiais.  Tas pats arba panašus aspektas gali atnešti didžiulį sukrėtimą, nelaimę arba, jeigu žmogus jau nemažai išmoko ir bent iš dalies atpirko praeities klaidas, aspektas gali atnešti nedidelių problemų, sukelti vidinę įtampą. Kuomet jus aplanko problemos, išsiaiškinkite, ko jos bando jūsų išmokyti, nes kitaip jos nuolat kartosis. Jeigu į įtampos aspektus žvelgsite kaip į mokymosi programą, tuomet tam pačiam aspektui arba, kitaip sakant, tai pačiai situacijai pasikartojus, likimo smūgis bus jau mažesnis.

Vienintelis būdas išvengti šių likimo smūgių – tai pagaliau išspręsti savo problemas.

Juk ne be reikalo kai kurie žmonės vis atsiduria panašiose situacijose ar  susiduria su panašiais žmonėmis. Vadinasi, kažkas svarbaus vis dar neišspręsta, nesuvokta tinkamai, tad išbandymai yra siunčiami pakartotinai. Vienintelis būdas išvengti šių likimo smūgių – tai pagaliau išspręsti savo problemas.

Karts nuo karto tenka susidurti su klientais, kurie drąsiai teigia: „Aš pakeisiu savo likimą, tik parodykite, kaip“. Kuomet pasakau, jog reikėtų jau šiandien padaryti kažką konkretaus, pavyzdžiui, nustoti valgyti „šlamštą“ ir bent po truputį sportuoti, kad fizinis kūnas taptų stipresnis, o protas skaidresnis, tai žmogui pasirodo pernelyg sunkus žingsnis. „Pakeisiu savo likimą“ taip ir lieka vien skambūs žodžiai. Kaipgi žmogus ruošiasi pakeisti savo likimą, jei net nesugeba pakoreguoti, pavyzdžiui, mitybos?

Tam reikia nuolatinių pastangų ir suvokimo, jog niekas negali jūsų naštos nešti vietoj jūsų. Keisti situaciją reikėtų nuo to taško, kuriame esate dabar, kasdien darant žingsnį po žingsnio, dedant konkrečias pastangas. Žmogui yra duota daugybė įrankių, kurie leidžia jam išgryninti karminius įrašus: mantrinės praktikos, kvėpavimo, meditacijos technikos, samoningos tarnystės kitiems kelias. Viskas padaroma sąmoningai nukreipus pastangas į konkretų tikslą.


Jei norite astrologės paklausti apie savo gyvenimą, tam tikras situacijas, sužinoti poros suderinamumą ar tinkamą specialybę, registruokitės Lanos Kutkytės konsultacijai „Facebook“ paskyroje „Sadhana“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius