Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 06 22

TOP 5 vasaros stovyklos Lietuvoje 2020

2020-ieji metai Lietuvoje parodė vaikams, ką reiškia būti savarankiškiems – ne savo noru sekti suaugusiųjų pėdomis ir prisiimti atsakomybę už save, savo pasiekimus bei mokslo rezultatus.
TOP 5 vasaros stovyklos Lietuvoje 2020
TOP 5 vasaros stovyklos Lietuvoje 2020 / Partnerio nuotr.

Norėdami savo vaikus matyti laimingus, veržlius ir sėkmingus, turime juos edukuoti apie asmeninį augimą bei suteikti visus įmanomus įrankius, jog jie tai darytų savarankiškai.

Šių metų TOP 5 stovyklų sąrašas buvo sudarytas atsižvelgiant į tai, kokį augimo potencialą kiekviena iš jų suteikia.

Šiame straipsnyje apžvelgsime TOP 5 šios vasaros stovyklas pagal šiuos kriterijus:

Vertė – kokią naudą ši stovykla suteikia?

Aktualumas – kiek aktuali ši stovykla šiandieniniame kontekste?

Ugdomi įgūdžiai / įpročiai – ko vaikas išmoks šioje stovykloje?

Sąlygos kokiomis sąlygomis organizuojama stovykla?

Kaina koks stovyklos kainos ir vertės santykis?

1. 5 Kosminių ĮPRO’čių stovykla

Laiko planavimas, amžinas noras tobulėti, kūrybiškumas, susitelkimas naudojant meditaciją bei sveika gyvensena sporto pavidalu – kasdienis sėkmės receptas bet kuriam suaugusiajam, tačiau „Robotikos akademijos“ ugdymo ekspertai šį receptą pritaikė vaikams nuo ketverių iki aštuonerių (!) metų.

Vertė (5/5) – Stovyklos programa – neįtikėtina atsižvelgiant į tai, jog vaikams tai – lyg įtraukiantis filmas ar žaidimas, o teikiama vertė būtų įspūdinga net suaugusiajam. Vaikams padėti išmokti ir naudoti laiko planavimo, efektyvaus mokymosi įgūdžius, kurie lemia rezultatus mokykloje ir teigiamą požiūrį į gyvenimą, – ypatingai svarbi tėvų rolė, išpildoma vasaros stovykloje.

Aktualumas (5/5) – Stovykloje vaikai konstruoja ir programuoja robotus su tikslu padėti stovyklos istorijos veikėjams, o kiekvieną dieną įgyja ir įtvirtina po vieną svarbų įprotį, nors iš jų perspektyvos tai yra kelionė per fantazijų pasaulį. „Robotikos akademija“ šia stovykla įkūnijo tai, kaip atrodo modernus mokymasis!

Ugdomi įgūdžiai (5/5) – Laiko planavimas, efektyvus mokymasis, emocijų suvokimas ir valdymas, sveika gyvensena ir fizinis aktyvumas, išradingumas ir kūryba, kartu dvi valandas per dieną konstruojant ir programuojant robotus.

Sąlygos (4/5) – „Robotikos akademijos“ stovyklos vyksta visoje Lietuvoje, tad sąlygos priklauso nuo miesto, kuriame keliaujama į stovyklą. Apskritai suteikiamos sąlygos yra labai geros – maitinimas vyksta 3 kartus per dieną, vaikams suteikiamos visos technologinės ir kitos priemonės, o stovyklų vadovai – jauni ir patyrę, vaikų kalbą suprantantys specialistai.

Kaina (4/5) – Stovyklos kaina yra tokia pati, kaip ir kitų šios organizacijos stovyklų, tačiau šiame sąraše rasite tiek pigesnę, tiek brangesnę dieninę stovyklą.

Bendras vertinimas 23/25

Daugiau apie „Robotikos akademijos“ vasaros stovyklas skaitykite čia.

2. 3G stovyklos: greitis, galingumas, grūdinimasis

Kol „Robotikos akademija“ į vaikų ugdymą žengia per technologijas ir teigiamus įpročius, 4Active.lt komanda vaikams siūlo iki šiol Lietuvoje negirdėtą vasaros sporto stovyklos konceptą: stovykloje vaikai ne tik sportuos, bet darys specialius Wim Hof kvėpavimo bei šalčio terapijos pratimus, kurie mokslo pripažinti kaip viena stipriausių imunitetą lavinančių priemonių, leidžianti plėsti ne tik fizines, bet ir intelektines žmogaus galimybes.

Vertė (4/5) – Vaikams suteikiami kasdieniai įrankiai ir žinios – praktiškai neprilygstamos savo srityje. Mityba, sportas, grūdinimasis, atliekamas mokslo patvirtintais, suderintais metodais, kuriuos vieną kartą išmokus galima panaudoti visą likusį gyvenimą.

Aktualumas (4/5) – Šiandieniniame kontekste ypatingai svarbu išlaikyti stiprų imunitetą ir pasirinkti teisingą valgį, suvokti, kokie yra kūno poreikiai ir juos derinti su veikla.

Ugdomi įgūdžiai (5/5) – Atskirai nuo fizinio pasirengimo, stovykloje išskirtinis dėmesys skiriamas savęs ugdymui, o šiuos procesus sustiprina papildomi pokalbiai su psichologu – ekspertu – apie savo tikslus, būseną ir iššūkius.

Sąlygos (4/5) – Stovykla vyksta naujai įrengtame, 4active.lt sveikatingumo centre. Visas teikiamas maistas yra ekologiškas, dietologų suderinta mityba pagal stovyklos programą.

Kaina (4/5) – Šios stovyklos kaina yra aukštesnė nei kitų dieninių stovyklų, tačiau kainos ir vertės santykis yra aukštas dėl stovykloje suteikiamų įrankių.

Bendras vertinimas 21/25.

Daugiau apie 4active.lt organizuojamą stovyklą skaitykite čia.

Partnerio nuotr./TOP 5 vasaros stovyklos Lietuvoje 2020
Partnerio nuotr./TOP 5 vasaros stovyklos Lietuvoje 2020

3. Svajonių planeta: Ilzenbergo dvaras

Svajonių planetos stovykla atitinka savo pavadinimą: stovyklautojai visą laikotarpį leis išskirtiniame rekonstruotame Ilzenbergo dvare. Daugiau nei 500 metų amžių menantis dvaras su milžiniškomis aplinkinėmis teritorijomis, naudojamos ūkininkavimui, yra ideali vieta vaikų vasaros poilsiui. Stovyklos programoje – siekis pažinti save, ugdyti kūrybiškumą, komandinį darbą, ekologiją ir santykį su gamta.

Vertė (5/5) – Gyvenimo senoviniame dvare, gamtos apsuptyje, naujų draugų būryje patirtis kiekvienam vaikui gali tapti vienomis įsimintiniausių vasaros akimirkų. Ekskursijos į dvaro ūkius, susipažinimas su augalija ir teritorijoje gyvenančia gyvūnija bei kelionės pažintiniais takais – neįtikėtina vertė vasaros stovyklai.

Aktualumas (3/5) – Stovykla vyksta senoviniame dvare, o jos turinys – orientuotas į savęs bei gamtos pažinimą. Šiomis dienomis tai ypatingai svarbu – gyvenantys mieste vaikai netenka ryšio su gamta, kuris vaikystėje padeda formuotis sveikai asmenybei.

Ugdomi įgūdžiai (3/5) – Savarankiškumas, kūrybiškumas, komandinis darbas, savęs pažinimas – pagrindiniai įgūdžiai, ugdomi šioje įspūdingoje stovykloje.

Sąlygos (5/5) – Vaikai bus apgyvendinti dvaro patalpose. Kaip ir įprasta dvariškiams, maitinimas vyks 4 kartus per dieną. Stovyklos pamainų vadovai – patyrę, energingi ir jaunatviški, o gyvenimo sąlygos – nepriekaištingos.

Kaina (4/5) – Stovyklos kaina yra gerokai aukštesnė negu vidutinė šiame sąraše esančių stovyklų, tačiau būtų sudėtinga tikėtis mažesnės kainos už tokį pasiūlymą.

Bendras vertinimas 20/25.

Daugiau apie svajonių planetos stovyklą skaitykite čia.

Partnerio nuotr./TOP 5 vasaros stovyklos Lietuvoje 2020
Partnerio nuotr./TOP 5 vasaros stovyklos Lietuvoje 2020

4. Yukariuko atostogų stovykla

Japonija – šalis artima Lietuvai savo kultūra, ryšio tarp žmogaus ir gamtos suvokimu bei ramybe. Ši stovykla – orientuota į japonų kultūros, papročių bei kalbos pažinimą. Vaikai, atvykę į šią stovyklą, pažins esminius japonų kultūros elementus, papročius, išmoks pagrindinius japonų kalbos išsireiškimus, išbandys jėgas kaligrafijoje, kurs „Manga“ komiksus ir, kadangi stovykla vyksta golfo aikštyne, įgis golfo žaidimo pagrindus.

Vertė (4/5) – Pažindamas naujas kultūras žmogus neišvengiamai tobulėja, tai ypatingai veikia vaikus – pamatę, supratę ir dalyvaudami įvairiose kultūrinėse veiklose vaikai įgyja naują kultūrinį atskaitos tašką ir dar daugiau – jie ženkliai lengviau geba pažinti kitą žmogų, suprasti jį, tobulinti savo emocinį intelektą, empatiją.

Aktualumas (3/5) – Japonija – gilių tradicijų ir stulbinančių inovacijų šalis, kuri pasaulyje yra trečioje vietoje pagal ekonominius rodiklius. Šie stulbinantys rezultatai kilo iš gilių šaknų, tradicijų ir išskirtinio suvokimo, su kuriuo vaikai iš arti susipažins šioje stovykloje.

Ugdomi įgūdžiai (4/5) – Japonų kalbos pamokos du kartus per dieną, kaligrafija, etiketas, klasikinė ir maisto kultūros, sušių gaminimas, japoniški kovos menai, specialaus konstruktoriaus LaQ konstravimas bei golfo pamokos – viskas vienoje stovykloje.

Sąlygos (4/5) – Stovykla vyks ramioje gamtos apsuptoje Sostinių golfo klubo teritorijoje. Patalpos jame – naujai įrengtos, stovykloje maitinimas vyks 3 kartus per dieną.

Kaina (3/5) – Japonija nėra pigiausia šalis pasaulyje, o ši stovykla – brangiausia šiame sąraše. Vis dėlto vertinant tai, jog mūsų šalyje yra labai nedidelis kiekis šią šalį išmanančių specialistų, o pati stovykla vyksta prabangiam sportui skirtose erdvėse – nuostabos tai nekelia.

Bendras vertinimas 19/25.

Daugiau apie Yukariuko stovyklą skaitykite čia.

Partnerio nuotr./TOP 5 vasaros stovyklos Lietuvoje 2020
Partnerio nuotr./TOP 5 vasaros stovyklos Lietuvoje 2020

5. Z Kartos jaunųjų lyderių, arba „Žaidžiu – žinau!“ stovykla

„CurioCity“ – vaikams gerai žinoma ir ypatingai jų vertinama vieta dėl smagių erdvių ir įtraukiančių dirbtuvių. Šią vasarą vaikų laukia įspūdinga stovykla, orientuota specialiai į šviežios Z kartos vaikus: kiekvieną dieną vaikai mokysis naujos temos, pradedant finansiniu raštingumu, baigiant astronautais. Kasdienes pamokėles bei praktinius užsiėmimus papildys šių specialybių atstovai.

Vertė (3/5) – Šioje stovykloje vaikai per 5 dienas susipažins su 5 temomis – verslumu, gamta, mokslu, kūryba bei kosmosu ir atliks praktinius užsiėmimus pagal temą. Kiekvieną dieną vainikuos laisvas laikas pramogų erdvėse, tad stovyklautojų laukia aktyvios dienos!

Aktualumas (3/5) – Stovykloje laukia susipažinimas su verslumu, atsinaujinančia energetika, gyvūnijos bei augmenijos pasauliu, skirtingais žemynais, praktiniai piešimo ir kiti užsiėmimai, trumpametražiai edukaciniai filmai ir kitos veiklos.

Ugdomi įgūdžiai (3/5) – Vaikai savaitės eigoje susipažins su daugybe skirtingų temų ir atliks daug skirtingų praktinių užsiėmimų, eksperimentų ir kitų aktyvių veiklų.

Sąlygos (4/5) – „CurioCity“ – turbūt tinkamiausia vieta vaikams laisvalaikiui Kauno mieste: smagios erdvės, specialiai pritaikytos edukacijoms ir įvairiausiems užsiėmimams. Stovykloje maitinimas vyksta 3 kartus per dieną.

Kaina (5/5) – Kaina šioje stovykloje gauna maksimalų įvertinimą. Ji – mažiausia šiame sąraše, tačiau reikia nepamiršti, jog tai – dienos stovykla!

Bendras vertinimas 18/25.

Daugiau apie „CurioCity“ organizuojamas vasaros stovyklas skaitykite čia.

Partnerio nuotr./TOP 5 vasaros stovyklos Lietuvoje 2020
Partnerio nuotr./TOP 5 vasaros stovyklos Lietuvoje 2020

Vaikų vasaros poilsis – ypatingai svarbi vaikų augimo dalis, leidžianti po įtempto mokslų periodo sugrįžti į mokslus naujomis jėgomis, idėjomis bei patirtimis, kuriomis vaikai dalijasi su bendraklasiais.

Šiais metais ypatingai svarbu atkreipti dėmesį į tas stovyklas, kurios leis vaikui kuo labiau paaugti, atrasti, išmokti bei pažinti, nes nežinome, kokie laikai laukia netolimoje ateityje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius