Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 01 06

Trijų Karalių dovanų simbolika: ką reiškė dovanojami smilkalai ir mira?

Šiandien visame pasaulyje švenčiamos dvi svarbios religinės šventės: katalikų Trys Karaliai ir ortodoksų šv. Kalėdos. Pasveikindami ir pagerbdami kūdikėlio Jėzaus gimimą trys karaliai iš tolimųjų Rytų atnešė brangias ir reikšmingas dovanas: auksą, bosvelijos smilkalus ir mirą.
Aromaterapiniai aliejai
Aromaterapiniai aliejai / Pranešimo autorių nuotr.

„Provanso kvapai“ įkūrėja ir kvapų ekspertė Erika Daugėlaitė išplatintame pranešime aiškina, kokią reikšmę ir simbolinę prasmę turi ir kur šiandien naudojamos Kasparo, Merkelio ir Baltazaro dovanos kasdieniame žmonių gyvenime.

Trijų karalių dovanų simbolika

Erikos nuomone, auksas yra prabangos, spindesio ir džiaugsmo simbolis. Šios dovanos simbolikos galime rasti kiekvienos dienos smulkiuose džiaugsmuose, atkreipdami dėmesį ir šalia esančius gamtos reiškinius, darnius santykius su aplinkiniais ir draugais.

Ką simbolizuoja bosvelijų smilkalai

Bosvelijų smilkalai simbolizuoja dieviškumą ir susijungimą su Dievu. Tikima, kad smilkalų dūmams kylant į viršų, mūsų svajonės, viltys ir maldos kyla aukščiau ir arčiau Dievo. Bosvelijos medis įvairiose šalyse turi skirtingus pavadinimus. Arabų kalboje jis vadinamas ladanu (Al-luban), anglų kalboje – frankincensu (Frankincense).

„Iš bosvelijos medžio išgautas aliejus plačiai naudojamas parfumerijoje ir aromaterapijoje. Pastaruoju metu bosvelijos aliejaus, dėl turinčio stresą nerimą mažinančių savybių, paklausa yra ypač išaugusi Europos ir Amerikos rinkose.

Bosvelijos aliejus, pasižymintis saldžiu ir intensyviu medienos kvapu, dažnai naudojamas oro difuzijai ir patalpų kvėpinimui. Taip pat jo dažnai galime rasti odos priežiūros produktų sudėtyje. Bosvelijų aliejus pasižymi kaip turintis regeneracinių, ląsteles jauninančių ir senėjimą stabdančių savybių“, – teigia kvapų ekspertė.

Miros aliejus

Istoriškai miros aliejus yra naudojamas sakralinėse ceremonijose, jis vadinamas šventųjų aliejumi. Miros lašu buvo atliekami patepimai paskiriant karalius ar įšventinant kunigus. Miros aliejus taip pat turi aukos ir kančios simbolizmo.

„Garų distiliacijos būdu išgautas miros aliejus yra tirštos, sodrios, rudos spalvos ir pasižymi intensyviomis, giliomis žemės natomis. Mirų aliejus yra stiprus ir galingas antioksidantas, naikinantis laisvuosius radikalus, todėl plačiai naudojamas aromaterapiniuose produktuose ir masažiniuose aliejuose.

Atlikti tyrimai parodė, kad šis aliejus turi antiseptinių ir skausmą malšinančių savybių bei efektyviai ir veiksmingai kovoja su bakterijomis ir mikrobais“, – sako Erika Daugėlaitė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius